Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019Ροή Ειδήσεων

Όλα δείχνουν οριστική αποχώρηση Τραπεζιώτη-διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ

Οι πληροφορίες που διακινήθηκαν από την προηγούμενη εβδομάδα, περί απόσυρσης της υποψηφιότητας του κ. Τραπεζιώτη επιμένουν με ιδιαίτερη ένταση.

Για κάποιους μάλιστα, στην παράταξη του κ. Τραπεζιώτη αλλά και στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, αυτό είναι οριστικό και δεδομένο.


Το agriniopress.gr επιχείρησε και σήμερα να επικοινωνήσει με συνεργάτες του τέως δημάρχου και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που ούτε επιβεβαίωναν, ούτε όμως και διέψευδαν την εξέλιξη, παραπέμποντας στον ίδιο τον κ. Τραπεζιώτη.

Πάντως, αν κάποιος προχωρούσε σε μια προσεκτική ανάγνωση της ανακοίνωσης – διάψευσης που εξέδωσε πριν λίγες μέρες, θα αντιλαμβάνονταν πως ναι μεν διαψεύδει την πληροφορία για την ενασχόληση του με την Περιφέρεια, δεν διαψεύδει την απόσυρση του όμως από την διεκδίκηση του δήμου Αγρινίου.

Δηλώνει μεν “παρών”, αφήνει όμως ανοικτό το ενδεχόμενο, η ενασχόληση με τα κοινά του δήμου, να σχετίζεται όχι με αυτήν του υποψηφίου δημάρχου, αλλά με την ιδιότητα του ενεργού πολίτη και του τέως δημάρχου και αυτοδιοικητικού με εμπειρία και διάθεση για προσφορά.

Σήμερα το κλίμα είναι και πάλι σε αυτήν την κατεύθυνση και όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πως ο τέως δήμαρχος όχι μόνον το πήρε απόφαση, αλλά συντάσσει και την ανακοίνωση του, που μάλιστα αναμένεται να είναι αιχμηρή.

Αιχμηρή σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις, που έχουν σχέση και με την στάση του ΣΥΡΙΖΑ ή κάποιων στελεχών του απέναντι στην υποψηφιότητα του, την ενίσχυση του από το κυβερνών κόμμα κλπ.

Φαίνεται όμως πως και στον ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου, υπήρχε ένας έντονος προβληματισμός (σ.σ. αυτό είναι κάτι που υφίσταται και στο Μεσολόγγι) μιας και υπήρχε η κοινή διαπίστωση πως αν και κόμμα εξουσίας, κινδυνεύει με πολύ χαμηλά ποσοστά και απαξίωση στον δήμο Αγρινίου, κάτι φυσικά που δεν το θέλει σε καμιά περίπτωση.

Αντιτείνουν ακόμη στον ΣΥΡΤΙΖΑ πως ο κ. Τραπεζιώτης κακώς του εγκαλεί αφού απο τη μια διατυμπάνισε την ανεξαρτησία της υποψηφιότητας του, από την άλλη όμως πίεζε για βοήθεια από το κόμμα, ζητώντας προσθήκες προβεβλήμένων στελεχών στο ψηφοδέλτιο κλπ.

Σε κάθε περίπτωση, η έκδοση της ανακοίνωσης αποτελεί πλέον θέμα ημερών ή και ωρών και δημιουργεί νέα δεδομένα στον δρόμο προς τις κάλπες στον δήμο Αγρινίου.

Άγνωστο εάν ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώξει να απευθυνθεί σε άλλο πρόσωπο, που να στηριχτεί πιο “ανοιχτά” κομματικά. Ποιος όμως θα αναλάμβανε ένα τέτοιο ρίσκο;

Το ποιος από τους σημερινούς διεκδικητές του δημαρχιακού θώκου θα ευνοηθεί περισσότερο από αυτήν την εξέλιξη θα φανεί στην πορεία…

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button