Εισηγητές της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Οικονόμου Σπύρος, παρασκευαστής των παραδοσιακών ζυμαρικών Κομοτηνής «Θρακιώτικη Ζύμη», ο κ. Αραμπατζής Κωνσταντίνος και η κ. Μαυρογένη Θεοδώρα, αμφότεροι, γεωπόνοι επιστήμης και τεχνολογίας τροφίμων.
Η αναβίωση παλαιών παραδοσιακών φαγητών που έθρεψαν γενιές και γενιές, οι πρώτες ύλες των οποίων είναι γεωργοκτηνοτροφικά προϊόντα (σιτάρι, γάλα, αυγά, ελιές, κηπευτικά) που παράγονται στον τόπο μας εδώ και αιώνες, η προβολή του τρόπου παρασκευής τους και η αναγνώριση της διατροφικής τους αξίας ιδιαίτερα προς τις νεότερες γενιές, αποτελούν βασικό στόχο της εκδήλωσης.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τον τρόπο παρασκευής παραδοσιακών σπιτικών φαγητών (τραχανάς, χυλοπίτες, ελιές) αλλά και να τα γευτούν, χάρη στη συνδρομή των σπουδαστών του Δ.Ι.Ε.Κ. Δράμας, ειδικότητας Τεχνικού Μαγειρικής τέχνης - Αρχιμάγειρα που θα τα μαγειρέψουν.
Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ
Η συμμετοχή του κοινού είναι ελεύθερη.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον προϊστάμενο του Κέντρου Δήμητρα Δράμας, κ. Αναστασιάδη Άνθιμο, τηλ. 25210 58175, email: drogeeka@otenet.gr.
Οι σπουδαστές του Δ.Ι.Ε.Κ. Δράμας θα προσφέρουν στο κοινό μαγειρεμένο τραχανά και χυλοπίτες, με βάση τα παραδοσιακά ζυμαρικά «Θρακιώτικη Ζύμη» συνοδευόμενα με τυριά και γιαούρτι, από τη «Φάρμα Παρασκευούδη».