sliderΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Καταλήψεις σε σχολεία της Αιτωλοακαρνανίας για το Μακεδονικό (φωτο)

Στα 24 από τα 84 σχολεία της περιοχής

Κύμα καταλήψεων για το Μακεδονικό κλιμακώνεται σήμερα Πέμπτη σε δεκάδες σχολεία όλης της χώρας. Σήμερα υπό κατάληψη τελούν Γυμνάσια και Λύκεια του Αγρινίου και γύρω περιοχών.

Μαθητές είναι αυτή την ώρα έξω από τα σχολεία τους, ανεβασμένοι στα κάγκελα και τραγουδούν το «Μακεδονία ξακουστή», ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν αναρτήσει σημαίες και πανό με συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας..


Υπό κατάληψη στην περιοχή, μέχρι αυτή την ώρα, τελούν τα: 2ο,4ο,6ο και 7ο Γυμνάσια Αγρινίου, το 2ο Λύκειο Αγρινίου, τα Γυμνάσια Καινουργίου, Νεάπολης, Παραβόλας, Παλαίρου, το Λύκειο Παναιτωλίου και το ΕΠΑΑ Βόνιτσας, τα Λύκεια Ευηνοχωρίου και Αιτωλικού, το 2ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου και ακόμη τα γυμνάσια Νεοχωρίου, Γαβαλούς και Ματαράγκας.

Να σημειωθεί πως έξω από σχολεία του Αγρινίου βρίσκονται από νωρίς το πρωί μέλη του ΚΚΕ, που μοίραζαν φυλλάδια στους μαθητές και έρχονταν σε συζήτηση μαζί τους, εξηγώντας τους για ποιον λόγο δεν πρέπει να κάνουν κατάληψη με αυτό το αίτημα.

 

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

9 Σχόλια

  1. Μπράβο ρε μάγκες!!! Συνεχειστε έτσι μην ακούτε κανένα, η καθηγηταδες σας μαζί με την μαρξιστική ΟΛΜΕ ο μόνος λογος για να κανουν απεργία η κατάληψη είναι αμα τους κοπή ο μισθός η δεν πάρουν αύξηση

    1. Οτι δεν υπηρχαν καθηγητες που στηριζαν τις καταληψεις με αυτο το αιτημα που το ειδες? Την ΔΑΚΕ, παραταξη της ΝΔ στους καθηγητες που ειναι και 1η δυναμη πανελλαδικα και στο νομο μας, δεν ειδες που στηριζε τις κινητοποιησεις και μιλουσε για εθνικη “αφυπνιση”? Αρα μια χαρα οσοι το εκαναν (γιατι πολλα σχολεια δεν πηραν τετοιες αποφασεις) “ακουσαν” τους καθηγητες τους… Καμια αντισυστημικοτητα λοιπον

  2. Θα ρθει ο “Γάκιας” από τα πρεζάκια της Δημάδη να τραμπουκίσει κανένα Ελληνόπουλο που διαδηλώνει για την Μακεδονία μας;

  3. Μπορεί παρακαλώ ένα μέλος του κουκουέ, από αυτά που είναι έξω από τα σχολεία και ενημερώνουν τα παιδιά μας, να μου εξηγήσει κι εμένα γιατί δεν πρέπει να κάνουν κατάληψη για τη Μακεδονία; Κι αν με πείσει με επιχειρήματα , αύριο θα πάω κι εγώ μαζί τους να κάνω διαφώτιση. Σημειωτέον, είμαι εναντίον των καταλήψεων στα Σχολεία (αν δεν εξαντληθεί ο διάλογος), για οποιοδήποτε θέμα.

    1. Το ζητημα δεν ειναι αν θα κανουν τα παιδια καταληψη ή οχι, αλλα για ποιο λογο και με ποια αιτηματα θα κανουν οτι κανουν. Το να λεμε οτι ειναι προοδευτικο να μπολιαζεται στα παιδια μας το φασιστικο και ρατσιστικο δηλητηριο, τοτε εχουμε μπερδεψει τι σημαινει προοδος και τι αντιδραση. Οι μαθητες, οι γονεις, οι εκπαιδευτικοι και ολος ο κοσμος μπορει και πρεπει να διαμαρτυρηθει για την συμφωνια των Πρεσπων, γιατι φερνει το ΝΑΤΟ και τους πολεμους διπλα στο σπιτι μας και διατηρειται ο αλυτρωτισμος στο Συνταγμα των Σκοπιων, οχι γιατι ο λαος των Σκοπιων ειναι εχθροι μας και αλλα τετοια. Εσυ δεν ειδες πουθενα οτι αυτες οι κινητοποιησεις οργανωνονται με ανυπογραφα μηνυματα απο τη ΧΑ και προβαλλονται απο ολα τα καναλια σαν “αφυπνιση”. Εχουμε ολοι ευθυνη αν τα παιδια μας και εμεις οι ιδιοι ειμαστε υπερμαχοι ή εχουμε ανοχη στη ναζιστικη φρασεολογια

    1. Προδοσια φανταζομαι εννοεις οταν επι ναζιστικης κατοχης δημιουργηθηκαν τα ταγματα ασφαλειας και κυνηγουσαν και εκτελουσαν Ελληνες αγωνιστες και αντιστασιακους. Α ξεχασα αυτοι δεν ειναι προδοτες, ειναι πατριωτες…..

      1. Μην αλλάζεις θέμα…επειδή δε σε βολεύει…
        Εδω αναφερθήκαμε στη προδοσία του ΚΚΕ στο θέμα της Μακεδονίας..
        Κι αφού στο σχολείο του ΚΚΕ δε τα διδάσκουν, σου παραθέτω πηγές να ψάξεις να τα βρεις…
        Όσο για τα τάγματα ασφάλειας μη θεωρείς αυτονόητο ότι έχουμε αντίθετη άποψη.

        Στην «Τρίτη Κομμουνιστική Διεθνή», το 1921 τα κομμουνιστικά κόμματα των Βαλκανίων –συμπεριλαμβανομένου του Κ.Κ.Ε.–, ζητούν την αυτονόμηση της «Μακεδονίας».

        Έκτοτε, ο Ν. Ζαχαριάδης (Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, 1934–1956), ζητούσε ήδη από το 1925 τον αποχωρισμό της Μακεδονίας από την Ελλάδα και «σχηματισμό αυτοτελούς κράτους» («Ριζοσπάστης» 27 Ιανουαρίου 1925). Ο ίδιος απευθυνόμενος στα μέλη του ΚΚΕ («Ριζοσπάστης» 1 Μαρτίου 1931) επανέλαβε την θέση του περί αποχωρισμού της Μακεδονίας και Θράκης από την Ελλάδα: (Έκδοση της Κ.Ε. του ΚΚΕ, «Πέντε χρόνια αγώνες 1931-1936» β’ έκδ. Αθ. 1946 σελ. 24). Η 6η Ολομέλεια της Κ.Ε. του ΚΚΕ (Ιαν. 1934) καθόρισε την απόσχιση της Μακεδονίας σε συνεργασία με τους Βουλγάρους, ως «υποχρέωση» του ΚΚΕ: («Πέντε χρόνια αγώνες 1931-1936», σελ. 201, 205, 206, 212). Τα ίδια και στο 5ο Συνέδριον του ΚΚΕ (Μάρτιος 1934): («Πέντε Χρόνια Αγώνες 1931-1936», σελ. 225).

        Η 7η συνάντηση της «Κομμουνιστικής Διεθνούς» «COMINTERN» πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα από τις 21 Ιουλίου έως τις 25 Αυγούστου 1935. Πρόεδρος ήταν ο Βούλγαρος κομμουνιστής ηγέτης Γκεόργκι Ντιμιτρόφ, ο οποίος είχε ρωσική υπηκοότητα και τοποθετήθηκε από τον Στάλιν ως επικεφαλής της «COMINTERN». Έτσι, η Κομμουνιστική Διεθνής εξέδωσε απόφαση βάσει της οποίας πρέπει να δημιουργηθεί ένα «ενωμένο ανεξάρτητο μακεδονικό έθνος.
        Σε όλη τη διάρκεια του ελληνικού ανταρτοπόλεμου (1944-1949) οι Έλληνες κομμουνιστές με πλήθος εγγράφων τους απαιτούν να αποσχιστεί η Μακεδονία από την Ελλάδα. Ο Ν. Ζαχαριάδης σε άρθρο του στο περιοδικό «Δημοκρατικός Στρατός» (τεύχος Δεκ. 1948) εισηγήθηκε τη δημιουργία ανεξαρτήτου Μακεδονικού κράτους και κατόπιν η 5η Ολομέλεια της Κ.Ε. του ΚΚΕ (Ιαν. 1949) έκανε ομοφώνα δεκτή την εισήγησή του για την δημιουργία ανεξάρτητου Μακεδονικού Κράτους.
        Ο Τίτο εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση και σε ομιλία του στα Σκόπια, (11.10.1945), διεκδίκησε τη «Μακεδονία του Αιγαίου», και ενώ προϋπήρχε η Μπανόβινα Βαρντάτσκα, Δημοκρατία Βαρδάρη, (1929-1941), τα σημερινά Σκόπια (ΠΓΔΜ), την μετονόμασε σε «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

        1. Καλο το copy paste απο γνωστο ακραιο site και του ιστορικου Ρωμανου, με πτυχιο Ιατρικης! Αυτο που ειτε δν γνωριζεις ειτε κρυβεις ειναι οτι προδοσια ειναι να πηγαινεις κοντρα στο λαο, να τον ξεπουλας, να τον καταδικαζεις σε καταπιεση, σε εκμεταλλευση, να τον εκτελεις στο ονομα του κατακτητη και της αριας φυλης. Για διαβασε τι απο αυτα ισχυαν σε αυτα τα “κρατη”. Για δες εδω λιγο:
          Ο συνταγματάρχης Κώστας Κωνσταντάρας, που υπήρξε διοικητής του 26ουσυντάγματος του ΕΛΑΣ Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης, σημείωσε πολύ γλαφυρά τα αισθήματα του ελληνικού πληθυσμού για την καταπίεση που επί 3,5 χρόνια υφίστατο στη διάρκεια της βουλγαρικής κατοχής: «Δεν υπάρχει πιο βάρβαρη πράξη να σε αναγκάζουν να αρνηθείς την εθνικότητά σου. Να σου απαγορεύουν να μιλάς τη μητρική σου γλώσσα. Να μην υπάρχουν σχολεία για τα παιδιά σου. Να μην ορίζεις ζωή και περιουσία. Να σε στέλνουν χωρίς αιτία όμηρο στο Δούναβη. Να σου λένε ότι ο Φίλιππος, επειδή τον αποκαλούσε ο Δημοσθένης για τη σκληρότητά του «βάρβαρο», ήταν Βούλγαρος κι αυτός και ο Αλέξανδρος κι’ εσύ να μην μπορείς να μιλήσεις. Να σε αναγκάζουν να χειροκροτάς τις νίκες των εχθρών και να γελάς όταν η ψυχή σου θρηνεί»….

          Στις 22 Ιουλίου, πάνω από 300.000 κόσμου, αδιαφορώντας για την απειλητική παρουσία των κατοχικών δυνάμεων σε επίκαιρα σημεία της πρωτεύουσας, πλημμυρίζουν τους δρόμους της Αθήνας. Από τα σημεία συγκέντρωσης (Μοναστηράκι, Πλατεία Λαυρίου, Ομόνοια) το ανθρώπινο ποτάμι κινήθηκε προς το κέντρο, κρατώντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα, όπως «Όχι στην Επέκταση» και «Έξω οι Βούλγαροι φασίστες από τη Μακεδονία και τη Θράκη». Τα κατοχικά θωρακισμένα οχήματα προσπάθησαν να διαλύσουν τους διαδηλωτές. Οι συγκρούσεις δεν άργησαν να γενικευτούν. Στη διασταύρωση των οδών Πανεπιστημίου και Ομήρου μία 17χρονη Επονίτισσα, η Παναγιώτα Σταθοπούλου, προσπάθησε με το σώμα της να ακινητοποιήσει ένα άρμα. Ένας Γερμανός, μέλος του πληρώματος, την πυροβόλησε και τη σκότωσε….

          Γι αυτο οχι αλλο παραμυθι. Το να αγαπας την χωρα σου, δν σημαινει οτι μισεις την διπλανη, αλλα πολεμας αυτους που εκμεταλλευονται και εμας και τους διπλανους και μας μπλεκουν σε πολεμους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button