sliderΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Με μηνύματα ενότητας η ορκωμοσία της δημοτικής αρχής του Αγρινίου (φωτο-video)

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η τελετή ορκωμοσίας του δημάρχου Γ. Παπαναστασίου και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου του Αγρινίου , στην αίθουσα του δημοτικού κινηματογράφου “Ανεσις”.

Στην τελετή χοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς και Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, ενώ παραβρέθηκε ο βουλευτής Κ. Καραγκούνης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης, οι δήμαρχοι Θέρμου, Μεσολογγίου, Ναυπακτίας, Ξηρομέρου, πλήθος αιρετών από τις Κοινότητες του Αγρινίου, εκπρόσωποι φορέων και πολλοί πολίτες.


Στις ομιλίες τους, τόσο οι επικεφαλής των παρατάξεων, όσο και ο κ. Παπαναστασίου, στάθηκαν στα μεγάλα ζητήματα της πόλης και της περιοχής, επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρχει ενότητα και συναίνεση, ενώ αναφορές έγιναν και στις αλλαγές που επέφερε η σημερινή κυβέρνηση στον “Κλεισθένη”.

Μετά την τελετή της ορκωμοσίας, τον λόγο αρχικά πήραν οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης με την Χριστίνα Σταρακά, αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης, να εύχεται καλή κα δημιουργική θητεία , δεσμευόμενη πως από την θέση αυτή, θα υπηρετήσει τον δήμο με αξιοπρέπεια, εντιμότητα και αφοσίωση.
Η κ. Σταρακά, τόνισε πως η παράταξη της ούτε “λευκή επιταγή” πρόκειται να δώσει , ούτε όμως θα κάνει στείρα αντιπολίτευση. Δήλωσε πως θα παραμείνει προσηλωμένη στο πρόγραμμα της παράταξης της και θα παρεμβαίνει με προτάσεις, προτείνοντας να γίνονται μονοθεματικές συνεδριάσεις, όταν τα θέματα το απαιτούν.

Ο Σταύρος Καμμένος, αναφέρθηκε στις πάγιες διεκδικήσεις του δήμου σε μεγάλα ζητήματα, όπως το Πανεπιστήμιο , το παλιό νοσοκομείο κλπ ζητώντας κοινές δράσεις και συνεργασίες. Στηλίτευσε δε τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η νέα κυβέρνηση, αλλοιώνοντας, όπως είπε, τη βούληση των πολιτών και ακυρώνοντας την πρόθεση που υπήρχε για συνεργασίες , μέσω της απλής αναλογικής. Είπε τέλος, πως η παράταξη στο προηγούμενο Συμβούλιο απέδειξε πως μπορεί να συνεργαστεί στα μεγάλα ζητήματα, κάτι που θα συνεχίσει και στη νέα θητεία.

Ο Νίκος Καζαντζής από τη μεριά του εξέφρασε την ικανοποίηση του για το ενδιαφέρον των πολιτών και των υποψηφίων στις αυτοδιοικητικές εκλογές και ευχήθηκε να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος. “Η ανάπτυξη και η πρόοδος δεν μπορούν να περιμένουν, ελπίζω να μάθαμε από τα λάθη μας. Μπροστά μας έχουμε έναν δύσκολο δρόμο και διεκδικήσεις, ώστε ο δήμος να αποκτήσει εξωστρέφεια και αναγνωρισιμότητα. Για μια ηγέτιδα πόλη, που θα πρωταγωνιστεί”, είπε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της παράταξης “Ο τόπος μας αξίζει”.

Ο Τίμος Παπανικολάου (Λαϊκή Συσπείρωση) τόνισε πως δεν μπορούμε να μιλάμε για “καλή θητεία” όταν υπάρχουν τόσα προβλήματα σε υποδομές, εκπαίδευση, αντιπυρική και αντισεισμική προστασία, όσο θα υπάρχουν αποκλεισμοί. “Καλή θητεία θα πούμε όταν αλλάξει η ζωή των ανθρώπων. Όταν απειθαρχήσουμε στον θεσμό της Τοπικής Διοίκησης, που έχει καταστεί κομμάτι του κράτους και εφαρμόζει συντηρητικές πολιτικές, λειτουργώντας σαν πειθήνιο όργανο της κεντρικής διοίκησης.” Ο κ. Παπανικολάου είπε ακόμη πως σε αυτήν την κατεύθυνση η Λιακή Συσπείρωση θα δώσει όλες τις δυνάμεις της , για μια καλύτερη πορεία του δήμου.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και ο Στέλιος Μερμίγκης (Ανυπότακτο Αγρίνιο), που είπε πως με τις αλλαγές στον “Κλεισθένη” από την κυβέρνηση της ΝΔ, η αυτοδιοίκηση κινείται πλέον σε ένα συντηρητικό και αυταρχικό πλαίσιο, με έλεγχο του δημάρχου σε όλα τα όργανα. “Στο χέρι μας είναι να δηλώσουμε ανυπακοή σε καταστάσεις που δεν συνάδουν με την εκλογική βούληση”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μερμίγκης.

Τέλος , ο Γιώργος Καραμητσόπουλος της “Συμμαχίας Πολιτών” στηλίτευσε επίσης τις νομοθετικές παρεμβάσεις της σημερινής κυβέρνησης , ζήτησε να “ξεφύγουμε από την νοοτροπία του παντοκράτορα δημάρχου'” και να επιτευχθούν συναινέσεις. “Οι πολίτες θέλουν να δουν βελτίωση στην ποιότητα της ζωής τους. Πρέπει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις στα μεγάλα που μας ενώνουν, η κοινωνία έχει τεράστιες ανάγκες και χρειάζονται δράσεις και ενέργειες σε αυτήν την κατεύθυνση”, είπε ο κ. Καραμητσόπουλος.

Τον λόγο πήρε τελευταίος ο επανεκλεγείς δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου , που έκανε αναφορές στην περασμένη πενταετία, δηλώνοντας ευγνώμων για την εμπιστοσύνη που έδωσαν οι δημότες στην παράταξη του για δεύτερη φορά. Είπε πως έχει επίγνωση της ευθύνης και δεσμεύτηκε ότι θα ανταποκριθεί σε αυτήν.
Συμπλήρωσε ακόμη πως έγιναν πολλά και πως ο δήμος δεν ξεκινά από την ίδια αφετηρία που είχε πριν πέντε χρόνια, ενώ δεσμεύτηκε για σκληρή δουλειά με πρόγραμμα και χρηστή διαχείριση, με τους πολίτες δίπλα και με ενότητα για την επόμενη τετραετία.
Επίσης υποσχέθηκε πως η δημοτική αρχή δεν θα αφήσει καμία ευκαιρία να πάει χαμένη και ζήτησε απ’ολες τις παρατάξεις ένωση δυνάμεων και ιεράρχηση με προτάσεις, ώστε να δημιουργηθεί μια ισχυρή συμμαχία για το Αγρίνιο.




Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Ένα Σχόλιο

  1. Αρκετά με τις φιέστες. Για κάντε και καμιά δουλειά.Ελάτε να δείτε τη δυσοσμία υπάρχει στη Βλαχερνών μετά από τη λαϊκή της Πέμπτης.
    Ανυπόφορη η κατάσταση. Οι μικροπωλητές κάνουν την σωματική τους ανάγκη όπου βρουν. Έχουν ενημερωθεί άπαντες . Φυσικά δεν κάνουν τίποτα. Έλεος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button