ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Εγκρίθηκαν χρηματοδοτήσεις για τον δήμο και το Λιμενικό Ταμείο Λευκάδας

Για παρεμβάσεις σε Βασιλική, Νικιάνα, Περιγιάλι και Βλυχό

Σύμφωνα με το βουλευτή Λευκάδας, Θανάση Καββαδά και σε συνέχεια της από 1/6/2020 συνάντησης του με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, καθώς και με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τα δύο υπουργεία επέσπευσαν τις διαδικασίες για την έγκριση χρηματοδότησης για το έργο «Αποκατάσταση Λειτουργικών βαθών και κατασκευή συστήματος αγκυροβολίας στον λιμένα Βασιλικής».

Η πίστωση από το Υπουργείο Ανάπτυξης ανέρχεται σε 109.840 ευρώ και ανοίγει τον δρόμο για την υλοποίηση του έργου από το Λιμενικό Ταμείο Λευκάδας.


Η εξέλιξη αυτή είχε προαναγγελθεί στο από 2/6/2020 δελτίο τύπου του Βουλευτή, που εκδόθηκε έπειτα από τις επαφές που είχε με τους προαναφερόμενους.

Επιπλέον, ζητήθηκε και εγκρίθηκε το υπόλοιπο ποσό από το 2018, ύψους 49.929,20 ευρώ, για το έργο «Προμήθεια και εγκατάσταση ιστών φωτισμού στο λιμάνι Νικιάνας και πίλαρ σκαφών στα λιμάνια Νικιάνας Λευκάδας και Περιγιαλίου».

Τέλος, έπειτα από πολλές επαφές, τόσο με το Υπουργείο Υποδομών, όσο και με το Υπουργείο Ανάπτυξης, πιστώθηκε ποσό 92.190,30 ευρώ στο Δήμο Λευκάδας για το έργο Πόντη – Νηρά, το οποίο έχει ολοκληρωθεί.

Ο Βουλευτής έχει ζητήσει ακόμη με επιστολή του από το Λιμενικό Ταμείο Λευκάδας την υποβολή των Τεχνικών Δελτίων Έργου, προκειμένου να πάρουν την έγκριση του Υπουργείου Ναυτιλίας και την έγκριση δαπάνης του Υπουργείου Ανάπτυξης, τα έργα:

1) Προμήθεια και εγκατάσταση ιστών φωτισμού και πίλαρ σκαφών στο λιμάνι Περιγιαλίου (ύψους 97.312,52 ευρώ) και

2) Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος υπόγειας αποθήκευσης απορριμμάτων στην ΕΖΛ Βλυχού (ύψους 71.300 ευρώ).

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button