sliderΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Ασυνείδητη οδηγός πάρκαρε σε θέσεις ΑμεΑ στο Αγρίνιο – εξοργίζει η απάντησή της (φωτο)

Μία ακόμη καταγγελία αναγνώστη του agriniopress.gr σχετικά με ασυνείδητη οδηγό στο Αγρίνιο, η οποία σε πάρκινγκ γνωστού Super Market της πόλης πάρκαρε σε σημείο όπου καταλάμβανε όχι μία, αλλά δύο θέσεις ΑμεΑ.

Σύμφωνα με την καταγγελία του αναγνώστη, ακολούθησε στιχομυθία μεταξύ αυτού και της οδηγού, η οποία του έδωσε μία εξοργιστική απάντηση στην ερώτηση για το αν όσο αυτή καταλαμβάνει τις θέσεις, έρθει ένας άνθρωπος που τις έχει πραγματικά ανάγκη. Η απάντηση που του έδωσε ήταν, “δεν με απασχολεί”!


Αναλυτικά τα όσα καταγγέλλει ο αναγνώστης στην επικοινωνία του με το agriniopress.gr:

“Σήμερα (σ.σ. χθες, Τρίτη 4 Ιουνίου), το απόγευμα, 16:35, φτάνω σε γνωστό Super Market στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου. Ένα παλικάρι φορτώνει το αυτοκίνητό του με ψώνια, οπότε περιμένω υπομονετικά γιατί έχει κλείσει τον δρόμο. Τότε έρχεται από πίσω μου το εν λόγω αυτοκίνητο και απευθείας η κυρία και οδηγός του, κορνάρει. Δεν δίνω σημασία, κάνω νόημα στον άνθρωπο μπροστά μου, ότι δεν ήμουν εγώ και να μην ανησυχεί. Καθώς φεύγει ο μπροστινός, προχωρώ κανονικά και βρίσκω πάρκινγκ, γιατί είχε αρκετές θέσεις κενές. Η κυρία πίσω μου, αγνοώντας για τις κενές θέσεις ή χωρίς να ενδιαφέρεται καθόλου, σταθμεύει χωρίς δεύτερη σκέψη διαγώνια σε δύο θέσεις πάρκινγκ ΑμεΑ. Απίστευτο σκέφτομαι, θα έχει κάρτα. Βγαίνω αμέσως από το αυτοκίνητο με τα δύο παιδιά μου και μόλις αντιλαμβάνομαι ότι δεν έχει κάρτα ΑμεΑ, της απευθύνω τον λόγο και ακολουθεί η εξής στιχομυθία:

Αναγνώστης: Καλησπέρα σας, κυρία μου, γιατί κορνάρατε προηγουμένως;

Ασυνείδητη οδηγός: Γιατί είχατε κλείσει τον δρόμο.

Αναγνώστης: Δεν είδατε ότι περίμενα έναν άνθρωπο να ξεκινήσει;

Ασυνείδητη οδηγός: Όχι, δεν το κατάλαβα.

Αναγνώστης: Καλώς! Όπως και να έχει, γνωρίζετε ότι έχετε σταθμεύσει σε θέση ΑΜΕΑ; Και μάλιστα, καταλαμβάνοντας δύο θέσεις; (σ.σ. υπήρχαν ελεύθερες θέσεις)

Ασυνείδητη οδηγός: Δύο λεπτά θα μείνω, μην το κάνετε θέμα.

Αναγνώστης: Με συγχωρείτε που επεμβαίνω, αλλά αν έρθει ένας άνθρωπος που έχει ανάγκη την θέση αυτή, θα του πείτε ότι κλείσατε δύο θέσεις για δύο λεπτά; Έτσι απλά; Δεν είναι θέμα χρόνου, αλλά νοοτροπίας και σεβασμού.

Ασυνείδητη οδηγός: Δεν με απασχολεί…”

Μάλιστα ο αναγνώστης που καταγγέλλει το θλιβερό αυτό περιστατικό, αναφέρει στο μήνυμά του:

“Θα μπορούσε να σταθμεύσει αλλού, αλλά ο εγωισμός δεν την άφησε. Θα μπορούσε να ζητήσει συγγνώμη και να δεχτεί το λάθος της, αλλά όχι! Δεν είναι ότι δεν το σκέφτηκε, ή ότι ντράπηκε. Είναι ότι μπαίνοντας σε ένα αυτοκίνητο αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ, με ένα ύφος άκρως εγωκεντρικό, πιστεύει ότι η κοινωνία γύρω της είναι μια πλέμπα και οι άνθρωποι παράσιτα. Αν δεν είχε μπάρες η είσοδος του καταστήματος, θα έβαζε το αυτοκίνητο μέσα στα ταμεία, γιατί αυτό πιστεύει ότι της αξίζει.

Θα μπορούσα και ίσως όφειλα να καλέσω την αστυνομία, αλλά φοβήθηκα ότι πράγματι θα κάτσει δύο λεπτά και η τροχαία θα κατηγορούσε εμένα, όταν θα έφτανε μετά από 10-15 λεπτά.

Ωστόσο, έκατσα, για να βγάλω τις φωτογραφίες, να γράψω αυτά που είδα και άκουσα και να διδάξω στα παιδιά μου, ότι ο σεβασμός δεν είναι επιλογή, αλλά υποχρέωση. Τελικά, μετά από 15 λεπτά, το αυτοκίνητο ήταν ακόμη εκεί, αλλά η κυρία δεν είχε τελειώσει τα ψώνια της.

Πασχίζουμε να αποκτήσουμε και να εξελίξουμε μόρφωση, αλλά ξεχνάμε τις πραγματικές αξίες της ζωής! Πάσχουμε από παιδεία, ηθικές αρχές και από παντελή έλλειψη αλληλεγγύης και αλληλοσεβασμού”!

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

36 Σχόλια

  1. Αδικα ασχοληστε μαζι της, η κυρια ειναι …διανοητικα αναπηρη και δεν ηξερε οτι πρεπει να βγαλει καρτα. Επρεπε να ειναι στο εξωτερικο και να φαει ενα μεγαλο χρηματικο προστιμο για να ξυπνησει!

  2. ΟΠΟΥ ΒΡΟΥΝΕ ΠΑΡΚΑΡΟΥΝΕ.ΤΩΡΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΝΕΟΠΛΟΥΤΕΣ Η ΚΑΡΑΒΛΑΧΑΡΕΣ,ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ.ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΔΕΡΦΟΣ,ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΔΕ ΣΩΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΜΑ ΛΑΧΕΙ ΝΑΟΥΜΕ.Α ΡΕ ΧΑΡΡΥ…….ΥΓ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΣΑΣ…. ΧΘΕΣ.

    1. Δεν πιάνουν αυτά όταν τον πνίγει το δίκιο τον ελληνάρα! Πόσο στοίχημα πας ότι οι περισσότεροι που σχολιάζουν οδηγούν ανασφάλιστοι…?

  3. Δυστυχώς το φαινομενο αυτό στο Αγρίνιο ειναι σύνηθες. Σε ολα τα σουπερ μαρκετ (AB, mymarket, lidl) οι θεσεις γιαν ΑμεΑ ειναι παντα κλεισμένες απο αυτοκίνητα χωριατοβλαχω ακομα κ αν το παρκινγκ ειναι άδειο. Αν τους πεις και τιποτα σε βριζουν και επικαλούνται τις εξυπνάδες που λεει η “κυρια” πιο πανω (είδες κανεναν να ερχεται κτλ). Δυστυχως οι περισσότεροι απο εμας δεν αντιδρούμε οποτε οι εξυπνάκηδες βρισκουν και τα κανουν.. συγχαρητήρια στον πολιτη που εκανε τη καταγγελία. Ας ξεκινησουμε και οι υπόλοιποι

  4. Από σεβασμό βλέπω και από τρόπους η συγκεκριμένη (οδηγός) σκίζει.Έτσι έχει μάθει στη ζωή της.Να προσέχει όμως γιατί κάποιος θα βρεθεί και θα τη βάλει στη θέση της. Πόσα τέτοια (φτωχά ) τζιπ κυκλοφορούν . Οπότε κάπου θα τη πετύχουμε όλοι μας . Αλήθεια στα παιδιά της (αν έχει παιδιά) τέτοιους τρόπους τους μαθαίνει; Μπράβο συγχαρητήρια.

