ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

H Έλενα Kουντουρά στη Λευκάδα: “Το νησί προτιμούν επισκέπτες υψηλού εισοδήματος”

Στο Νυδρί βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, στα πλαίσια της περιοδείας της στο νησί που χαιρέτησε και συνομίλησε με τοπικούς φορείς και επαγγελματίες.

Αναφερόμενη στο πλεονέκτημα της οδικής σύνδεσης, υπογράμμισε πως προκειμένου να επιτευχθεί ένα συνολικό θετικό αποτέλεσμα για τον τουρισμό στο νησί, ακόμη και την χειμερινή περίοδο, απαραίτητη είναι η συνεργασία όλων.


Η Έλενα Κουντουρά σχετικά με την παρουσία της στο νησί και την εκτίμηση της για τη φετινή τουριστική σεζόν δήλωσε στο Lefkadapress:

«Είμαι πολύ χαρούμενη πρώτα από όλα που βρίσκομαι στη Λευκάδα, είναι ένα πανέμορφο νησί με πολύ μεγάλη φυσική ομορφιά και η περιοδεία είναι ακριβώς για να δούμε όλα αυτά που τα τελευταία τέσσερα χρόνια σε συνεργασία και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και με την Περιφέρεια υλοποιήσαμε.

Η ανάπτυξη του νησιού είναι δεδομένη, γενικά το Ιόνιο και η Περιφέρεια έχει πολύ μεγάλη ανάπτυξη και πρωταγωνιστεί στον ελληνικό τουρισμό. Η Λευκάδα επίσης είναι ένα πάρα πάρα πολύ όμορφο νησί το οποίο το προτιμούν γενικότερα οι επισκέπτες και μάλιστα υψηλού εισοδήματος.

Το 2018 ήταν μια χρονιά ρεκόρ. Φέραμε παραπάνω από 33 εκατομμύρια τουρίστες μαζί με την κρουαζιέρα. Το πιο σημαντικό είναι ότι είχαμε και ιστορικά ρεκόρ και στα έσοδα και το 2019 ο Ιανουάριος – Φεβρουάριος ξεκίνησε με 10% αύξηση στις αφίξεις σε σχέση με το 2018 που ήταν ιστορικά ρεκόρ και φυσικά 53% αύξηση στα έσοδα που και αυτό είναι ιστορικό ρεκόρ σε σχέση με το 2018. Θεωρούμε ότι το 2019 έχει ξεκινήσει πολύ καλά, θα είναι μια πολύ δυνατή χρονιά. Στόχος μας είναι να κρατήσουμε αυτή τη δυναμική, όχι μόνο για το 2019 αλλά και για τα επόμενα χρόνια.

Ο τουρισμός είναι μεγάλη οικονομική δύναμη για την Ελλάδα, στηρίζει την οικονομία της και δίνει την δυνατότητα σε άλλους τομείς να αναπτυχθούν όπως είναι το εμπόριο, η εστίαση, η κτηματαγορά, οι μεταφορές. Μέχρι στιγμής απολαμβάνω την περιήγηση.

Είναι μαζί μου και ο Δήμαρχος με τον οποίο έχουμε συνεργαστεί εξαιρετικά καλά αλλά και ο Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης και θέλω να πω ότι αυτή η επιτυχία είναι πραγματικά επιτυχία όλων μας γιατί είναι η πρώτη φορά που ενωθήκαμε όλοι μαζί δημόσιος, ιδιωτικός τομέας, παραγωγικοί φορείς, Περιφέρεια, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Επαγγελματικά Επιμελητήρια και έτσι φέραμε αυτή την τεράστια ανάπτυξη τα τέσσερα τελευταία χρόνια στην πατρίδα μας για αυτό πάντα λέω ένα μεγάλο μπράβο σε όλους εργάστηκαν για να έχουμε αυτή την επιτυχία.

Οι Έλληνες ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα».

http://lefkadapress.gr

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Ένα Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button