Το KOUZINA 2019, η επικεφαλής chef της διοργάνωσης Ντίνα Νικολάου και ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αρναίας προσκαλούν όλους να τιμήσουν με την παρουσία τους μία από τις κορυφαίες γαστρονομικές γιορτές της διοργάνωσης το Σάββατο 18 Μαΐου στις 7 το απόγευμα στην Αρναία Χαλκιδικής. Πρόκειται για τεχνική επίδειξη της χρήσης του μελιού στη ζαχαροπλαστική, την οποία πραγματοποιούν ντόπιες στις Πλατείες «Πλυσταριό» και «Μουσείων», την ίδια στιγμή που οι χορωδίες της πόλης «τραγουδούν την αρνιώτικη παράδοση» στα πέτρινα σοκάκια του παραδοσιακού ιστού.
Η πομπή μουσικών, των χορωδών και των χορευτών και των φιλοξενούμενων καταλήγει στην Πλατεία Δημαρχείου, όπου υπαίθριο λαϊκό γλέντι παίρνει τη θέση του τραγουδήματος. Το «λουκάνικο Αρναίας» ψήνεται «για να τσικνίσει» το χώρο και η ελληνικότητα της κατάληξης αποδίδει στο έπακρο το σκοπό του KOUZINA: να ταξιδέψει αυθεντικές ελληνικές εικόνες στον κόσμο και να αποδείξει στην πράξη πώς η γαστρονομική κληρονομιά μετατρέπει έναν τόπο σε τουριστικό προορισμό.