  5. Τι σχέση έχουν τα επιδόματα με τη παράνομη
    στάθμευση έλεος !!!Οσα χρήματα και να έχεις προσωπικότητα μηδέν !!!Εχω και εγώ πολυτελές αυτοκίνητο τι πάει να πει παρκάρω όπου γουστάρω ;;;
    Στο εξωτερικό δεν πάει να είσαι και ο πρωθυπουργός
    ο ίδιος σε γράφουν,σου αφαιρούν το δίπλωμα !!
    Για κανε τέτοια μαγκιά έξω για τόλμα το !!!!!

  6. Η κυρία δεν σέβεται τους νόμους ούτε τους συνανθρώπους της!!Η ευγένεια είναι μεγάλη
    υπόθεση και ο καλός τρόπος!Για την κυρία αυτή όλα
    είναι δεδομένα στη ζωή !Μπραβο στον ευαισθητοποιημένο συμπολίτη που το κατήγγειλε!!

    1. Αρε σούργελο.Που θες να μιλήσεις κιόλας.Εσύ έτσι κάνεις περιμένεις στη ουρά. Μας ήξερες από χτες;Αφού δε ντρέπεσαι. Την άλλη φορά να μπεις μέσα με το αυτοκίνητο. Αλλά έτσι σε έχουν μάθει.

  7. Παιδιά Ειρήνη Υμίν.Χαλαρώστε Ελληνες είμαστε μη τσακωθούμε μεταξύ μας.Οπωσδήποτε η κυρία δεν έχει κανένα δίκιο αλλά σκεφτείτε πόσοι περνάν με κόκκινο πχ.Ο Ελληνάς δεν είχε ποτέ οδική παιδεία ούτε πρόκειται να αποκτήσει ποτέ γιατί υπάρχει ατιμωρησία στην Ελλάδα.Κάμερες τώρα παντού!!!

  8. Αν ήσουνα ΑμεΑ εσύ κυρία μου και ήθελες να παρκάρεις και έβλεπες αυτό εσύ τι θα έκανες ; Ο κύριος το σωστό έπραξε αλλά έπρεπε να σου πάρουν το δίπλωμα και τις πινακίδες για κανά εξάμηνο να δεις θα το ξανάκανες άλλη φορά; Πρέπει να έρθει κάποιος ΑμεΑ για να μείνουν οι θέσεις ελεύθερες; Άντε κάτσε σπίτι σου να πλύνεις κανά πιάτο.Πιάσατε όλες τιμόνι και νομίζετε ότι όλα είναι τσιφλίκι σας.

    1. Όχι όλες – όλοι. Και να μη σου πω ότι εμείς είμαστε χειρότεροι από τις γυναίκες. Δεν τα βλεπεις γύρω σου κάθε μέρα; Γι αυτό μην βγάζεις απ την κουβέντα τους λεβεντόμαγκες.

      1. Εγώ αναφέρομαι για το συγκεκριμένο περιστατικό.Βεβαίως υπάρχουν και λεβεντόμαγκες που κάνουν τα ίδια και χειρότερα.

  9. Η νοοτροπία του Έλληνα, αρκεί να κάνει τη δουλειά του.Δυστυχώς δεν αλλάζουμε με τίποτα. Έπρεπε αμέσως να έρθει η τροχαία και να τις πάρει τις πινακίδες και δίπλωμα.Νομίζει ότι είναι τσιφλίκι της και παρκάρει όπου θέλει. Πάλι καλά που δε μπήκε κει μέσα. Αλλά αν κρίνουμε από το αυτοκίνητο καμιά φτωχή θα είναι η κυρία,για αυτό δεν τη νοιάζει τίποτα.

  10. Δε μου λες τσολιά μου, όση ώρα περίμενες, ήρθε κανένα ΑμεΑ; Γιατί εγώ δεν είδα κανέναν.
    Έκτος κι αν ήθελες να παρακάρεις εσύ, πράγμα που εξηγείται με όλα αυτά που έκανες.
    Μην ντραπείς να το πεις την επομένη φορά, εγώ δεν παρεξηγώ πάντως

    1. Με αυτή την λογική σου ,να παρκάρουμε όλοι από ένα πεντάλεπτο και οι θέσεις ΑΜΕΑ να είναι μόνιμα κλειστές…

    2. Κυρια μου εχεται απολυτο δικιο.Με την ιδια λογικη μπρει ποτε στη ζωη το καθ’ενος απο εμας να μην χρειαστει να ερθει ασθενοφωρο,αρα δεν τα χρειαζομαστε.Επομενος ας καταργησουμε το ΕΚΑΒ αφου μπορει εμεις να μην το χρειαστουμαι ποτε.

