PressαρίσματαΡοή Ειδήσεων

“Επένδυσε” στην πόλωση και στον λαϊκισμό και την πλήρωσε…

Πολύ ακριβά κόστισε η προεκλογική τακτική στον απερχόμενο δήμαρχο Μεσολογγίου. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εάν την χάραξε ο ίδιος, ή εάν είχε βοήθεια από αυτόφωτους “επικοινωνιολόγους” αλλά εκ τους αποτελέσματος αποδεικνύεται πως η τακτική αυτή τον… “χαντάκωσε”.

Άνευ προηγουμένου λαϊκισμός, με επικλήσεις του θρησκευτικού συναισθήματος των ψηφοφόρων (“εμείς είμαστε οι Χριστιανοί”, είπε σε ομιλία του), με… πόλεμο κατά των αλλοθρήσκων, με στήσιμο κοντέινερ στο λιμάνι Μεσολογγίου για τα εκδοτήρια εισιτηρίων μιας ανύπαρκτης ακόμη ακτοπλοϊκής σύνδεσης και με πολλές ακόμη γραφικότητες, που άφηναν ακόμη και τους ψηφοφόρους του με ανοικτό στόμα…


Απίθανη η εικόνα με τον ίδιον και τους υποψηφίους του να… πίνουν με το λάστιχο νερό στο Αιτωλικό!

Αποκορύφωμα, η (προβοκάτσια κατά τον ίδιο) κυκλοφορία φυλλαδίου με υποτιθέμενο διάλογο του Κ. Λύρου για τις “ψήφους των γύφτων”. Μέσα σε αυτό το νοσηρό κλίμα, για το οποίο ο ίδιος φέρει την μεγαλύτερη ευθύνη, ο κ. Καραπάνος, δεν υπήρχε περίπτωση να βρει αποθέματα για τον δεύτερο γύρο. Εξάντλησε την δυναμική του στον πρώτο γύρο, σε μια προεκλογική περίοδο που στην αρχή φάνταζε φαβορί.

Δεν θα ήταν υπερβολή να ειπωθεί πως μερίδα των ψηφοφόρων, ορθά σκεπτόμενη, μετακινήθηκε στον δεύτερο γύρο, διαφοροποιούμενη  από την ακραία ρητορική και τον λαϊκισμό του απερχόμενου δημάρχου. Άλλωστε, δείγματα γραφής είχε δείξει και κατά το παρελθόν, σε ανύποπτο χρόνο , π.χ. με το ζήτημα της φιλοξενίας μεταναστών στην πόλη.

Είναι χαρακτηριστικό, πως σε σχέση με τον πρώτο γύρο, ο κ. Καραπάνος -αν και ήρθε πρώτος  στον α’ γύρο- πήρε χθες 1.300 λιγότερα ψηφοδέλτια, σε αντίθεση με το Κ. Λύρο που ενισχύθηκε με πάνω από 2.000. Τα δε ποσοστά του κ. Λύρου σε Μεσολόγγι και Αιτωλικό, υπερβαίνουν το 60%.

Η όλη στρατηγική του λοιπόν, αποτελεί μάλλον ένα πολύ καλό παράδειγμα προς αποφυγή για μελλοντικούς υποψηφίους.

Ο δε νέος δήμαρχος, καλείται να διοικήσει σε λίγους μήνες και μέχρι τότε , πρώτη του επιδίωξη θα πρέπει να είναι η εκτόνωση αυτής της νοσηρότητας , που πρώτοι – πρώτοι καταδίκασαν οι ίδιοι οι ψηφοφόροι.

Π.Η.Τ.

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button