PressαρίσματαΡοή Ειδήσεων

Λούρος για μπάνιο: διαφορετική και πιο άνετη φάση φέτος

Ε, ναι, η στήλη πήγε στον Λούρο Αιτωλοακαρνανίας και τον βρήκε πολύ βολικό και άνετο. Μπορεί η χρονιά να ξεκίνησε όχι και με τόσο καλούς οιωνούς για έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για το μονοήμερο μπάνιο, όμως η καθυστέρηση που υπήρξε για τις άδειες στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ίσως τελικά να έφερε ένα παράπλευρο καλό. Κατά κάποιο τρόπο, έφερε περισσότερη τάξη στην παραλία, λιγότερη κατάληψη χώρου και περισσότερη ησυχία.

Ναι, η θάλασσα στο ξεκίνημα είναι πολύ ρηχή, ναι, το είπαμε. Πιο μέσα όμως δεν είναι! Και αν θες να κάνεις 1.500 ελεύθερο μπορείς άνετα! Επίσης η θάλασσα είναι καθαρή, τελεία και παύλα. Σε ένα τέτοιο οικοσύστημα, με τόσες ιδιαιτερότητες και με τόσες υπηρεσίες που να αποφασίζουν για το τι μπορεί να γίνει και τι όχι στην περιοχή και πάλι καλά να λες που μπορεί και πάει ο Αιτωλοακαρνάνας για μπάνιο.


Από την άλλη κάμποσα από τα αντιαισθητικά κτίσματα, τα τυλιγμένα με κουνουπιέρες που είχαν καταλάβει την περιοχή, όπως αποδείχθηκε χωρίς καμία άδεια, έχουν πλέον εκλείψει και ο χώρος μοιάζει πιο… ανθρώπινος.

Οι Αγρινιώτες που είναι ένας συμπαγή πληθυσμός που αναζητά παραλία, ειδικά τα Σαββατοκύριακα, φέτος είδαν με καλό μάτι το νέο look του Λούρου(που έχει καταστήματα αλλά δεν γίνεται το μάλε-βράσε που γινόταν παλιά), όπως και την βελτίωση των υποδομών στην Τουρλίδα. Κι ανακαλύπτουν ξανά αυτά τα σημεία για όταν πέφτουν μακριά τα βόρεια παράλια του νομού ή για όταν η Λευκάδα είναι… πήχτρα και δεν βολεύει το μονοήμερο.

Το ξαναλέμε, ίσως η πιο ευχάριστη έκπληξη στον φετινό Λούρο- καθώς και να φας υπάρχει και οι τιμές είναι μια χαρά- είναι πως η γενικότερη τάξη που (σχεδόν)υπάρχει φέρνει και λιγότερη ηχορρύπανση. Υπάρχει ένα μάζεμα, μια αισθητική καινούρια. Καθίσαμε στις ξαπλώστρες ενός από τα παραλιακά μαγαζιά και η μουσική ήταν διακριτική και με σεβασμό στον χώρο.

Στο κάτω-κάτω το συγκεκριμένο μαγαζί φιλοξενούσε κυρίως οικογένειες. Τώρα γιατί τα προηγούμενα χρόνια το ίδιο μαγαζί κατά τις 12 το μεσημέρι έπαιζε dj sets από τα μαγαζιά της Μυκόνου, λες και θα σηκωνόταν οι οικογένειες πάνω και θα χόρευαν έχοντας πάρει παραισθησιογόνα, είναι μια άλλη υπόθεση!

Σε τελική ανάλυση, το γενικότερο οικοσύστημα είναι για άλλη φάση…

η συντακτική χαλαρή μονάδα

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button