Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019Ροή Ειδήσεων

Νεκτάριος Φαρμάκης: «Εμείς προτιμάμε να είμαστε προοδευτικοί στην πράξη και όχι στα συνθήματα»

«Υπάρχουν δύο ειδών προοδευτισμοί. Ο προοδευτισμός… στα λόγια και ο προοδευτισμός στην πράξη. Ο πρώτος είναι ο παλαιοκομματικός προοδευτισμός, εκείνος που διαχωρίζει τους πολίτες σε δήθεν προοδευτικούς και δήθεν καθυστερημένους, προκειμένου να κρύβει πίσω από ψευτοδιλήμματα την ανικανότητα όσων εξουσιάζουν να παράγουν πραγματικό έργο προς όφελος της κοινωνίας. Αυτού του είδους τον… προοδευτισμό, δυστυχώς έχει βιώσει για πολλά χρόνια η Δυτική Ελλάδα και αυτού του είδους τον προοδευτισμό προσπαθεί να συντηρήσει η απερχόμενη περιφερειακή διοίκηση. Εμείς προτιμούμε τον… άλλο προοδευτισμό. Τον πραγματικό. Τον προοδευτισμό που παράγει δουλειές, που δίνει τόπο στα νιάτα και ξέρει πως την περιοχή μας, μόνο τα δικά μας μυαλά και τα δικά μας χέρια θα πάει μπροστά. Πρόοδος είναι η προκοπή και όχι τα συνθήματα! Αφήνουμε στους άλλους τα συνθήματα και προτιμούμε να κρατάμε την ουσία. Και η ουσία που εμείς εκπροσωπούμε, είναι ότι πρέπει μετά τις περιφερειακές εκλογές, η Δυτική Ελλάδα να δουλέψει ενωμένη για την προκοπή της. Όλοι μαζί, χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς, μπορούμε. Και όλοι μαζί θα πάμε…»

Αυτά, μεταξύ άλλων, ανέφερε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, συνομιλώντας το βράδυ της Κυριακής με πολίτες στην περιοχή της Κάτω Αχαΐας, όπου μεταξύ άλλων είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί και τον συνοικισμό των Ρομά. Εκεί, ο κ. Φαρμάκης υπογράμμισε την ανάγκη να σπάσουν όλες οι διαχωριστικές γραμμές, που στην πλειονότητά τους είναι τεχνητές, αλλά και τη βούλησή του, ως Περιφερειάρχης, να εργαστεί για πραγματική κοινωνική ενότητα.


«Προοδευτικό για μένα είναι να μπορεί κάθε άνθρωπος αυτού του τόπου να ζει καλά και κάθε παιδί, όπου και να ζει, όποιο και να είναι, να μπορεί να κάνει τα όνειρά του πράξη. Προοδευτικό είναι να σπάσουμε τα ταμπού και να αγκαλιάσουμε ο ένας τον άλλο. Προοδευτικό είναι ό,τι μας ενώνει και όχι ό,τι μας χωρίζει…» τόνισε ο κ. Φαρμάκης.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, το πρωί της Δευτέρας επισκέφθηκε υπηρεσίες στην πόλη του Αγρινίου (Αστυνομική Διεύθυνση, Πυροσβεστική Υπηρεσία, ΕΦΚΑ, Δ.Ο.Υ., κλπ) όπου επίσης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα στελέχη των υπηρεσιών αυτών και να εκφράσει την πρόθεσή του να δημιουργήσει μία Περιφερειακή Διοίκηση που δεν θα στέκει απλός παρατηρητής ή μόνο «ηθικός συμπαραστάτης» των κρατικών υπηρεσιών, αλλά ενεργός και ουσιαστικός «βοηθός» μέσω των δυνατοτήτων που έχει η Περιφέρεια, αλλά και με διαρκείς παρεμβάσεις και διεκδικήσεις στην κεντρική εξουσία. «Η ουσία είναι μία: Να υπηρετείται ο πολίτης. Και για εμάς, αυτή η ουσία δεν διαχωρίζεται βάσει του φορέα ή του υπουργείου που προΐσταται κάθε υπηρεσίας. Η Περιφερειακή Διοίκηση πρέπει να ανοίξει μία ομπρέλα ενεργούς υποστήριξης όλων των δημοσίων υπηρεσιών, ώστε να μπορούν να επιτελούν καλά το έργο τους» είπε ο κ. Φαρμάκης.

ΠΕΡΙ «FAKE NEWS»

Αναφορικά με την ανάρτηση που προσωρινά υπήρξε σήμερα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο συνδυασμός ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ αναφέρει τα εξής:

«Η συγκεκριμένη ανάρτηση καμία σχέση δεν είχε με την παράταξή μας και τα μέλη της. Δεν γνωρίζουμε τον εμπνευστή της, αλλά γνωρίζουμε πως ήταν πολύ… χοντροκομμένη για να προέρχεται από κάποιον με αγαθές προθέσεις προς την παράταξή μας.

Για τον λόγο αυτό, με εντολή του υποψήφιου Περιφερειάρχη, Νεκτάριου Φαρμάκη, ενημερώθηκαν τα μέλη της παράταξης και κινητοποιήθηκε άμεσα ο μηχανισμός της, προκειμένου να σταματήσουν οι αναρτήσεις από τυχόν φίλους ή μέλη μας που θα μπορούσαν από αφέλεια να πέσουν θύματα μίας καταφανέστατης προβοκάτσιας.

Σε ό,τι αφορά  τα “fake news”, στα οποία αναφέρεται με ανακοίνωσή της η παράταξη του κ. Κατσιφάρα, ας μην τα ψάχνει στην δική μας παράταξη…»

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button