ΆποψηΡοή Ειδήσεων

“Διαφωνούμε με τις εγκαταστάσεις μονάδων βιορευστών στην Δ.Ε. Φυτειών”

Το ζήτημα που προέκυψε τις τελευταίες μέρες σχετικά με την εγκατάσταση τριών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής από καύση βιορευστών στην ευρύτερη περιοχή της Δ.Ε. Φυτειών, με βρίσκει αντίθετο.

Γράφει ο Χρήστος Γ. Σαλτογιάννης
Π.Ε. Γεωπόνος


Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι μια τέτοια μονάδα ηλεκτροπαραγωγής δεν προσφέρει καμία μα καμία θέση εργασίας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στα απόβλητα, που προφανώς καραδοκεί ο αυξημένος κίνδυνος ρύπανσης του υδροφόρου ορίζοντα ή διαφορετικά των υπόγειων νερών της περιοχής μας.
Επιπλέον η περιοχή μας δεν διαθέτει εγκεκριμένο σχέδιο οικιστικής/χωρικής οργάνωσης, ούτε και εγκεκριμένες ζώνες παραγωγικής ή βιομηχανικής κατεύθυνσης.

Είναι γνωστό δε, το γεγονός ότι η ευρύτερη περιοχής μα είναι μια αμιγώς γεωργοκτηνοτροφική ζώνη.

Παράλληλα, σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Κοινότητας Φυτειών εκφράζει προβληματισμούς για την αδειοδότηση αυτών των εγκαταστάσεων

Από κει και πέρα η όλη υπόθεση προχώρησε και έφτασε στο σημερινό οριακό σημείο.

Όμως το πολιτικά ορθό και έντιμο ήταν και είναι ακόμη και σήμερα ο Πρόεδρος να συγκαλέσει Λαϊκή Συνέλευση ώστε να ενημερωθούν οι κάτοικοι και οι πολίτες της ευρύτερης περιοχή μας (Φυτείες-Παπαδάτου). Ποτέ δεν είναι αργά!

Θεμιτό θα ήταν να πάρουν θέση όλοι οι πολιτιστικοί και παραγωγικοί φορείς του τόπου μας για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.
Συνεπώς, είμαι αντίθετος όπως και πάρα πολλοί συνδημότες μου στην εγκατάσταση αυτών των μονάδων βιορευστών και οφείλουμε όλοι μας να συναποφασίσουμε και να πάρουμε καθαρή θέση ως κοινωνία σε αυτό το ζήτημα.

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button