sliderΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Τροχαίο στην Μαλεσιάδα: Χωρίς οδηγό και απαρχαιωμένο το ασθενοφόρο στο Χαλκιόπουλο

Οι σοβαρές αδυναμίες του δημόσιου συστήματος υγείας, ειδικά σε δυσπρόσιτες περιοχές για άλλη μια φορά αποκαλύπτονται μέσα από τον τρόπο με τον όποιο αντιμετωπίστηκε το θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα χθες Τετάρτη στην επ. οδό Αγρινίου – Εμπεσού κοντά στη Μαλεσιάδα.

Στο Κέντρο Υγείας στο Χαλκιόπουλο, την ώρα του δυστυχήματος υπήρχε μεν ασθενοφόρο, που δόθηκε προς αντικατάσταση του μόνιμου οχήματος, επειδή είχε παρουσιάσει βλάβη.


Όμως και αυτό το ασθενοφόρο δεν μπορούσε να κινηθεί, αφού δεν υπήρχε οδηγός στην συγκεκριμένη βάρδια. Έτσι στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από το Αγρίνιο.

Στο Κ.Υ. Χαλκιόπουλου, υπάρχουν αυτή την περίοδο τρεις οδηγοί που δεν μπορούν όμως να καλύψουν όλες τις βάρδιες.

Η συγκεκριμένη δομή υγείας, που λειτουργεί σε 24ωρη βάση, απαιτείται να τύχει αυτής της ενίσχυσης εάν αναλογιστούμε την τεράστια και ορεινή έκταση που καλύπτει, τους διάσπαρτους μικρούς οικισμούς και την μεγάλη ηλικία της πλειοψηφίας των κατοίκων.

Πέραν πάντως των όποιων αδυναμιών και των προσπαθειών που γίνονται ώστε αυτές να ξεπεραστούν (συνεργασία με το ΕΚΑΒ ή το νοσοκομείο της Άρτας) , το σοβαρότερο πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι το ασθενοφόρο και πολλές φορές έχει τεθεί το ζήτημα της αλλαγής του υφιστάμενου και απαρχαιωμένου οχήματος.

Η διοίκηση του Κέντρου, ζητά νέο, τετρακίνητο όχημα, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των κακοτράχαλων δρόμων.

Εκφράζεται η αισιοδοξία ότι το αίτημα αυτό θα ικανοποιηθεί μέχρι το τέλος του 2018.

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button