ΑτζένταΠολιτισμόςΡοή ΕιδήσεωνΤέχνες

Ναύπακτος: Την Τετάρτη τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Πέτρου Ζουμπουλάκη

Στο Φετιχέ Τζαμί (Λιμάνι Ναυπάκτου) θα πραγματοποιηθούν αυτή την Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2018 και ώρα 20:30, τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του καταξιωμένου καλλιτέχνη, Πέτρου Ζουμπουλάκη, “Με το βλέμμα στη θάλασσα”.

Η έκθεση πραγματοποιείται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος και περιλαμβάνει σημαντικά έργα προσωπογραφιών και τοπίων που ουσιαστικά καλούνται να συνομιλήσουν, σε ένα ιδανικό και επιβλητικό περιβάλλον. Η πηγαία εκφραστικότητα των πορτρέτων του Νίκου Καζαντζάκη, του Νίκου Καββαδία, του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, του Κωνσταντίνου Καβάφη, αλλά και του ίδιου του Πέτρου Ζουμπουλάκη, συναντούν τις γλαφυρές αποτυπώσεις τοπίων που ο ίδιος ο καλλιτέχνης έχει επισημάνει ότι «αποτελούσε πάντα την πηγή της έμπνευσής μου».


Ιδιαίτερης αναφοράς χρήζει η προσωπογραφία του Γιαννούλη Χαλεπά, ο οποίος αμέσως μετά την Έκθεση στην Τήνο και το ομώνυμο Πνευματικό Κέντρο θα παρουσιαστεί στο Φετιχιέ Τζαμί. Σημειώνεται πως το 2018 έχει ονομαστεί «Έτος Χαλεπά» με πολιτιστικές εκδηλώσεις να λαμβάνουν χώρα σε διάφορες πόλεις υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και ο συγκεκριμένος πίνακας έχει επιλεγεί ως κεντρικό λογότυπο αυτών.

Επιμέλεια:
Ολυμπία Βικάτου (Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος)
Βίβιαν Στάικου (Αρχαιολόγος Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος)

Οργάνωση-Συντονισμός Έκθεσης:
Πέτρος Ζουμπουλάκης (Ζωγράφος)
Γιώργος Κοτρώνης (Επιχειρηματίας)

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button