BACK TO
TOP
Προσωπογραφίες

Κατά μάνα κατά κύρη

Έχει αποδειχθεί ότι όσο µικρότερο εκτόπισµα διαθέτει ένας δηµόσιος λειτουργός, τόσο πιο ευάλωτος καθίσταται στους πειρασµούς που πάντοτε περιτριγυρίζουν τα δηµόσια πρόσωπα. Το βέβαιο είναι πως για τον Γιώργο Αποστολάκη δεν µπορεί να πει κανείς πολλά πράγµατα.

Apostolakis-Giwrgos_back

Γιώργος Αποστολάκης

63
2

 Ένας ασήµαντος γεωπόνος στο νοµό Ηρακλείου, µέλος βέβαια της νοµαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, στα µεγάλα του ατού συγκαταλέγεται το γεγονός ότι ως φοιτητής στη Γεωπονική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης, ήταν κολλητός του Νίκου Βάγια. Έτσι, όταν ο τελευταίος ευτύχησε να γίνει διευθυντής στο γραφείο του µέχρι πρότινος υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, έσπευσε να απευθύνει πρόσκληση σε ολόκληρη τη φοιτητοπαρέα, συµπεριλαµβάνοντας στους προσκεκληµένους για δηµόσιες θέσεις και τον Γιώργο Αποστολάκη. Κάπως έτσι ο γεωπονάκος του δήµου Μίνωα Πεδιάδος και δηµοτικός σύµβουλος µέχρι τότε στο δήµο, έπιασε «στασίδι», έστω και σαν αντιπρόεδρος στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Για πολύ καιρό, θα µπορούσε να πει κανείς ότι ήταν άφαντος. Θες γιατί από τη φύση του ο Αποστολάκης είναι κάπως ντροπαλός, θες γιατί ο φίλος του, διευθυντής τότε του υπουργού, στον οποίο µάλιστα είχε και υποχρέωση, χάρασσε απευθείας γραµµή στον Οργανισµό, ο Ηρακλειώτης, ήταν εκεί, ίσα-ίσα για να κρατάει τα µπόσικα.

Με τον καιρό, βέβαια, γνωρίστηκε µε κόσµο, είδε πως λειτουργεί το µαγαζί, είχε και «αέρα» από τον κολλητό του, να... παίζει µπάλα, πάντα µέσα στη συµφωνηµένη γραµµή, ο Αποστολάκης άρχισε να ξεθαρρεύει. ∆εν ξέρουµε αν ο διευθυντής του υπουργού επηρεάστηκε από το κλίµα που του µετέφερε ο αντιπρόεδρος, δηλαδή το µάτι και το αυτί του στον ΟΠΕΚΕΠΕ ή αν ο Αποστολάκης υιοθέτησε αµάσητη την πολιτική που του υπέδειξε ο Βάγιας, το σίγουρο είναι ότι από κάποια στιγµή και µετά, ιδίως στο δεύτερο µισό της κοινής τους παρουσίας στα πέριξ της πλατείας Βάθη (και της πλατείας Αττικής), ταυτίστηκαν µε το κατεστήµένο του Οργανισµού.

Και όταν λέµε κατεστηµένο, εννούµε το σαθρό σύστηµα που έχει εγκαταστήσει εδώ και χρόνια η µητέρα Τερέζα του ΟΣ∆Ε και οι συν αυτή συνοδοιπόροι. Βοήθησε πολύ, είναι αλήθεια σ’ αυτό, και η µετάβαση στο µέγαρο της οδού Αττικής του προέδρου Θάνου Καπρέλη. Ο τελευταίος, του οποίου η επιλογή µόνο τυχαία δεν ήταν, είχε δουλέψει και σε προηγούµενη θητεία του ως πρόεδρος µε το «συνδικάτο του ΟΣ∆Ε» και δεν χρειάζονταν ιδιαίτερη εκπαίδευση για να µπει στο κλίµα. Όποιος ξέρει να διαβάζει, αντιλαµβάνεται γιατί οι αγρότες δεν πληρώνονται ποτέ στην ώρα τους, πως το ιερατείο του ΟΣ∆Ε βρίσκει τον τρόπο να περνά τα θέµατά του, γιατί οι υπουργοί κρέµονται κάθε φορά από τις διαθέσεις του µηχανογράφου. 

Βιογραφικό

Ο Γιώργος Αποστολάκης του Μιχαήλ κατάγεται από τον Νιπιδητό του δήµου Μινώα Πεδιάδας της Κρήτης, σπούδασε γεωπόνος στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήµιο Θεσσαλονίκης, ενώ έχει διατελέσει και σύµβουλος του δηµάρχου Μινώα Πεδιάδος, Ζαχαρία Καλογεράκη. Ο Γιώργος Αποστολάκης είναι µέλος της νοµαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τοποθετήθηκε γενικός διευθυντής του Οργανισµού Πληρωµών τον Απρίλιο του 2015 και από το 2016 είναι α’ αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

31-10-2018 12:29Αγρότισσα

Μπορεί να είναι ένας "γεωπονάκος" που όμως έμαθε απο τη Μάνα και τον Κύρη του την Εντιμότητα, την Αξιοπρέπεια και την Αντίσταση στους πειρασμούς και τις προκλήσεις.

Απάντηση

25-10-2018 08:39giannis

ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΑΣ <<ΓΕΩΠΟΝΑΚΟΣ>> ΑΠΟ ΑΣΗΜΑΝΤΟ ΤΖΑΚΙ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΖΑΚΙ ΘΑ ΗΜΟΥΝ <<ΓΕΩΠΟΝΑΡΑ>>.ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΩΠΟΝΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ Ο ΚΡΙΤΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΚΑΤΕΧΕΙ .ΑΚΟΜΗ ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΑ ΤΖΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΓΕΩΠΟΝΑΚΟΙ.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία