ΆποψηΡοή Ειδήσεων

“Η δημιουργία Δημοτικού Σχολείου νοτιοδυτικά της Βόνιτσας θα απέτρεπε τη συγχώνευση”

Γράφει ο Κώστας Θ. Τριαντακωνσταντής*

 

Αγαπητοί Αναγνώστες


Τη Τρίτη 5 Ιουνίου 2018 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΩΤΗ

Δυστυχώς για μία ακόμη φορά αποδείχθηκε ότι το επίπεδο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου είναι απαράδεκτο. Την αποκλειστική ευθύνη έχει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ Κουνέλης που αναγκάστηκε από ένα σημείο και μετά να κατέβει από τη θέση του.

 Πρόεδρε του ΔΣ κ Κουνέλη παραιτηθείτε. Ο προηγούμενος Πρόεδρος του ΔΣ κ Μπαλατσούρας και εσείς μέχρι τώρα έχετε αποτύχει πλήρως στην άσκηση των καθηκόντων σας. 

Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι σας καλώ να προστατέψετε το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο  Δήμαρχος κ Αποστολάκης τρίβει τα χέρια του από τη χαρά του για τη λειτουργία αυτή του ΔΣ. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η συγκατάθεση των Δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφίας στις εισηγήσεις των θεμάτων.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ

Πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη ήταν το εξής << Συζήτηση –ενημέρωση και λήψη απόφασης σχετικά με τη συγχώνευση του 1ου– 2ου Δημοτικού Σχολείου Βόνιτσας για το σχολικό έτος 2018-2019>>.

Μου δόθηκε ο λόγος για λίγο. Εξέφρασα τη κατηγορηματική μου αντίθεση στη συγχώνευση των δύο Δημοτικών Σχολείων. Ο κύριος λόγος της αντίθεσης μου είναι ο παρακάτω. Τριάντα χρόνια περίπου που ασχολούμαι με την εκπαίδευση έχει αποδειχθεί το εξής. Στις  σχολικές μονάδες που έχουν πάνω από 200 παιδιά έχουν παρατηρηθεί πολλά προβλήματα δυσλειτουργίας. Οι γενικότερες κοινωνικές διεργασίες και μεταβολές των τελευταίων χρόνων δημιούργησαν μια καινούργια γενιά παιδιών με κάποια ανησυχητικά χαρακτηριστικά.

Τα μόνα που δεν φταίνε για αυτό είναι τα ίδια τα παιδιά. Ήρθε η ώρα κοινωνία, πολιτεία, οικογένεια, εκπαιδευτικοί να δούμε την αλήθεια κατάματα. Ήρθε η ώρα να ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ τις ευθύνες που μας αναλογούν.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προχθές είπα το εξής. Λίγες ημέρες μετά  την 1η -9-2014 που ανέλαβε τα καθήκοντα του ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης είχαμε στο γραφείο του μια τετράωρη συζήτηση οι δύο μας.

 Είχα την ευκαιρία να του προτείνω τις θέσεις μου για πολλά θέματα.  Ανάμεσα στις προτάσεις μου ήταν και η ανάγκη δημιουργίας νέου Δημοτικού Σχολείου νοτιοδυτικά της Βόνιτσας. Η πρόταση μου δεν ήταν τυχαία. Την είχα μελετήσει πολύ καλά. Είναι η μόνη πρόταση που θα απέτρεπε τη σημερινή διαφαινόμενη δυστυχώς συγχώνευση.

 

Ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης κατά τη προσφιλή τακτική του , όταν στριμώχνεται πολιτικά , πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα. Είπε ότι του μίλησα για τον αγωγό και ότι πρέπει να πάει κατηγορούμενο το Σολδάτο. Του απάντησα , λες ψέματα Δήμαρχε.

Βέβαια τη μη τήρηση των περιβαλλοντικών όρων που ορίζουν οι Κοινές Υπουργικές αποφάσεις του έργου  Εγκαταστάσεις και βιολογικός καθαρισμός Παλαίρου- ΔΕΠΟΣ-Πογωνιάς  τη συζητήσαμε και μάλιστα του επεσήμαινα που ΔΕΝ ΤΗΡΗΘΗΚΑΝ. Του είπα ότι διαθέτω ολόκληρο φάκελο εγγράφων που ήδη έχω καταθέσει αργότερα  στη Τεχνική υπηρεσία του Δήμου.

Αγαπητοί Αναγνώστες

Την 29η  Δεκεμβρίου 2014 στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Δήμου έστειλα το παρακάτω μήνυμα.  Το παρακάτω άρθρο δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδες και εφημερίδες που μπορείτε να το δείτε και από εκεί.

 

———- Προωθημένο μήνυμα ———-
Από: ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ

Ημερομηνία: 29 Δεκεμβρίου 2014 – 9:13 π.μ.

Θέμα:<< Προτάσεις για νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020>>

Προς: dhmos.aktiouvonitsas@1258.syzefxis.gov.gr  και τρείς ακόμη Δημοτικοί Σύμβουλοι ( δεν γράφω δημόσια τις ηλεκτρονικές τους διευθύνσεις)

Χρόνια πολλά

Παρακαλώ να δοθεί άμεσα (σήμερα) στο κ Δήμαρχο , στα

μέλη του ΔΣ, στην κ Φιώρου Προϊσταμένη Τεχνικής υπηρεσίας.

 

Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής

Μαθηματικός

 

Προεκλογικά και μετεκλογικά πρότεινα να γίνουν λαϊκές συνελεύσεις σε όλο το Δήμο με θέμα την προετοιμασία και την υποβολή προτάσεων του Δήμου εν όψει της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020.Τούτο δεν έγινε με ευθύνη της νέας Δημοτικής Αρχής .

Την Δευτέρα 29-12-2014 συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα τις προτάσεις του Δήμου για την νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020 ( νέο ΕΣΠΑ).

Προτείνω για ένταξη τα παρακάτω έργα.

1) Υδροδότηση Παλαίρου-Πογωνιάς-Στενού και ευρύτερης περιοχής με νερό από τη  περιοχή Κορπής.

2) Κουκομίτσα-Σάλτινη δεν ενοικιάζονται, δεν παραχωρούνται, δεν πωλούνται. Προτείνω τοπικό δημοψήφισμα για να ενισχύσουμε τον κ Δήμαρχο στις συζητήσεις με το ΤΑΙΠΕΔ. Δημιουργούμε κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης( είμαι στη διάθεση της δημοτικής αρχής για τη δημιουργία του) .

Σε άλλο άρθρο θα περιγράψω πως θα συνδεθεί το κέντρο με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του δήμου.

3) Ολοκλήρωση του αναπτυξιακού δρόμου Πογωνιάς-Πλαγιάς.

4) Προτείνω την εσωτερική οδική σύνδεση Μοναστηράκι- Παλαίρου.

5) Δημιουργία δημοτικού ξενώνα στο Μοναστηράκι και σωστές παρεμβάσεις ώστε να γίνει κέντρο του χειμερινού (και όχι μόνο) τουρισμού του Δήμου.

6) Άρδευση   όλων των  κάμπων του Δήμου.

7) Ανάδειξη των κάστρων Βόνιτσας, Κεχροπούλας, Στέρνας, Πλαγιάς, Περατιάς και αλλού. Αξιοποίηση του Μουσείου στο Θύρρειο.

8) Συντήρηση στο μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου στη Πάλαιρο που καταρρέει.

Υπάρχει μελέτη . Ταυτόχρονα συντήρηση και ανάδειξη όλων των εκκλησιών.

9) Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις –απτές αποδείξεις  μη τήρησης των περιβαλλοντικών όρων του έργου Βιολογικός καθαρισμός Παλαίρου-Δέπος- Πογωνιάς .

Προτείνω  την αλλαγή της κατάληξης που αγωγού.

10)Δημιουργία νέου Δημοτικού Σχολείου νοτιοδυτικά  στη Βόνιτσα και μετατροπή του πέτρινου δημοτικού σχολείου σε πολιτιστικό κέντρο. Την πολιτιστική πολιτική θα παρουσιάσω σε άλλο άρθρο. Δημιουργία Εσπερινού Γυμνασίου στη Βόνιτσα και Γαλακτοκομικής σχολής.

11) Να λειτουργήσουν τα σφαγεία Κατούνας και τα λουτρά Τρύφου ως δημοτικές επιχειρήσεις με την απαραίτητη χρηματοδότηση και τον απαιτούμενο εκσυγχρονισμό.

12) Να αξιοποιήσουμε τα προγράμματα  ανάδειξης  των ορεινών όγκων του Δήμου.

13) Να γίνει η μαρίνα της Παλαίρου και τα αλιευτικά καταφύγια- λιμάνια σε όλα τα παραθαλάσσια χωριά του Ιονίου πελάγους και του Αμβρακικού κόλπου.

14) Δημιουργία κόμβου στη σταύρωση δρόμων Πλαγιάς-Περατιάς και δρόμου προς Λευκάδα.

15) Δημιουργία γηπέδων διαστάσεων 5χ5 σε όλα τα χωριά του Δήμου που δεν υπάρχουν γήπεδα.

16) Δημιουργία δεξαμενής για τα ζώα  στη θέση Λαγκάδα  (Πάλαιρος) και όπου αλλού χρειάζονται.

17) Παράκαμψη  της Παλαίρου και του Αγίου Νικολάου.

Την ύπαρξη αυτού  του  μηνύματος  Δήμαρχε κ Αποστολάκη ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΗΝ  ΑΜΒΙΣΒΗΤΗΣΕΤΕ .  Αν από τότε είχατε αποδεχθεί την πρόταση αυτή σήμερα το Δημοτικό  Σχολείο ίσως ήταν έτοιμο. ΟΥΔΕΙΣ θα μπορούσε να πάρει απόφαση  για τη συγχώνευση των δύο δημοτικών σχολείων .

Είναι φανερό , Δήμαρχε κ Αποστολάκη εσείς προσωπικά και ολόκληρη η Δημοτική ομάδας στο θέμα της συγχώνευσης των δύο Δημοτικών σχολείων έχετε ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ. Τρέχετε πίσω από τα γεγονότα.  Εύχομαι από καρδιάς  για το καλό των παιδιών να μην γίνει η συγχώνευση αυτή.

Αυτή είναι η πραγματικότητα Δήμαρχε κ Αποστολάκη.   Τα γραπτά όμως μένουν. Αυτή είναι η τρανή ΑΠΟΔΕΙΞΗ. Την αμφισβητείτε ;  

Σε ότι αφορά τη μη τήρηση των περιβαλλοντικών όρων στο έργο Εγκαταστάσεις και Βιολογικός καθαρισμός Παλαίρου- ΔΕΠΟΣ-Πογωνιάς  Δήμαρχε κ Αποστολάκη , κοντός ψαλμός αλληλούια . ΟΨΟΜΕΘΑ ΕΙΣ ΦΙΛΙΠΠΥΟΥΣ.  Και πολύ σύντομα μάλιστα. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.

Δήμαρχε κ Αποστολάκη αν τολμάτε, πολιτικά εννοώ , προχωρήστε στη διενέργεια της ειδικής  ΑΝΟΙΧΤΗΣ  συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που ονομάζεται Απολογισμός της Δημοτικής Αρχής  ή ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.  Τέσσερα χρόνια την αποφεύγετε. O λόγος είναι απλός.  Αποτύχατε πλήρως. Σπείρατε ανέμους και θα θερίσετε θύελλες.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΡΙΤΗ

Ρώτησα γιατί η περιοχή Παλαίρου- Πογωνιάς  δεν ανήκουν στο νέο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο του Δήμου μας  και ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΠΗΡΑ. Παρακαλώ ρωτήστε το Δήμαρχο κ Αποστολάκη και τους Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας. Αντιδήμαρχε κ Φραδέλο απαντήστε.

Αγαπητοί Συνδημότες

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ_ -ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ- ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ- ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

  • Για τα υπόλοιπα θέματα του ΔΣ θα αναφερθούμε σε επόμενα άρθρα. Θέτω προς προβληματισμό την εξής ερώτηση. Συνδημότες της Βόνιτσας , ξέρετε εσείς ότι στη θέση που ονομάζεται   ΧΩΡΑ στη Βόνιτσα να λειτούργησε ή να  λειτουργεί  ή πρόκειται να λειτουργήσει κανένα παραδοσιακό καφενείο;  Ρωτήστε σας παρακαλώ  το Δήμαρχο κ Αποστολάκη και τους Συμβούλους της πλειοψηφίας. Αυτοί ξέρουν.    Εμείς πάντως θα επανέλθουμε για το θέμα προσεχώς.
  • Η ενημέρωση σας για δαπάνες του Δήμου θα συνεχιστεί τη Δευτέρα  11 Ιουνίου 2018.

*Μαθηματικός

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button