Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

“Άμεσος ο κίνδυνος διακοπής λειτουργίας του νοσοκομείου Καρπενησίου” λέει ο βουλευτής Ευρυτανίας

Για άμεσο κίνδυνο διακοπής λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου, κάνει λόγο σε επιστολή του στον υπουργό Υγείας ο βουλευτής Ευρυτανίας Κώστας Κοντογεώργος.

Ο κ. Κοντογεώργος μεταξύ άλλων, αναφέρεται στην σημαντική περικοπή του προϋπολογισμού του νοσηλευτικού ιδρύματος κατά 25% σε σχέση με το 2018, επισημαίνοντας πως πλέον τα περιθώρια “έχουν στενέψει επικίνδυνα”.


Αναλυτικά η επιστολή του:

“Κύριε Υπουργέ,

Το Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου, αντιμετωπίζει άμεσο κίνδυνο διακοπής της λειτουργίας του, εξαιτίας της έλλειψης χρηματοδότησης λόγω μειωμένου προϋπολογισμού του 2019.

Η 5η ΥΠΕ, στην οποία ανήκει το Γ.Ν. Καρπενησίου, με αυθαίρετη απόφασή της το Δεκέμβριο 2018, περιέκοψε τον προϋπολογισμότου Νοσοκομείου του 2019 κατά 25% σε σχέση με το 2018, ενώ στα υπόλοιπα Νοσοκομεία της δικαιοδοσίας της αύξησε τους προϋπολογισμούς κατά 5%.

Παρά τις τεκμηριωμένες αντιδράσεις της Διοικήσεως του Νοσοκομείου και της Τοπικής Κοινωνίας και παρά το γεγονός ότι το Γ.Ν. Καρπενησίου βρίσκεται σε φάση αύξησης των δραστηριοτήτων του και τις προειδοποιήσεις ότι θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου, η ΥΠΕ αδιαφόρησε πλήρως.

Κατόπιν τούτων και αφού εξαντλήθηκαν οι εγκεκριμένες πιστώσεις στο πρώτο εξάμηνο του 2019, η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο, με άμεσο τον κίνδυνο της πλήρους διακοπής της λειτουργίας του Νοσοκομείου.

Κύριε Υπουργέ,

Επειδή τα περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα, παρακαλούμε για την άμεση επέμβασή σας, την απρόσκοπτη χρηματοδότηση του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου και την διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του.

Επίσης, παρακαλούμε να αναζητήσετε άμεσα τους υπεύθυνους για τα απαράδεκτα φαινόμενα των τελευταίων ημερών, να ζεσταίνεται νερό στις κατσαρόλες για την καθαριότητα των ασθενών, τον εξοπλισμό των μαγειρείων και τον πλήρη εξευτελισμό της πολιτείας”.

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button