Pressαρίσματα

Η …δημοκρατική (ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ!) κολώνα της Κατούνας

katouna-fili-kolonaΤο θέμα που ακολουθεί είναι γεμάτο συμβολισμούς. Το αλιεύσαμε στο ξηρομερίτικο bog katounanews  και είναι μια εξήγηση για την φωτογραφία της χρονιάς, όπως ο ίδιος ο αρθρογράφος την χαρακτηρίζει. Πρόκειται, λέει, για τον Πάνο τον Καλογιάννη του τοπικού αγροτικού συλλόγου που φιλάει την κολώνα δίπλα στο καφέ-γλυκοπωλείο «Σίμος».

Η κολώνα που βλέπετε δεν δέχεται τη στοργή του Πάνου επί ματαίω. Είναι, όπως μαθαίνουμε, μια κολώνα δημοκρατική! Μια κολώνα όπου παλιά, πριν ανακαλυφθεί το ίντερνετ και τα site και τα instagram και τα facebook, κολλούσε ο δημοκρατικός κόσμος της Κατούνας( όπως λέει το άρθρο όσοι ήταν ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ…) τις αφίσες του. Εδώ δεν πέρναγε η μαύρη Δεξιά και ο Αβέρωφ και ο Ράλλης. Μόνο δημοκρατία πάνω στην κολώνα τούτη…


Ο πρώτος συμβολισμός είναι πως πρόκειται για κολώνα της ΔΕΗ, δηλαδή της περήφανης κρατικής, δημόσιας και δωρεάν βιομηχανίας μας που, στηριζόμενη στον λιγνίτη, κατάφερε να αναγεννήσει τούτη τη χώρα και να την κάνει αυτό που είναι σήμερα, τη χώρα των Φωτόπουλων και των Καλφαγιάννηδων.

Ο δεύτερος συμβολισμός είναι τα πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα, που ας μην τα πιάσουμε καλύτερα.

Κι ο τρίτος συμβολισμός είναι ότι ο ήρωάς μας ο Πάνος δεν τη φιλά απλώς την κολώνα αλλά της μιλάει κιόλας. Διότι πάνω σε αυτή κολλούσαν άλλοτε «με την ησυχία τους» τον Ανδρέα τον Παπανδρέου, από πάνω μέχρι κάτω. Ή, το πολύ-πολύ, κανέναν  Φλωράκη μέχρι να έρθει το βρώμικο ’89 και να δούμε τον Μίκη υπουργό άνευ χαρτοφυλακίου δίπλα στον Μητσοτάκη.
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
Ο Πάνος ο Καλογιάννης είπε στην κολώνα «ευχαριστούμε που μας άντεξες τόσα χρόνια», πριν την φιλήσει και το ενημερωτικό site συμπέρανε ότι για να τους ανέχεται τόσο χρόνια η κολώνα μάλλον θα είναι δημοκρατική.

Αν δεν έφερνε πάνω της το υπέροχο κρατικό και μονοπωλιακό φως της ΔΕΗ τούτη η κολώνα θα ήταν σαν εκείνο υο τραγούδι με τον συμπατριώτη μας που έπιασε κουβέντα με ένα άγαλμα. Κάποιο άγαλμα  που τον είδε και τον θυμήθηκε και τον πόνο του να ακούσει δεν αρνήθηκε…

 

 

η συντακτική άλαλη μονάδα

 

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button