BACK TO
TOP
Αναγγελίες Εκδηλώσεων

Ημερίδα για την Xylella fastidiosa στα Χανιά

Ημερίδα με θέμα «Xylella fastidiosa: Ενημέρωση για τον επιβλαβή οργανισμό καραντίνας» διοργανώνει τη Δευτέρα 18 Μαρτίου, ώρα 18:00μμ στην αίθουσα διαλέξεων «Νικόλαος Ψυλλάκης» του Ινστιτούτου Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου Χανίων (Λεωφόρος Καραμανλή 167) η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

axylellafisahmeridasxaniaenhmerwshMAR

44
0

Το φυτοπαθογόνο βακτήριο καραντίνας Xylella fastidiosa είναι ένα από τα πλέον επικίνδυνα βακτήρια. Έχει μεγάλο εύρος ξενιστών προκαλώντας σοβαρές ζημιές. Ανάμεσα τους συμπεριλαμβάνονται είδη όπως η ελιά, το αμπέλι, τα εσπεριδοειδή και το αβοκάντο. Μετά τον εντοπισμό της στην Ιταλία το 2013, εξαπλώνεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ελλάδα, η Κύπρος και η Μάλτα είναι οι μόνες μεσογειακές ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες δεν έχει δώσει κρούσμα.



Η πληροφόρηση όλων των εμπλεκομένων φορέων: φυτωρίων, σημείων πώλησης καλλωπιστικών φυτών και πολλαπλασιαστικού υλικού, εταιρειών διεθνών μεταφορών, παραγωγών, συνεταιρισμών, γεωπόνων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τελωνειακών, εκπροσώπων δήμων και εργολάβων δημόσιων κηποτεχνικών έργων καθώς και του ευρύτερου κοινού, κρίνεται ιδιαίτερης σημασίας για τη διατήρηση της χώρας καθαρής από το βακτήριο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας εδώ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία