BACK TO
TOP
Εμπορεύματα

Πληθαίνουν τα θετικά σημάδια διεθνώς για το καλαμπόκι, κρατούν τη δυναμική οι ΕΑΣ

Συνεχίζει τις παραλαβές καλαµποκιού µε 20 λεπτά το κιλό η ΕΑΣ Αγρινίου, έχοντας συγκεντρώσει 1.500 τόνους, ενώ υπολογίζεται µέχρι το τέλος της σεζόν να έχουν φτάσει και τους 10.000 τόνους, όπως δήλωσε στην Agrenda ο πρόεδρος της οργάνωσης Θωµάς Κουτσουπιάς, την ώρα που στην ελεύθερη αγορά η τιµή δείχνει να πιέζεται, µε τη γνωστή «δικαιολογία» των φθηνών εισαγωγών.

35_2

Ελισσαίος-Ιωάννης Μανιάτης

19
0

Ωστόσο, τα στοιχεία από το διεθνές µέτωπο προµηνύουν µια καλύτερη χρονιά για το καλαµπόκι. Ενδεικτική η νέα έκθεση του USDA, σύµφωνα µε την οποία µειώνεται η αναµενόµενη παγκόσµια σοδειά, γεγονός που αναµένεται να στηρίξει και το ελληνικό προϊόν.

Μπορεί να υπάρχουν Ενώσεις που παραλαµβάνουν µε υψηλές τιµές, αφού και στα Λεχαινά η τοπική ΕΑΣ δίνει 19 λεπτά το κιλό, στην αγορά όµως οι έµποροι δεν έχουν πτοηθεί και παρά τα διεθνή σηµάδια για µια καλύτερη από την περσινή χρονιά, δύσκολα γίνονται προς το παρόν πράξεις µε πάνω από 17 λεπτά το κιλό.

Την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε και η Ένωση Βόλου ότι ξεκινά να παραλαµβάνει µε 18 λεπτά.

Όπως αναφέρει ο διευθυντής της ΕΑΣ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, τα φορτία που φτάνουν από Βουλγαρία έχουν όλα τιµή 13 λεπτά, για καλαµπόκι πολύ υποδεέστερο ποιοτικώς από το ελληνικό, ενώ υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που δεν έχει καλλιεργηθεί ή αποθηκευθεί σωστά και περιέχει αυξηµένες ποσότητες αφλατοξίνης. Μάλιστα, οι εισαγωγές γίνονται ενώ καραδοκεί η αφρικανική πανώλη, που μεταδίδεται με μολυσμένες ζωοτροφές και στη γειτονική χώρα υπάρχει μεγάλη εξάπλωση.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία