Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Κατούνα: Μυστήριο με την υποχώρηση του εδάφους σε σημεία του νεκροταφείου (φωτο)

Μυστήριο καλύπτει αυτές τις μέρες στο τι υπάρχει κάτω από το παλιό νεκροταφείου του χωριού.

Προβληματισμό και ανησυχία προκαλεί στην Κατούνα η υποχώρηση του εδάφους σε σημεία του νεκροταφείου.


Γυναίκες την Μεγάλη Πέμπτη και Μεγάλη Παρασκευή πήγαν να ανάψουν τα καντήλια στους αγαπημένους τους, ανατρίχιασαν όμως από αυτό που αντίκρισαν στην είσοδο του κοιμητηρίου δεξιά.

Αρκετά μνήματα τα είχε απορροφήσει το έδαφος, ενώ αρκετά ήταν εντελώς σπασμένα, ακόμη και ο εξωτερικός μαντρότοιχος είχε καταρρεύσει και κρατήθηκε από τα κεκλειδώματα.

Το πρόβλημα εμφανίστηκε αρχικά προ τετραετίας περίπου όταν μια τεράστια τρύπα άνοιξε εξωτερικά στην είσοδο του παλιού κοιμητηρίου που δεν απέχει παρά δεκάδες μέτρα από τα σπίτια του χωριού.

Οι αρμόδιοι του Δήμου έκλεισαν την τρύπα, αλλά δύο χρόνια μετά τον Αύγουστο του 2018 μεγαλύτερη τρύπα βάθους 10 μέτρων με ανυπολόγιστο πλάτος, ξανάνοιξε.

Χρειάσθηκαν τότε δεκάδες φορτηγά με χώμα και πέτρες για να καλυφτεί και από πάνω έριξαν τσιμέντο.

Στην ανάρτησή του το katounanews.blogspot.com σημειώνει ακόμη:

«δεχθήκαμε πολλά τηλεφωνήματα από χωριανούς –ες που μας ανέφεραν και πάλι το παράξενο που συμβαίνει. Μερικοί από αυτούς δεν μπορούν να εξηγήσουν τι συνέβη, μάλιστα η φωνή τους ήταν τρεμάμενη.

Άλλοι φοβούνται πως τα οστά των αγαπημένων τους προσώπων έχουν απορροφηθεί, πως ολόκληρα τα μνήματα θα τραβηχτούν κάτω και θα εξαφανιστούν.

Άλλοι λένε θα κάνουν μήνυση για την καταστροφή των μνημείων. Περιμένουμε με αγωνία τις επόμενες μέρες να δούμε τι θα γίνει, άλλα και ποιος Αντιδήμαρχος είναι υπεύθυνος για τα κοιμητήρια του Δήμου, έτσι ώστε με την τεχνική υπηρεσία να πάρουν θέση για το φαινόμενο, να γίνουν οι κατάλληλες εργασίες και να πάψει ο κόσμος να ανησυχεί”.

Δείτε εικόνες:

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Πηγή
katouna.blogspot.com
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button