BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Οι αγρότες ξέρουν να µιλούν

O αγροτικός κόσµος όσο κι αν θέλουν να τον κρατούν «δεµένο» οι κυβερνώντες, ξέρει να παλεύει και να διαπρέπει µόνος του. Σε πρόσφατο αγροτικό φόρουµ στη Θεσσαλονίκη, οι συµµετέχοντες τα ‘παν όλα: για τα ιστορικά δικαιώµατα που κρατούν πίσω τους Νέους, για τον «αειθαλή» πρόεδρο των νεολαίων που έχει ρίξει άγκυρα, για τη στρεβλότητα ιδιωτικής εταιρείας να εκροσωπεί τους αγρότες στην Copa-Cogeca, αλλά και για τα ίδια πρόσωπα στο αγροτοσυνδικαλιστικό, που πάνε και έρχονται αλλάζοντας µόνο στη «µαρκίζα» το όνοµα της οργάνωσης που εκπροσωπούν. Ο Χανιώτης, πάντως, έβγαλε εισιτήριο για Βρυξέλλες, σε ρυζοπαραγωγό από τη Χαλάστρα.

sxolia

11
0

Υβρίδια
Ουκ ολίγα κοστίζει το κονδύλι για την ετήσια γεωργική έρευνα, µε τα στοιχεία να δηµοσιεύονται δύο χρόνια µετά. Κάπως έτσι και τα 456.838,34 ευρώπουλα για 650 ιδιώτες συνεργάτες γεωπόνους για τα στατιστικά του 2017.

Πτώση παραγωγής, πτώση κατανάλωσης δείχνει το ισοζύγιο οίνου για την αµπελοοινική περίοδο 2017-2018 και αυτό πρέπει να προβληµατίσει τις ελληνικές αρχές που κρατούν ακόµη τον κλάδο δεµένο µε τον ΕΦΚ.

To ταξιδάκι του υφυπουργού της πλατείας στο Τελ Αβίβ, για ενηµέρωση στα της φαρµακευτικής κάνναβης, όπως µαρτυρούν και οι σχετικές φωτό, ανεβαστικό. Χαλάλι, τα µεταφορικά για αυτόν και τον διευθυντή του (3.364,00 ευρώ)!


Σίγησε
∆υσαναπλήρωτο κενό στο χώρο των βιοκαλλιεργητών αφήνει η απώλεια του ∆ηµήτρη Καραµπάση, ο οποίος µιλούσε πάντα µε αποδείξεις, µη διστάζοντας να κατονοµάζει τους υπεύθυνους πίσω από στρεβλές λογικές και ενέργειες που στέκονταν εµπόδιο στον κλάδο. Βαρύ το φορτίο ευθύνης για τον αντικαταστάτη του Λάκωνα προέδρου.

           

Εκπαιδευτής
Οι καταναλωτές πρέπει λέει ο υπουργός της πλατείας, σε κλαδικό περιοδικό, να εκπαιδευτούν και να ζητούν επώνυµο ελληνικό κρέας. Το θέµα είναι βρίσκουν; Γιατί τα στοιχεία δείχνουν ότι ο κλάδος µετράει συνεχώς «λουκέτα» και η εγχώρια παραγωγή δεν φθάνει ούτε για ζήτω. Μήπως οι «επτά απτοί τρόποι», που εξετάζει να εστιάσουν στην παραγωγή;

           

Με όλους καλά
Στην πολιτική «να τα έχουµε καλά µε όσους περισσότερους γίνεται», που ακολουθεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, σκοντάφτουν, λέει στην Αgrenda βορειοελλαδίτης οινοποιός. «Θέλουµε να µεγαλώσουµε τον αµπελώνα, αλλά δεν µπορούµε. Αυτό που συµβαίνει µε τον τρόπο διανοµής των δικαιωµάτων φύτευσης δεν έχει λογική», λέει.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία