ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Οι πρόεδροι των μεγάλων κοινοτήτων του Δήμου Αγρινίου που αναλαμβάνουν από την Δευτέρα

Οι αλλαγές στον “Κλεισθένη” από την κυβέρνηση της ΝΔ  , όπως είναι γνωστό, επηρέασαν την εκλογή Προέδρων των κοινοτήτων και στον Δήμο Αγρινίου.

Η διάταξη που καταργήθηκε προέβλεπε ότι μετά από την ορκωμοσία της εκάστοτε δημοτικής αρχής θα συνεδριάσει για πρώτη φορά το νέο Τοπικό Συμβούλιο για να αναδείξει τον πρόεδρό του με υποψήφιους τον πρώτο σε σταυρούς από τις δύο πρώτες παρατάξεις.


Αυτό  δεν ισχύει με τη νέα τροπολογία και Πρόεδροι των κοινοτήτων αναδείχτηκαν οι υποψήφιοι που συνέλεξαν τους περισσότερους σταυρούς στις πλειοψηφούσες παρατάξεις.

Οι νέοι πρόεδροι, ορκίστηκαν χθες στον κινηματογράφο “Ανεσις”, μαζί με το νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αναλυτικά οι νέοι Πρόεδροι μεγάλων κοινοτήτων του Αγρινίου, είναι οι εξής(πηγή):

Στην Κοινότητα Αγρινίου νέα Πρόεδρος ορίζεται η κυρία Φωτεινή Βλάχου ,πρώτη σε σταυρούς στον  συνδυασμό «Αγρίνιο Νέα Αρχή-Τόπος να ζεις» του δημάρχου Γ.Παπαναστασίου. Η κυρία Βλάχου είναι υπάλληλος του ΚΕΠ, πολύτεκνη μητέρα πέντε παιδιών.

Στην Κοινότητα Καλυβίων πρώτος σε σταυρούς, επίσης ανεξάρτητος, ορίζεται Πρόεδρος ο Δημήτρης Αναστασίου, αγρότης στο επάγγελμα.

Πρόεδρος της Κοινότητας Παναιτωλίου ορίζεται ο μέχρι πρότινος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Δημήτρη Τραπεζιώτη, Αντρέας Γκορόγιας, ο οποίος εκλέχθηκε πρώτος σε σταυρούς ως ανεξάρτητος υποψήφιος. Ο κ. Γκορόγιας, έχει διατελέσει παλιότερα αντιδήμαρχος Θεστιέων.

Στην Κοινότητα Αγίου Κωνσταντίνου Αγρινίου ορίζεται Πρόεδρος ο Θεόδωρος Σεϊτανίδης με την παράταξη του Δημάρχου, Γ. Παπαναστασίου. Ο κ. Σεϊτανίδης είναι προϊστάμενος στο Δημόσιο ΚΤΕΟ, έχει διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος τόσο στην αντιπολίτευση όσο και στην συμπολίτευση με τον Γ. Παπαναστασίου και είχε την ευθύνη του δημοτικού πάρκινγκ.

Να σημειωθεί πως ο κ. Σεϊτανίδης, αναλάμβανε πρόεδρος ανεξάρτητα από την κυβερνητική ρύθμιση, μιας και η παράταξη στην οποία συμμετείχε στον Αγιο Κωνσταντίνο, έλαβε ποσοστό άνω του 50% από την πρωτη Κυριακή.

Ο Θεόδωρος Σεϊτανίδης

Πρόεδρος στην Κοινότητα Ματαράγκας αναλαμβάνει ο Γιώργος Αγγελής, με την παράταξη του Δημάρχου, Γ. Παπαναστασίου (ήταν ο μοναδικός συνδυασμός στη Ματαράγκα). Ο κ. Αγγελής στο επάγγελμα είναι ειδικός φρουρός στις φυλακές Πατρών.

Στην Κοινότητα Λεπενούς Πρόεδρος θα είναι από την 1η Σεπτεμβρίου ο Κώστας Σταμάτης, πρώτος σε σταυρούς με την παράταξη της Χρ. Σταρακά. Ο κ. Σταμάτης είναι αγρότης στο επάγγελμα.

Πρόεδρος στην Κοινότητα Παραβόλας παραμένει ο Χρήστος Μουτάφης, με την παράταξη του Δημάρχου Γ. Παπαναστασίου. Το επάγγελμα του κ. Μουτάφη είναι αγρότης.

Στην Κοινότητα Καινουργίου Πρόεδρος ορίζεται ο Βασίλης Καραγκούνης (φωτο), πρώτος σε σταυρούς με την παράταξη του Γ. Παπαναστασίου. Ο κ. Καραγκούνης είναι αστυνομικός.

Ο Βασίλης Καραγκούνης

Στο Δοκίμι, πρόεδρος αναδεικνύεται ο Δημήτρης Στεφανάτος, αγρότης στο επάγγελμα, που κατήλθε με ανεξάρτητο συνδυασμό.

Ο Παναγιώτης Κοτούμπας (φωτο κάτω) αναλαμβάνει από την Δευτέρα τα καθήκοντα του προέδρου στην Κοινότητα Αγγελοκάστρου.

 

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Ένα Σχόλιο

  1. Σε καποιο χωριο μας εμπλεξαν τους ψηφους με τα καρμπολαχανα και τα αλλα ζαρζαβατικα!!με έξωθεν βοηθεια ενος αομματου και ψηφους απο ανθρωπους που δεν πατησαν ποτε στο χωριο αυτο !!!ΚΡΙΜΑ!!!(οποιος καταλαβει καταλαβε!!)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button