Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Τη Δευτέρα τα περιοριστικά μέτρα στη γέφυρα της Λευκάδας

Ερμηνευτική εγκύκλιος απαιτείται για την εφαρμογή του περιορισμού μετακινήσεων προς τα νησιά, όσον αφορά στην Λευκάδα, λόγω ιδιαιτερότητας της διασύνδεσης της μέσω γέφυρας με την ηπειρωτική χώρα.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων των τελευταίων ημερών της Περιφερειάρχη κ. Ρόδης Κράτσα- Τσαγκαροπούλου και του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδα κ. Ανδρέα Κτενά , με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς, την Γενική Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χριστιάνα Καλογήρου – Γενική Γραμματέας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, αλλά και τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή , λόγω του ιδιαιτέρου “καθεστώτος” της γέφυρας της Λευκάδας.


Η Περιφερειάρχης κ. Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου μετέφερε σε κάθε συναρμόδιο κυβερνητικό φορέα, ότι η αναφορά στην Λευκάδα στην κοινή Υπουργική Απόφαση “επιβολή του μέτρου του προσωρινού περιορισμού μετακινήσεων επιβατών εντός της ελληνικής επικράτειας με πλοία και σκάφη κάθε τύπου προς περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊου COVID-19” δεν καλύπτει την πραγματική ανάγκη περιορισμού της διέλευσης μέσω της γέφυρας, και ζήτησε διευκρίνιση και σαφή νομική βάση για την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων στην Λευκάδα.

Κατόπιν συνεννόησης της Περιφερειάρχη με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας κ. Ανδρέας Κτενάς βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κ. Νίκο Σταθόπουλο, για την ένταξη της περίπτωσης της Λευκάδας στην νέα υπουργική απόφαση που αναμένεται την ερχόμενη Δευτέρα.

“Η κατάσταση είναι κρίσιμη, πολύπλοκη και συνεχώς εξελισσόμενη για την αντιμετώπιση του κορωνοϊου. Απαιτείται εγρήγορση, συνεργασία, αλλά και ψυχραιμία για την λήψη των κατάλληλων μέτρων.Απαιτείται παράλληλα ευθύνη ατομική και συλλογική για την εφαρμογή των μέτρων” συμπεραίνει η Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου.

lefkadapress

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button