ΑγρότεςΡοή Ειδήσεων

Νέος Αγροτικός Σύλλογος για παραγωγούς ελιάς Καλαμών ιδρύεται στην Αιτωλοακαρνανία

Ξεκίνησε στο νομό Αιτωλοακαρνανίας η διαδικασία για την ίδρυση Αγροτικού Συλλόγου παραγωγών ελιάς Καλαμών, με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν φέτος οι αγρότες.

Όπως δήλωσε μιλώντας στον ΑγροΤύπο ο Ανδρέας Κότσαλος, εκ των πρωτεργατών της κίνησης, οι πρώτες επαφές είναι θετικές και γίνονται κινήσεις για εγγραφή μελών ει δυνατόν από όλα τα ελαιοπαραγωγικά χωριά της Δυτικής Αιτωλοακαρνανίας, ενώ δεν αποκλείεται και επέκταση σε άλλες περιοχές του νομού.


Ο Αγροτικός Σύλλογος θα διοικείται αρχικά από προσωρινή επιτροπή, ενώ θα ακολουθήσουν εκλογές. Οι παραγωγοί για να μπορούν να ψηφίσουν θα πρέπει να είναι οικονομικά τακτοποιημένοι προς τον Σύλλογο, καταβάλλοντας μια συνδρομή 10 ευρώ το χρόνο.

Ήδη το ενδιαφέρον από τους παραγωγούς είναι μεγάλο

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Κότσαλο, «μάλλον ήρθε η ώρα για να ανέβει η Δυτική Ελλάδα με προορισμό τα κέντρα αποφάσεων για την τύχη της, καθώς ήδη χιλιάδες ελαιοπαραγωγοί εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την απουσία μέτρων στήριξης του τόσο δυναμικού αυτού κλάδου».

Όπως εξηγεί ο κ. Κότσαλος, «σκοπός του Συλλόγου δεν θα είναι η εμπορική δραστηριότητα, αλλά η ανάδειξη και η προβολή όλων των προβλημάτων των παραγωγών με ταυτόχρον αναζήτηση λύσεων σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο».

«Το γλοιοσπόριο, ο καύσωνας, οι χαλαζοπτώσεις, οι ανεμοθύελλες, οι ελληνοποιήσεις, η πολιτική του ΕΛΓΑ, η ΠΟΠ και ΠΓΕ της Ελιάς Καλαμών Αιτωλοακαρνανίας, η πραγματική εικόνα εισαγωγών και εξαγωγών, ο ρόλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού και όλων όσοι εμπλέκονται στην εμπορία της ελιάς, τα θέματα των εργατών και η αδιαπραγμάτευτη επιμονή του αρμόδιου υπουργού για οποιαδήποτε μορφής οικονομικής βοήθειας του συγκεκριμένου κλάδου παραγωγών και η υποτονική απορρόφηση του αποθηκευμένου καρπού και άλλοι πολλοί λόγοι οι μας επιβάλλουν την οργανωσή μας και την συμμετοχή μας στα κέντρα των αποφάσεων», καταλήγει ο ίδιος μιλώντας στον ΑγροΤύπο.

Πηγή: agrotypos.gr

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button