ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Εικόνες αποκάλυψης στην Κινέτα – Οι κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους (φωτο-video)

Δραματικές στιγμές βιώνουν οι κάτοικοι και παραθεριστές της Κιννέτας καθώς οι φλόγες έχουν ήδη τυλίξει σπίτια και οι κάτοικοι τρέχουν να σωθούν από την πύρινη λαίλαπα.

Χαρακτηριστικά των πυρκαγιών του 2007 αλλά με χαμηλότερες θερμοκρασίες έχει η πυρκαγιά στην Κινέτα σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη. «Αυτή η πυρκαγιά είναι από τα χειρότερα σενάρια που απευχόμασταν να αντιμετωπίσουμε φέτος» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Καπάκης και συμπλήρωσε: «Πρόκειται για μία από τις πιο δύσκολες πυρκαγιές καθώς οι ισχυροί άνεμοι σε συνδυασμό με την πυκνή καύσιμη ύλη συνεργούν στην ταχύτατη εξέλιξή της. Καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες για τον περιορισμό των συνεπειών αλλά οι καταβατικοί άνεμοι έχουν εξαπλώσει τις φλόγες και δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών».


Όπως είπε ο κ. Καπάκης η πυρκαγιά δημιουργεί μικροκλίμα και καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να μην κινηθεί προς τη βορειοανατολική πλευρά των Γερανείων και συγκεκριμένα προς το Αλεποχώρι.

«Οι πολίτες θα πρέπει να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των Αρχών για την δική τους ασφάλεια. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μια σκληρή μάχη στην Κινέτα, για να μπορέσουν να οριοθετήσουν την πυρκαγιά, κάτω από αντίξοες συνθήκες, αφού έχουν να αντιμετωπίσουν και τους δυνατούς ανέμους». Αυτά τόνισε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πριν από λίγο, η εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Σταυρούλα Μαλλίρη, σχετικά με την μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στα Γεράνεια Ορη, ενώ πρόσθεσε πως αναμένονται ενισχύσεις των πυροσβεστικών δυνάμεων με 17 οχήματα, από διαφορές περιοχές της περιφέρειας.

Επίσης, νωρίτερα εκκενώθηκαν, για προληπτικούς λόγους, οι οικισμοί Γαλήνη, Πανόραμα 1 και Πανόραμα 2, στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας, ενώ σημειώνεται, ότι από τους πυκνούς καπνούς έχουν καλυφθεί αρκετές περιοχές της Αττικής.

Με εντολή της αστυνομίας λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στην Κινέτα στα Γεράνεια Όρη έχουν διακοπεί στην περιοχή και τα δρομολόγια του προαστιακού σιδηροδρόμου.

Πριν απο λίγο, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς η νέα και η παλαιά εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου και στα δύο ρεύματα, από το 39-ο έως το 57-ο χλμ., εγκλωβισμένο και λεωφορείο του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας

Επιπλέον εκκενώθηκαν οι οικισμοί Γαλήνη, Πανόραμα 1 και Πανόραμα 2 στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας Αττικής, όπου μαίνεται από νωρίς το μεσημέρι μεγάλη πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη.

Η εκκένωση έγινε μετά από προτροπή της Πυροσβεστικής.

Λόγω της πυρκαγιάς, που έχει αποκτήσει μεγάλες διαστάσεις καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι, γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στον παράδρομο της νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου από το 56ο χιλιόμετρο.

Νέα ενίσχυση πριν από λίγο των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε πευκόφυτη περιοχή στα Γεράνεια Όρη, στην Κινέτα Αττικής.

Λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή οι φλόγες πλησιάζουν πλέον στην κατοικημένη περιοχή Μαρούλα βόρεια της Κινέτας, ενώ το έργο των εναέριων μέσων δυσχεραίνουν οι πυκνοί καπνοί που έχουν φτάσει ακόμη και σε πολλές περιοχές της Αττικής.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 70 πυροσβέστες με τριάντα οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, πέντε αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Κινέτα Αττικής

Επτά εναέρια μέσα πυρόσβεσης (4 αεροσκάφη CL-415, 1 αεροσκάφος CL-215, και 2 ελικόπτερα CH47-D με κάδο), τρεις προωθητές γαιών, υδροφόρα οχήματα και ένα αεροσκάφος C-27 για μεταφορά πυροσβεστών από Θεσσαλονίκη έχουν διαθέσει οι Ένοπλες Δυνάμεις στον κρατικό μηχανισμό για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Κινέτα Αττικής, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια εντολή του υπουργού Εθνικής ‘Αμυνας, διατηρείται ετοιμότητα διάθεσης περαιτέρω μέσων και επίγειων μηχανημάτων ανάλογα με τι θα ζητήσουν οι αρμόδιες αρχές.

thecaller.gr

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
ocean new optimize Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button