Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Μεσολόγγι: Κραυγή αγωνίας από πολίτη που τραυματίστηκε από επίθεση αδέσποτου σκύλου

Με την ακόλουθη ανοιχτή επιστολή του ο μαθηματικός Κώστας Τριαντακωνσταντής περιγράφει αφενός την κατάσταση που βίωσε ύστερα από επίθεση που δέχτηκε από αδέσποτο σκύλο και αφετέρου απευθύνει έκκληση στη δημοτική αρχή του Μεσολογγίου για την αναγκαιότητα δραστικής αντιμετώπισης του ζητήματος:

“Συμπολίτες Προστατέψτε τους εαυτούς σας και τα μικρά παιδιά σας.
Δήμαρχε κ Λύρο ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΑΣ.
Δημοτικοί Σύμβουλοι αναλάβετε τις ευθύνες που σας ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ.


Τη Πέμπτη 09-07-2020 βάδιζα στο πεζοδρόμιο της οδού Ανδρέα Μιαούλη στο Μεσολόγγι. Δέχθηκα απρόκλητη επίθεση από το σκυλί – μεγάλων διαστάσεων- που είναι πολλές φορές στη πιλοτή της πολυκατοικίας , η οποία βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Ανδρέα Μιαούλη και Ζαλογγίτου στο Μεσολόγγι.

Φυσικό ήταν να πάθω σοκ και να μεταβώ σε γνωστό Γιατρό του Μεσολογγίου, ο οποίος περιποιήθηκε το σώμα μου, μου έδωσε φαρμακευτική αγωγή, μου συνέστησε να κάνω όρο. Τον ευχαριστώ από καρδιάς.

Από γνωστό φαρμακείο της πόλης προμηθεύτηκα τα ανωτέρω και πήγα στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου της πόλης μας. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με εξυπηρέτησε τέλεια. Τους ευχαριστώ από καρδιάς. Εκεί ήταν εφημερία ένας Γιατρός, παλιός μου μαθητής από τον Αστακό, που με συγκίνησε για τα καλά του λόγια. Το περιστατικό καταγράφηκε στο αρχείο του Νοσοκομείου.

Στη συνέχεια πήγα στην Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας , όπου ο Αξιωματικός Υπηρεσίας κατέγραψε το συμβάν. Μου έδωσε το τηλέφωνο του Αντιδημάρχου κ Καραπάνου με τον οποίο μίλησα.

Θεωρώ στη παρούσα φάση , ότι βοηθώ στη τελική λύση του θέματος , να μην δημοσιεύσω τι μου είπε. Δεσμεύομαι να το κάνω προσεχώς. Θα ζητήσω εγγράφως από το Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να μου δώσει πέντε λεπτά χρόνο να ενημερώσω το σώμα.

Χθες Παρασκευή το μεσημέρι πέρασα από το σημείο , το σκυλί ήταν ξαπλωμένο στη πιλοτή.

Εντελώς τυχαία συνάντησα σήμερα Σάββατο το μεσημέρι τον Αντιδήμαρχο κ Καραπάνο σε γνωστή καφετερία του Μεσολογγίου και μου ζήτησε να μιλήσουμε για το θέμα. Αρνήθηκα ευγενικά γιατί θεωρώ , ότι τόσο σοβαρά θέματα δεν τα συζητώ σε καφετέρια.

Αν επιθυμεί ο Αντιδήμαρχος κ Καραπάνος να συζητήσουμε το θέμα , ας με καλέσει στο γραφείο του. Θα ανταποκριθώ ευχαρίστως στη πρόσκληση του. Στη καφετερία μαζί με το κ Καραπάνο καθόταν και η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Μεσολογγίου κ Δασκαλή Όλγα και έμαθε για το συμβάν.

Μετά πέρασα από τη διασταύρωση των οδών Μιαούλη και Ζαλογγίτου , το σκυλί ήταν ξαπλωμένο στη πιλοτή.

Πήγα ξανά στην Αστυνομική Διεύθυνση της Αιτωλίας τους ενημέρωσα και υπέβαλλα αίτηση να μου δοθεί αντίγραφο της καταγγελίας μου , την οποία έκανα τη Πέμπτη.

Μετά από λίγη ώρα μου τηλεφώνησε ο Αντιδήμαρχος κ Καραπάνος . Δεν του επέτρεψα να μιλήσουμε τηλεφωνικά για το θέμα. Μόνο στο γραφείο του.

Αφού πάρω το αντίγραφο, αμέσως θα δώσω εντολή στην νομική μου υποστήριξη για τα περαιτέρω.

Δήμαρχε κ. Λύρο

Ο πολιτικός χρόνος που έχετε στα χέρια σας τις τύχες του Δήμου της Ιεράς Πόλης του Μεσολόγγιου είναι τεράστιος για την αντιμετώπιση του θέματος μετά τις πολλαπλές επιθέσεις που δέχθηκαν πολλοί συνδημότες και εγώ προχθές. Αντιλαμβάνεστε ότι το θέμα είναι σοβαρό , αμεσότατης προτεραιότητας και ΟΦΕΙΛΑΤΕ ΝΑ ΤΟ ΕΙΧΑΤΕ ΛΥΣΕΙ. Δυστυχώς δεν το πράξατε.

Δεν με αφορά τι δεν έκαναν οι προηγούμενοι από εσάς. Ένα από τα πολλά θέματα που τους καταδίκασαν οι Δημότες είναι και η μη επίλυση του θέματος αυτού. Και αν θέλετε τη γνώμη μου καλώς έπραξαν. Το ίδιο θα έκανα και εγώ αν ψήφιζα εδώ.

Με την ευκαιρία κ Δήμαρχε οφείλετε εσείς και όλοι οι Δημότες να σκεφτείτε το τεράστιο ποσοστό που έλαβε η παράταξη του πρώην Δημάρχου σε σχέση με τον τρόπο που πολιτεύτηκε και πολιτεύτηκαν. Τούτο το λέω γιατί θα σας βοηθήσει να μετριάσετε τους τόνους των ομιλιών σας μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ξέρετε παρακολουθώ πολλές συνεδριάσεις του ΔΣ. Ασχολούμαι με τη πολιτική από το 1977.

Σεμνά και ταπεινά Δήμαρχε κ Λύρο. Σας καλώ να αναλάβετε τις ευθύνες σας . Ο Γραμματέας του ΔΣ έχει τα στοιχεία μου επικοινωνίας. Θα επιθυμούσα να σας ενημερώσω πληρέστερα για το θέμα. Ελπίζω να φανώ χρήσιμος. Είμαι στη διάθεση σας , να σας πω ιδιαιτέρως τι μου είπαν πολλοί συνδημότες για το θέμα αυτό και φυσικά ο Αντιδήμαρχος κ Καραπάνος.

Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Γνωρίζω ότι όλοι δεν έχετε τις ίδιες ευθύνες για το θέμα. Σας παρακαλώ αναλάβατε αυτές που σας αναλογούν . Πάρτε πρωτοβουλίες.

Αγαπητοί Συμπολίτες
Είχα υποχρέωση να κάνω γνωστή την περιπέτεια μου σε εσάς. Με όσους μίλησα , όλοι μου είπαν ότι το σκυλί αυτό είναι επιθετικό σε ανθρώπους. Προστατεύεστε τους εαυτούς σας και τα παιδιά σας.

Και ένα μήνυμα προς κάποιους συνδημότες , οι οποίοι ταΐζουν και ποτίζουν το συγκεκριμένο σκυλί. Αν έχουν το θάρρος να το κάνουν μπροστά μου. Δεν απειλώ κανέναν. Να μου δώσουν τα στοιχεία τους θέλω και τότε στην αίθουσα του δικαστηρίου ας αποδείξουν τα φιλοζωικά τους αισθήματα.

Για να προλάβω κάποιους. Τα ζώα τα αγαπώ και τα φροντίζω. Δεν είμαι της άποψης ότι πρέπει να τα έχω μέσα στο σπίτι μου. Το συγκεκριμένο όμως σκυλί επιβάλλεται να απομακρυνθεί από τη Πόλη και να μεταφερθεί σε προστατευόμενο χώρο.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Τυχόν χρήματα , τα οποία σκέπτομαι να διεκδικήσω δικαστικά, ΔΗΛΩΝΩ δημοσίως ΘΑ ΤΑ δώσω υπό μορφή υλικού στο ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ.”

messolonghinews.gr

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button