sliderΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Παραβόλα: Κεραία του ΟΤΕ προκαλεί αντιδράσεις-δείτε μετρήσεις που έκανε κάτοικος (φωτο)

Σε συλλογή υπογραφών, ώστε να απομακρυνθεί κεραία του ΟΤΕ που έχει εγκατασταθεί στην πλατεία της Παραβόλας, προχωρούν κάτοικοι του χωριού.

Σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η κεραία φαίνεται πως μπήκε στο κτίριο του ΟΤΕ στην Παραβόλα πρόσφατα.


Παρατηρώντας την ενέργεια αυτή, κάτοικος του χωριού, πήρε πεδιόμετρο και άρχισε να μετράει ακτινοβολία στα σοκάκια του χωριού.

Η κατάσταση είναι τραγική, όπως επισημαίνει, μιας και διαπιστώθηκε 50 -100 φορές μεγαλύτερη από την μέγιστη επιτρεπτή τιμή της ΕΕΕΤ.

“Παιδικός σταθμός, νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο σε απόσταση βολής με αυξημένα ποσοστά ακτινοβολίας. Και τώρα ετοιμαζόμαστε για αγώνα μήπως και την μετακομίσουν σε βουνό όπως πρέπει.”

Για το λόγου το αληθές μάλιστα, ο κάτοικος μάλιστα ανήρτησε τα αποτελέσματα των μετρήσεων:

“Να σημειωθεί ότι το ανώτατο επιτρεπτό όριο για “ανθρώπους” είναι 100 μW/m2. Αλλά ούτε για τέτοιους δεν μας αντιμετωπίζουν. Εμείς που μένουμε γύρω από την πλατεία τουλάχιστον πρέπει να κυκλοφορούμε με τσίγκινη πανοπλία (κλωβός Faraday)για να γλιτώσουμε “γριπούλα”. Τώρα είμαστε στη φάση συγκέντρωση υπογραφών για περαιτέρω ενέργειες.”, καταλήγει η ανάρτηση του κατοίκου.

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button