    3. Δν σε έστησε κάνεις στο τοίχο… Ούτε θα λιθοβολιστεις… Ο άνθρωπος το έκανε θέμα πιο πολλη ως ευαισθητοποίηση και σεβασμού…. ΑμΕΑ εν είναι μόνο ένα καρότσι… αντί για εσένα που έπιασες 2 θέσεις κιόλας θα μπορούσε να παρκάρει κάποιος με λιγότερες δυσκολίες από ένα καρότσι… Όπως κάποιος με οξυγόνο κάποιος με κάποια ασθένεια ιδιαίτερη κτλ… σημασία όμως έχει η απάντηση που δίνεις με καμάρι κιόλας εκ των υστέρων… Είσαι αμόρφωτη τελείως και κακο….νη… Άντε Καλημέρα μαντάμ

    4. Μην προσπαθείς να κρύψεις την αδιαφορία και την ασυνειδησία σου πίσω από δικαιολογίες, δεν κρύβονται. Αλλά αν προσπαθείς να κρυφτείς πίσω από τη δικαιολογία “δεν ήταν κανείς εκεί” δυστυχώς προδίδεις κι άλλη μια ιδιότητα: την ιδιότητα αυτού που δεν καταλαβαίνει γιατί έχουμε πυροσβεστήρα στο κλιμακοστάσιο – όχι γιατί τον χρησιμοποιούμε διαρκώς, αλλά για την περίπτωση που κάποιος τον χρειαστεί.
      Αν δεν το καταλαβαίνεις αυτό, έχεις την τρίτη ιδιότητα που λέγαμε, αν το κατάλαβες αλλά δε σε νοιάζει έχεις τις δύο πρώτες. Η τρίτη εκδοχή είναι να τις έχεις όλες μαζί. Και, εφόσον επιμένεις,αμετανόητη, στο πορτραίτο σου μόλις προστέθηκαν το πείσμα και η ξεροκεφαλιά.
      Συγχαρητήρια. Έδειξες σ’ όλο τον κόσμο το πραγματικό σου πρόσωπο. Χαρά σ’ αυτούς που σε ανέχονται.

    5. Πώς ξέρετε ότι δεν ήρθε κανένα ΑμεΑ, όση ώρα κάνατε τα ψώνια σας; Από ποιο χαρακτηριστικό καταλαβαίνετε αν κάποιος είναι ΑμεΑ ή εμποδιζόμενο άτομο; Το θράσος σας είναι απερίγραπτο. Ελπίζω να μην έχετε παιδιά.

  11. Στον άλλον που ήταν άντρας κι έκλεισε το δρόμο έκανε νόημα ότι δεν κόρναρε αυτός και… να μην ανησυχεί! Όταν όμως είδε πίσω τη γυναίκα οδηγό αμέσως να χωθεί ο πέφτουλας…

    1. Κοπέλα μου, θες και τα λες ή σου φεύγουν; Ο άνθρωπος έδειξε υπομονή να φορτώσει ο συνάνθρωπός του το αμάξι, αντί να κορνάρει σε στιλ “περνάω, κάντε όλοι πέρα”. Πού το κακό; Αν η οδηγός σας είχε πολιτισμό θα περίμενε όπως περιμένουμε στο φανάρι και, μόλις άδειαζε ο δρόμος, θα προχωρούσε ήρεμα να βρει μια θέση από τις πολλές που υπήρχαν.
      Όσο για το “πέφτουλας” από πού σας ήρθε; Η οδηγός φέρθηκε ως βάρβαρη και η βαρβαρότητα δεν έχει φύλο. Αν ήμουν στη θέση του μάρτυρα θα είχα καλέσει αστυνομία χωρίς δεύτερη σκέψη.

  12. Εύγε στον κύριο. Μακάρι να αρχίσουν να φαίνονται οι μορφωμένοι άνθρωποι και να λιγοστέψουν οι αμόρφωτοι σε αυτήν την χωριατοπόλη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button