sliderΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Αστυνομικό θρίλερ με τον 69χρονο που κατηγορείται για φόνο-τι γράφουν Γερμανικά ΜΜΕ

Εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε καταστολή στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου

Σε αστυνομικό θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση με τον 69χρονο που νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που μετά από τραυματισμό στο κεφάλι μεταφέρθηκε από την Αμφιλοχία στο νοσοκομείο του Αγρινίου και όπως προέκυψε ήταν καταζητούμενος για την άγρια δολοφονία μιας 25χρονης, μητέρας δυο παιδιών, το 1989 στη Γερμανία.


Η ζωή του 69χρονου όπως προκύπτει από πληροφορίες, έχει μια βίαιη διαδρομή πολλών ετών, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως κατάφερε να “ξεγλιστρήσει” όλα αυτά τα χρόνια από τις διωκτικές αρχές.

Τις τελευταίες μέρες, μεγάλα μέσα ενημέρωσης της Γερμανίας δημοσιεύουν αναλυτικά ρεπορτάζ για την περίπτωση του 69χρνου και την άγρια δολοφονία με επτά σφαίρες στο κεφάλι της άτυχης Γαρυφαλλιάς Ζ. στο Πλέτενμπεργκ του Χάγκεν, μια μικρή πόλη στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, στη Γερμανία τον Απρίλιο του 1989.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως πριν τον φόνο ο 69χρονος, είχε προκαλέσει επικίνδυνες σωματικές βλάβες σε συγγενικό του πρόσωπο και γι’αυτόν τον λόγο είχε φυλακιστεί.

Μετά τον φόνο, κατάφερε να διαφύγει και φέρεται να έζησε για ένα διάστημα στην Αυστραλία και να επέστρεψε στη συνέχεια στην Ελλάδα, όπου και είναι άγνωστο που διέμενε πριν, ενώ τους τελευταίους μήνες ζούσε στην Αμφιλοχία, όπου και συνέβη το περιστατικό με την υγεία του, στις 29 Απριλίου.
Η καταγωγή του άνδρα, είναι από το Ριζοβούνι της Πρέβεζας. Του δε 25χρονου θύματος του, από τους Φιλιάτες Θεσπρωτίας.

Το γράφουν γερμανικά ΜΜΕ

Αναλυτικά το ρεπορτάζ από το https://www.come-on.de

Η υπόθεση δολοφονίας στο Πλέτενμπεργκ παρέμενε για χρόνια στο εισαγγελικό αρχείο του Χάγκεν. Η υπόθεση επανέρχεται τώρα ξανά στο προσκήνιο.

Η υπόθεση δολοφονίας που συνέβη προ 31 ετών σε ένα πάρκινγκ πριν το Ντινγκεριχάουζεν του Πλέτενμπεργκ τραβά ξανά πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας. «Περιμένουμε την έκδοση από την Ελλάδα για να ξεκινήσει η διαδικασία», τονίζει ο Εισαγγελέας, Γκέραρντ Πάουλι.

Στις 6 Απριλίου του 1989, κι αφού διέπραξε τη δολοφονία, ο 69χρονος σήμερα άνδρας, διέφυγε με μία κόκκινη Μερσεντές. Στις 29 Απριλίου του 2020 ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη στο Αγρίνιο.

Αφού υπέστη επιληπτική κρίση, κατόπιν ενημέρωσης από γείτονά του ειδοποιήθηκαν τόσο η αστυνομία όσο και οι πρώτες βοήθειες.

Σε μία περιοχή 2.500 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο που διέπραξε το έγκλημα, ο κατηγορούμενος ζούσε “ιγκόγνιτο” για δεκαετίες, ενώ από το περιβάλλον του πηγάζει ότι προηγουμένως ζούσε στην Αυστραλία.

Στην Ελλάδα, ζούσε 200 περίπου χιλιόμετρα μακριά από τις Φιλιάτες, όπου θάφτηκε το θύμα του, η Γαρυφαλλιά Ζ., 25 ετών όταν δολοφονήθηκε. Μετά τη δολοφονία της γυναίκας, οι δύο κόρες της είχαν προσωρινά μετακομίσει στην Ελλάδα, ενώ σήμερα ο άνδρας της ζει με τη μεγαλύτερη κόρη της στην περιοχή της Στουτγκάρδης. Η μικρότερη κόρη της είναι με την οικογένειά της στην Ελλάδα.

«Η εμπειρία ήταν τραυματική» αναφέρει ο Γρηγόριος Αλεξίου, αδερφός της δολοφονηθείσας.

Ο Αλεξίου, ο οποίος λειτουργούσε πρατήριο βενζίνης στο Herscheider Strasse, επισκέφθηκε την ημέρα της δολοφονίας τη σοκαρισμένη φίλη που συνόδευσε την αδερφή του και αρχικά χάθηκε μετά από τους θανατηφόρους πυροβολισμούς. “Ειδοποιήσαμε αμέσως την αστυνομία και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και οδήγησα την αστυνομία στο σημείο του εγκλήματος”

Ο 59χρονος μιλά για “σοκαριστικές εικόνες” στο χώρο στάθμευσης κοντά στο Dingeringhausen. Κατά τη διάρκεια της εγκληματολογικής έρευνας από την ομάδα έρευνας γύρω από τον αστυνομικό του Πλέτενμπεργκ , Wilfried Böcker, διαπιστώθηκε ότι ο Σπύρος K. είχε πυροβολήσει συνολικά οκτώ φορές από ένα όπλο μέσω των παραθύρων του Opel Kadett την 25χρονη.

Το σημείο όπου βρέθηκε δολοφονημένη η 25χρονη

“Νομίζω ότι ήθελε απλώς να του πει ότι τον απέρριψε επειδή ήταν παντρεμένος “, λέει ο αδελφός, ο οποίος περιγράφει την αδερφή του ως “αφοσιωμένη σύζυγο και στοργική μητέρα”.

Το γεγονός ότι ο φερόμενος δολοφόνος της αδερφής του έχει συλληφθεί παρέχει ανακούφιση αφενός και, αφετέρου, η σύλληψη τόσα έτη μετά το έγκλημα είναι κάτι πολύ ενοχλητικό για την οικογένεια, τον χήρο σύζυγο και τις δύο κόρες του, οι οποίες έχασαν τη μητέρα τους νωρίς .

“Αλλά πιστεύουμε ότι είναι καλό που έχει βρεθεί τώρα και ελπίζουμε ότι θα δικάζεται τώρα στη Γερμανία και ότι θα λάβει την δίκαιη ποινή του”, δήλωσε ο Αλεξίου, ο οποίος γύρισε την πλάτη του στην πόλη Πλέτενμπεργκ στα τέλη της δεκαετίας του μετακομίζοντας στη Στουτγάρδη όπου ζει και εργάζεται. «Είναι περίεργο να επιστρέφεις στο Πλέτενμπεργκ. Επειδή η δολοφονία της αδερφής μου είναι πάντα συνδεδεμένη με αυτήν την πόλη για μένα», κατέληξε ο Γρηγόριος Αλεξίου.

Μια άλλη από ανεξιχνίαστη δολοφονία, με την οποία ενδεχομένως και να υπάρχει σύνδεση στο γειτονικό Lüdenscheid, εξετάζεται. Πριν από 44 χρόνια, η τότε δωδεκάχρονη Monika Frischholz εξαφανίστηκε – ένα μονοπάτι οδηγεί στο Märkischer Kreis.

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button