BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Πού πήγε η δίκαιη τιμολόγηση στο σύσπορο ρωτά ο ΑΣ Αλεξάνδρειας

Ούτε ένας εκκοκκιστής αυτή την περίοδο δεν έχει εφαρμόσει δίκαιη τιμολόγηση στο σύσπορο βαμβάκι, με βάση τα όσα ανακοινώθηκαν από την Ένωση Εκκοκκιστών στις 11 Σεπτεμβρίου, λένε βαμβακοπαραγωγοί του νομού Ημαθίας.

22496077_1943153085937806_1253779118311874231_o

24
0

Την απογοήτευση και αγανάκτηση του εκφράζει με σχετική ανακοίνωση ο Αγροτικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας, ο οποίος κάνει λόγο για «ανικανότητα» του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να διασφαλίσει δίκαιη τιμή. «Για ποιο λόγο η τιμή του σύσπορου βάμβακος είναι μακριά από την χρηματιστηριακή τιμή κάτι το οποίο υποτίθεται ότι θα διασφαλιζόταν από πλευράς του ΥΠΑΑΤ», διερωτάται.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Βλέποντας τις φετινές εξελίξεις στη τιμή πληρωμής του σύσπορου βάμβακος και εκφράζοντας το μεγαλύτερο ποσοστό βαμβακοπαραγωγών του νομού Ημαθίας απαιτούμε από κάθε εμπλεκόμενο και κυρίως από την ΕΝΩΣΗ ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΩΝ να μας απαντήσει στα επί μέρους θέματα.
1.Για ποιο λόγο αυτό που ανακοινώθηκε από την Ένωση Εκκοκκιστών στα ΜΜΕ στις 11/9 και από κάθε εκκοκκιστή ιδιαιτέρως στους παραγωγούς δεν εφαρμόστηκε. Τουλάχιστον ούτε ένας ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΣ αυτή την περίοδο δεν έχει εφαρμόσει δίκαιη τιμολόγηση του σύσπορου βάμβακος.
2.Για ποιο λόγο η τιμή του σύσπορου βάμβακος είναι μακριά απο την χρηματιστηριακή τιμή κάτι το οποίο υποτίθεται ότι θα διασφαλιζόταν από πλευράς του ΥΠΑΑΤ.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ
1.Τη μή τήρηση όσων ανακοινώθηκαν στις 11/9 και είχαν να κάνουν με την διαβάθμιση της αξίας του βάμβακος.

2.Την ανικανότητα του ΥΠΑΑΤ να διασφαλίσει δίκαιη τιμή.

3.Την απουσία ελέγχου από πλευράς της πολιτείας(επιτροπής ανταγωνισμού).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ όλων αυτών των ενεργειών από πλευράς εκκοκκιστών και ΥΠΑΑΤ ήταν η “ΚΛΟΠΗ” ενός άριστου προϊόντος, πράξη η οποία οδηγεί τους βαμβακοπαραγωγούς στην οικονομική εξαθλίωση και σηματοδοτεί στην αρχή της σταδιακής εξαφάνισης της καλλιέργειας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία