BACK TO
TOP
Χοιροτροφία

Σε κλοιό απαγόρευσης και επιτήρησης οι χοιροτροφικές εκμεταλλεύσεις στις Σέρρες μετά το κρούσμα πανώλης

Σε πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας και αγοραπωλησιών ζώντων ζώων χοίρων αλλά και εμπορίας κρέατος σε συνδυασμό με αυστηρή επιτήρηση των ζωνών γύρω από την εστία της οικόσιτης εκμετάλλευσης που εντοπίστηκε το κρούσμα αφρικανικής πανώλης θέτει απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Σερρών.

smallpig

133
0

Συγκεκριμένα τα μέτρα, που τίθενται σε εφαρμογή από την αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, κατόπιν εντολής του αντιπεριφερειάρχη, προβλέπουν τα εξής

1.Απαγορεύεται η έξοδος από το Νομό των ζώντων χοίρων.
2.Απαγορεύονται οι αγοραπωλησίες των ζώντων χοίρων σε όλο το Νομό.
3.Απαγορεύεται η έξοδος από το Νομό του κρέατος χοίρων, σπέρματος, ωαρίων και εμβρύων χοίρων.
4.Απαγορεύεται η μετακίνηση των χοίρων και η προσέγγιση στις ζώνες προστασίας και επιτήρησης όπως ορίζονται στο σημείο 5 της παρούσας.
5.Γύρω από την μολυσμένη εκμετάλλευση: Βλάχος Δημοσθένης (EL 620507) στην περιοχή του Κ.Δ. Νικόκλειας του Δήμου Βισαλτίας (Γεωγρ. Πλάτος: 40.930785ο, Γεωγρ.Μήκος: 23.436574) ορίζεται, με κέντρο την εστία, ζώνη προστασίας η οποία περιλαμβάνει το Δήμο Βισαλτίας και ζώνη επιτήρησης η οποία περιλαμβάνει τους Δήμους Ηράκλειας, Σερρών, Αμφίπολης, Εμμανουήλ Παππά και Νέας Ζίχνης όπως ορίζονται στην Απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που υιοθετήθηκε την 7η Φεβρουαρίου 2020.
6.Κατά τα λοιπά ισχύουν τα οριζόμενα στο άρθρο 16 της Υπουργικής Απόφασης 260918/2009 (ΦΕΚ Β’ 75) ως προς τις ζώνες προστασίας και επιτήρησης.
7.Την εφαρμογή της απόφασης αυτής αναθέτουμε στις οικείες Κτηνιατρικές Αρχές,επικουρούμενες στο έργο τους από τις Αστυνομικές, Λιμενικές, Δημοτικές, Κοινοτικές Αρχές, ως και τα όργανα της Αγροφυλακής.
8.Η μη τήρηση των όρων της παρούσας έχει ως συνέπεια την επιβολή των κυρώσεων του άρθρου 23 του Ν. 4235/2014 (ΦΕΚ Α΄ 32).
9.Η με αρ. πρωτ. 1991/06-02-2020 απόφαση (ΑΔΑ: ΨΒΔΔ7ΛΛ-Α13) ανακαλείται.
10.Η απόφαση αυτή ισχύει μέχρι ανάκλησής της.

 

Δείτε εδώ την απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Σερρών

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία