ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Νέες καταγγελίες για τη γέφυρα που συνδέει το Αγρίνιο με τον Άγιο Νικόλαο (φωτο)

Αδιαφορία καταγγέλλει με ανάρτηση της στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook κάτοικος της κοινότητας του Αγίου Νικολάου Αγρινίου, αναφορικά με την επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στην γέφυρα που συνδέει το χωριό με το Αγρίνιο.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή της, παρά τις οχλήσεις, η γέφυρα δεν έχει ελεγχθεί όσον αφορά την καταλληλότητά της για διέλευση ανθρώπων αλλά και οχημάτων, ενώ δεν έχει γίνει καμία ενέργεια από την παρούσα Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με την Περιφέρεια.


Μάλιστα μεταφέρει και έναν διάλογο που φέρεται να έγινε μεταξύ του προέδρου του χωριού με τον δήμαρχο Αγρινίου, με τον δεύτερο να του απαντά “ξέχασε το” όταν του κατέθεσε κάποια αιτήματα για παρεμβάσεις στο χωριό.

Ο Άγιος Νικόλαος, είναι μια από τις πιο παλιές κοινότητες του δήμου Αγρινίου, στον οποίο και ανήκει από τις αρχές της δεκαετίας του 1950.

Αναλυτικά η ανάρτηση – καταγγελία με τις αιχμές σε βάρος του δημάρχου:

κ. Δήμαρχε,

ΑΓΡΙΝΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕΡΙΚΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΟΥ ΈΧΕΤΕ ΤΟ ΘΡΌΝΟ ΣΑΣ.

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Αγρινίου η κατάσταση της γέφυρας που “ενώνει”.

Η γέφυρα “καρμανιόλα” τύπου “στρατιωτική γέφυρα”βρίσκετε πέντε λεπτά από το Αγρίνιο και συνδέει οδικώς το χωριό Άγιος Νικόλαος.

Έχει κατασκευαστεί πριν από 30 χρόνια περίπου.

Στην αρχή ήταν ξύλινη και με τον καιρό κάποια από τα ξύλα σάπισαν και άρχισαν να διαλύονται.

Με παρέμβαση του Προέδρου του χωριού αφού άλλαξαν κάποια ξύλα έβαλαν πάνω σε όλο το μήκος της γέφυρας κομμάτια λαμαρίνας κολλημένα με σίδερα μεταξύ τους.

Με το πέρασμα του χρόνου οι λαμαρίνες από την πολύ χρήση και το τρέξιμο των αυτοκινήτων πάνω σε αυτή άρχισαν να ξεκολλάνε.

Με παρέμβαση πάλι του Προέδρου με την προηγούμενη Δημοτική αρχή “μπάλωσαν” τα σημεία που είχαν καταστραφεί.

Παράλληλα στην παρούσα Δημοτική Αρχή έχουν σταλεί 2 (δυο) έγγραφα προκειμένου να ελεγχθεί η κατάσταση της γέφυρας όσο αφορά την καταλληλότητα για την διέλευση οχημάτων αλλά και ανθρώπων. (Δεν έχει ελεγχθεί ποτέ από τότε που έγινε).

Δυστυχώς δεν έγινε απολύτως καμία ενέργεια από την παρούσα Δημοτική αρχή σε συνεργασία όπως όφειλε με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος με αποτέλεσμα σήμερα να έχει γίνει άκρως επικίνδυνη.

Οι λαμαρίνες σε πολλά σημεία έχουν κοπεί και έχουν κενά και σε κάποια άλλα σημεία έχουν σηκωθεί πάνω.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να καταστεί επικίνδυνη για την διέλευση των αυτοκινήτων με το φόβο της φθοράς (σκισίματος των ελαστικών των αυτοκινήτων, αλλά και του “καρφώματος”, πάνω στις σηκωμένες λαμαρίνες χαμηλών αυτοκινήτων.

Κύριε Δήμαρχε, ίσως να μην έχετε περάσει ποτέ από εκεί .αλλά και αν περάσατε, τα τζίπ και οι ικανοί οδηγοί σας,κατάφεραν να περάσετε ¨”σώοι” και ίσως σας είχε συνεπάρει η ομορφιά του ποταμού και τα πλατάνια και να μην καταλάβατε πόσο επικίνδυνη έχει γίνει η γέφυρα.

ΟΙ κάτοικοι του χωριού αλλά και οι περαστικοί που περνάνε από εκεί και στρίβουν για Αβώρανη, έχουν μάθει καλό σημάδι, έτσι ώστε με ελιγμούς να περνάνε την γέφυρα.

κ. Δήμαρχε, αλλά και υποψήφιοι Δήμαρχοι, μια βόλτα μέχρι εκεί θα σας επιβεβαιώσει τα προαναφερόμενα.

Μπορείτε αν θέλετε να ενημερωθείτε και από τον Πρόεδρο του χωριού για περισσότερες λεπτομέρειες. (Αν και το τελευταίο καιρό που σας ζήτησε κάποια μικρά έργα, ευτελούς αξίας, για την καλύτερη διαβίωση των κατοίκων του χωριού… η απάντησή σας ήταν ΞΕΧΑΣΕΤΟ ΞΕΧΑΣΕΤΟ ΞΕΧΑΣΕΤΟ.

Αυτή ακριβώς θα είναι και η απάντηση του χωριού που ζητάτε την ψήφο τους ΞΕΧΑΣΕΤΟ.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button