West Side StoriesΡοή Ειδήσεων

Πηγή «Γλύφα»: ένα φυσικό… ψυγείο στο Κρυονέρι (video)

Η ιδιομορφία των νερών του Κρυονερίου Ναυπακτίας είναι πλήρως αντιπροσωπευτική του ονόματός του.
Το Κρυονέρι είναι ένας οικισμός του χωριού Γαλατάς του Δήμου Ναυπακτίας και βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Βαράσοβας, σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από τη γέφυρα του Ευήνου και και 20 από τη μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα, εκείνη του Ρίου – Αντίρριου.

Ο οικισμός πήρε το όνομά του από τις άφθονες φυσικές πηγές της περιοχής που πηγάζουν από τα βράχια της Βαράσοβας , όπως η πηγή της Γλύφας , που όπως λένε οι ντόπιοι, έχει τα πιο κρύα νερά που υπάρχουν.

Το νερό της πηγής, παγωμένο και γλυφό, δημιουργεί μια φυσική ανακύκλωση νερών καθημερινά στη θάλασσα.
Ο ηθοποιός Γιάννης Τσιμιτσέλης, που κατάγεται από το Κρυονέρι, είχε μάλιστα κάνει ειδική αναφορά στην πηγή «Γλύφα», σε κείμενό του κατά το οποίο εξήρε τις ομορφιές του τόπου του, λέγοντας πως δεν έχει και πολλά να ζηλέψει από αρκετά ελληνικά νησιά.
«Αυτό μπορείς να το δεις και στο ποταμάκι με το όνομα Γλύφα. Η θερμοκρασία του είναι τόσο χαμηλή που κατά καιρούς πολλοί εκδρομείς το χρησιμοποιούν για να διατηρούν τα τρόφιμα και τα ποτά τους κρύα», ανέφερε προ ενός έτους , σε άρθρο του στην athensvoice. Gr.
Το 1835 το Κρυονέρι υπαγόταν ως οικισμός στον Δήμο Καλυδώνας , μετέπειτα ως οικισμός του Δήμου Μεσολογγίου το 1841 , και με την εφαρμογή του Νομοσχεδίου «Καποδίστριας» το 2000 ανήκει στον Δήμο Χάλκειας.


Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button