BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Η κορύφωση στο δράµα ΟΣ∆Ε δεν ήρθε ακόµη

Το δράµα των δηλώσεων ΟΣ∆Ε, πιο µεγάλο και από της Μεγαλοβδοµάδας, αφού παίζει η κορύφωση να έρθει στις 15 του µήνα, αν δεν υπάρξει παράταση των Βρυξελλών. Πάντως ο υπουργός της πλατείας, που άγνωστο παραµένει αν εισέπραξε εν τέλει το όχι Χόγκαν, λέει πως παρατάσεις στις καταληκτικές ηµεροµηνίες των δηλώσεων δίνει η Κοµισιόν και όχι οι κυβερνήσεις των κρατών µελών. Καλά αυτό το ξέραµε. Το θέµα είναι τι ζητήσαµε, και εν τέλει τι... πήραµε. Οι Βρυξέλλες πάντως ξέρουν για τις καθυστερήσεις της σύµβασης µε την µηχανοπαρέα και τα λοιπά παρατράγουδα µε τις κλειστές ΚΥ∆;

agrosxolos-703

7
0

Υβρίδια
-Ακόµη και εκθέτες σε αναµονή είχε η 44ης ∆ιεθνούς Έκθεσης Καστοριάς, οι οποίοι περιµέναν κάποια ακύρωση της τελευταίας στιγµής για να µετάσχουν, στο διεθνές γεγονός γουνοποιίας.

-Σε µια δύσκολη συγκυρία για τον κλάδο, που εκτός από τα απόνερα της κρίσης έχει να αντιµετωπίσει κι ένα αυξανόµενο κύµα αντιδράσεων από οικολογικές οργανώσεις, η διοργάνωση της έκθεσης στέλνει ένα µήνυµα αισιοδοξίας για τους επαγγελµατίες γουνοποιούς.

-Καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεση τα µέτρα ασφάλειας κι αστυνόµευσης στους χώρους της 44ης ∆ιεθνούς Έκθεσης Καστοριάς αυστηρά, υπό το φόβο εκδήλωσης ακτιβιστικών ενεργειών σε βάρος των γουνοποιητικών επιχειρήσεων.


Έτσι ξαφνικά
Το ξαφνικό χαλάζι το Μεγάλο Σαββάτου στον λαρισαϊκό κάµπο έδειξε για ακόµη µία φορά πόσο «ξεσκέπαστη επιχείρηση» είναι η γεωργία. Τώρα, τι κι αν σπεύδουν οι φορείς, για αυτοψία στους αγρούς, συσκέψεις και υποσχέσεις, η καταγραφή δείχνει πως η ζηµιά κάθε φορά δεν...πληρώνεται στο ακέραιο αφήνοντας ανοικτές πληγές.

           

Αριανοί
Σεισµός µεγατόνων θα προκληθεί αν ισχύουν τα µηνύµατα ότι µόνο ένα 9% των παραγωγών έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία υποβολής της δήλωσης ΟΣ∆Ε 2019 και οι υπόλοιποι 600.000 µείνουν απέξω. Βέβαια, για τους εµπλεκόµενους της µηχανοπαρέας που ‘χει και τα κονέ, παίζει και η... λύση διάστηµα!

           

Φταίει η αναλογιστική;
Τσιµπηµένα βλέπουν οι αγρότες τα νέα ποσά των εισφορών υπέρ ΕΛΓΑ, µε τις αυξήσεις να κυµαίνονται από µερικά σεντς στις αροτραίες µέχρι 10ευρα σε κάποιες δενδρώδεις. Πέσανε βλέπετε πολλά απρόβλεπτα και κάπως πρέπει να µαζευτεί το πράγµα.Το θέµα είναι ότι οι παραγωγοί πληρώνουν και δεν βλέπουν τίποτα στην ώρα του.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία