Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Εκ περιτροπής η έδρα του “Πανεπιστημίου Αιτωλοακαρνανίας”- τι συμφώνησαν Καραπάνος-Παπαναστασίου!

Πολλοί ήταν εκείνοι που απόρησαν από την πρόσφατη ανεπίσημη συνάντηση που είχαν στο Μεσολόγγι οι δήμαρχοι της Ιεράς Πόλης και του Αγρινίου, η οποία εκ των υστέρων αποκαλύφθηκε ότι είχε θέμα την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Αιτωλοακαρνανία.

Το γεγονός ότι η συνάντηση διέρρευσε στο facebook από παρόντα από την Ναύπακτο και μετείχε ακόμη σε αυτή μόνο ένα μέλος του Επιμελητηρίου (μάλιστα χωρίς να έχει εξουσιοδότηση μαζί του ή κάποια ατζέντα από τον θεσμό) προκάλεσε ερωτήματα.


Η αλήθεια είναι όμως ότι συζητήθηκαν οι τελικές λεπτομέρειες μια πρωτοποριακής πρότασης προς τον υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου ώστε να μην έχει μετά καμιά δικαιολογία για να μην ιδρύσει αυτόνομο Πανεπιστήμιο Αιτωλοακαρνανίας με σχολές Γεωπονίας και Θαλάσσιων ερευνών. Και θα είχε κρατηθεί μυστική η συνάντηση για να βρεθεί του υπουργείο προ τετελεσμένων αλλά απλά προέκυψε μια ατυχής διαρροή.

Όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, οι δύο δήμαρχοι έχουν συμφωνήσει μεταξύ τους να προτείνουν το νέο Πανεπιστήμιο να έχει τρία και τρία τμήματα σε κάθε πόλη και ένα ακόμη στη Ναύπακτο που θα έχει ναυπηγική κατεύθυνση. Η καινοτομία θα είναι ότι η έδρα-προκειμένου να μην υπάρχουν έριδες-θα είναι την μία χρονιά στο Αγρίνιο και την άλλη στο Μεσολόγγι.

Θα προτιμηθεί μάλιστα η έναρξη από το Μεσολόγγι( ως έδρα της Περιφερειακής Ενότητας ή του πρώην νομού) και ο τίτλος της έδρας θα εναλλάσσεται.

Πρόταση υπάρχει-για μεγαλύτερο κύρος-να συνδυαστεί η εναλλαγή της έδρας με την διασύνδεσή του νέου Πανεπιστημίου με ένα ερευνητικό κέντρο πέρα από την Γεωπονία και τις Θαλάσσιες έρευνες, για τα υδάτινα αποθέματα και την διαχείριση το νερού, μάλλον με έδρα το ΚΕΠΕΤΡΙ στην Τριχωνίδα.

Η πρόταση έχει ωριμάσει εδώ και καιρό, τα χέρια δόθηκαν στην περίφημη συνάντηση που προαναφέραμε και αναμένεται η αντίδραση Γαβρόγλου που αναμένεται να ενημερωθεί σήμερα, Δευτέρα 1/4.

(το agriniopress.gr σας εύχεται και του χρόνου!)

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

2 Σχόλια

  1. Σαν πρωταπριλιάτικο ψέμα μου ακούγεται…… Τελος παντων να δουμε τι θα απαντισει ο Γαβρόγλου και αν δεν ειναι Απριλιατικο ψεματακι ο υπουργος θα το ριξει στην επιστ/νικη κοινότητα τι θα πει και αυτη!!!! Φέξε μου και γλίστρισα!!!! Ας το ιδρισουν πρωτα και ας ειναι και στο φαραγγι της κλεισσούρας!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button