BACK TO
TOP
Επιχειρηματικότητα

Στα χνάρια του Folli Follie οι Αφοι Κανάκα που βούλιαξαν τη Χαλάστρα

Μιά τεκµηριωµένη καταγγελία, ανάλογη µ’ αυτή που είχε δοθεί προ καιρού για τα Folli Follie στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, χωρίς ωστόσο να αξιοποιηθεί, έχει λάβει προ ηµερών η Ανεξάρτητη Αρχή ∆ηµοσίων Εσόδων και αφορά έργα και ηµέρες της εταιρείας Αφοί Κανάκα.

5_kanakas

Χρήστος Διαμαντόπουλος

540
3

Ως γνωστόν, η εταιρεία, δηµιούργηµα δύο νεαρών επιχειρηµατιών από τη Θεσσαλονίκη, ανέπτυξε για λίγα χρόνια εµπορική δραστηριότητα στον κλάδο του ρυζιού, «επιτυγχάνοντας» καίρια οικονοµικά κτυπήµατα σε βάρος των παραγωγών.

Σύµφωνα µε τις καταγγελίες, που έφτασαν στα χέρια της δηµόσιας αρχής, από το έτος 2014 έως το έτος 2017, προβάλλοντας ψευδή γεγονότα απέσπασαν µεγάλες ποσότητες αγροτικών προϊόντων από δεκάδες αγρότες της Ελλάδος, χωρίς εν συνεχεία να εξοφλήσουν, σχεδόν κανέναν. Όµως παρέλαβαν τα τιµολόγια τα οποία ουδέποτε εξόφλησαν και τα καταχώρησαν στα βιβλία τους ως αγορές.

Η δικαιοσύνη ασχολείται µε πλήθος ποινικών και αστικών υποθέσεων από καταγγελίες εξαπατηµένων παραγωγών ρυζιού, αραβοσίτου και άλλων αγροτικών προϊόντων.

Αργότερα περί το 2014 εκµίσθωσαν τις εγκαταστάσεις της εταιρείας «ΟΡΥΖΩΜΥΛΟΙ ΜΑΚΕ∆ΟΝΙΑΣ ΑΦΟΙ ΜΥΣΤΑΚΙ∆Η ΑΕ» στο Καλοχώρι, µε µεγάλα σιλό, αλλά δεν εκπληρώσαν τις οικονοµικές τους υποχρεώσεις και ξαναβρίσκονται υπό έξωση.

Παράλληλα οι ανωτέρω συνέστησαν εταιρείες δικών τους συµφερόντων µε παρένθετους εταίρους στην ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ  µε την επωνυµία SUICO και στην ΡΟΥΜΑΝΙΑ  µε τις επωνυµίες ATIFCO FINE FOOD SRL, LANDSCAPES SERVICII SRL, EMPORIA EGNATIA SRL, µε σκοπό την εικονική ή πραγµατική συναλλαγή εξαγωγικής δράσης, ώστε να εξαφανίζονται οι ποσότητες αλλά τα χρήµατα να µένουν στο εξωτερικό.

Η εταιρεία έχει ελεγχθεί από φορολογικές αρχές, κατά τους ορκωτούς λογιστές µέχρι το 2012 και από το 2013 η εταιρία έχει υπαχθεί σε έλεγχο ορκωτών λογιστών σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 82 παρ.5 του Ν. 2238/1994, όπως τροποποιήθηκε µε το άρθρο 21 παρ. 10 του Ν 3943/2011.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί από το Σάββατο 13 Οκτωβρίου μαζί με το περιοδικό Beer and Brunch

Σχόλια (3)
Προσθήκη σχολίου

12-12-2018 10:57Κανακοπληκτος 3

Το τραβάνε πολυ τα κακομαθημένα αυτά Κολ.......αιδα και να δούμε που θα βγει μαθενω ότι κορηδεψαν και αυτούς που υπέγραψαν για να πάρουν το 30 τις εκατό

Απάντηση

27-11-2018 15:22Κανακοπληκτος 2

Δύο κακομαθημένα θρασυτατα παιδάκια που ποτέ δεν δούλεψαν στην ζωή τους κατάφεραν να ξεγελάσουν χιλιάδες νυκοκοιριδες, και να τους καταστρέψουν κυριολεκτικά κάνοντας την υπερπολυτελή ζωή τους και η δικαιοσύνη από την άλλη να πηγαίνει με ρυθμους χελώνας, αν επιτέλους καταφέρει κάτι........

Απάντηση

16-10-2018 10:24Κανακοπληκτος

Κατέστρεψαν τους κόπους μας και καταχραστηκαν την εμπιστοσύνη που τους δείξαμε .Να ψάχνουν όλοι οι συγγενικοί τους λογαριασμοι

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία