BACK TO
TOP
Farming

Σαλάτες για όλους στον αποδεικτικό αγρό της Syngenta στο Λασίθι

Πάνω από 45 ποικιλίες σαλάτας της Syngenta, με ενισχυμένο πακέτο ανοχών, των τύπων Romaine, Batavia, Iceberg, Butterhead, Lollo rosso, Bellagio Red και Endive, που πρωταγωνιστούν στις προτιμήσεις των αγοραστών, παρουσιάστηκαν στους επισκέπτες στην εκδήλωση της Syngenta στις 17 Σεπτεμβρίου. Η παρουσίαση έλαβε χώρα σε αποδεικτικό αγρό σαλατών της εταιρίας, στις εγκαταστάσεις της Lasagro στο Τζερμιάδο του οροπεδίου Λασιθίου. Χρώμα, γεύση, μέγεθος και ανθεκτικότητα κάνουν τις ποικιλίες σε σαλάτες επιθυμητές από τους καταναλωτές και τους παραγωγούς, με την γκάμα της εταιρείας να υπόσχεται ακριβώς αυτά.

70412135_2334319053449152_3590388133113364480_n

Ελισσαίος-Ιωάννης Μανιάτης

87
0

Τον αγρό επισκέφθηκαν παραγωγοί, γεωπόνοι και έμποροι με σκοπό να δουν τις εμπορικές ποικιλίες που ήδη χρησιμοποιούν αλλά και να μάθουν για τις νέες ποικιλίες που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των αγορών τους. Στους μεγάλους παίκτες που χρησιμοποιούν ποικιλίες της Syngenta ανήκουν σχεδόν όλες οι αλυσίδες supermarkets καθώς και οι περισσότερες εταιρίες κομμένης σαλάτας.

Ο τύπος Romaine καλύπτει σχεδόν το 55-60% της ελληνικής αγοράς και είναι το γνωστό γευστικό μαρούλι. Στον αποδεικτικό αγρό εκτίθενται πολλές ποικιλίες του τύπου, με την Musena να εντυπωσιάζει με τον μεγάλο αριθμό φύλλων που παράγει το κάθε κεφάλι και το γυαλιστερό της φύλλωμα και το Sivna, με το μεγάλο του βάρος και εντυπωσιακό μέγεθος ακόμα και την περίοδο του χειμώνα. Εντυπωσιακό ήταν επίσης το νέο μαρούλι LS16844 με μοναδική εμφάνιση, ομοιομορφία και πλήρες πακέτο ανοχών που αναμένεται με ανυπομονησία από την αγορά. Οι σαλάτες Romaine πωλούνται συνήθως ανά τεμάχιο στο ράφι, παραμένουν δημοφιλή στους καταναλωτές αλλά και για τη βιομηχανία σαλάτας, όπου το μεγάλο μέγεθος και βάρος ανά κεφαλή είναι κριτήριο για την επιλογή νέων ποικιλιών.

Μεταξύ των ποικιλιών Midi Romaine, η Typical ‘’τραβάει το μάτι’’ με την ομοιόμορφη διάταξη των φύλλων της και το ιδανικό μέγεθος για το ράφι των supermarkets.

Από τις σαλάτες τύπου Butterhead, ξεχωρίζει η ποικιλία Julian, ιδανική για υπαίθρια κυρίως καλλιέργεια με πρωιμότερη κατά μια εβδομάδα συγκομιδή, υψηλό βάρος και ανοχή στο περιφερειακό και εσωτερικό κάψιμο των φύλλων.

Από τις σγουρές σαλάτες, οι ενδιαφερόμενοι είχαν μια πολύ μεγάλη γκάμα να επιλέξουν, σε διάφορες αποχρώσεις πράσινου και τύπους φύλλων, αλλά πάντα με τα υψηλά standards ποιότητας της Syngenta. Η Coriole και η Parole και πάλι ξεχώρισαν με το σκουροπράσινο φύλλωμά τους και το μεγάλο τους βάρος, ενώ η LS16748 ήταν στις πρώτες επιλογές των περισσότερων λόγω της ομοιομορφίας της και του πακέτου ανοχών της.

Στις ανοιχτοπράσινες σγουρές, η Davidole αποδεικνύει περίτρανα γιατί αποτελεί την πιο δημοφιλή ποικιλία σαλάτας της Syngenta παγκοσμίως, ενώ η Laguiole και η Annisole κάνουν αίσθηση με το πιο ντελικάτο και γυαλιστερό τους φύλλωμα.

Και στην περίπτωση των σγουρών σαλατών, το χρώμα παίζει αποφασιστικό ρόλο στην επιλογή ανά χώρα, καθώς όπως τόνισε ο Βαγγέλης Πελεκάνης, Marketing Operations Lead Κηπευτικών MEDA, οι περισσότεροι Ευρωπαίοι καταναλωτές προτιμούν στις σαλάτες τα ανοιχτά χρώματα, ενώ στην Ελλάδα και την Αγγλία επιλέγουν πιο σκουροπράσινες ποικιλίες.

Στον αποδεικτικό αγρό παρουσιάστηκαν και ποικιλίες σαλάτας τύπου Iceberg επίσης με πλήρες πακέτο ανοχών όπως η ποικιλία Ice Wave με κεφαλές ιδανικού βάρους αλλά και οι νέες ποικιλίες Waikiki και Ice Bazaar για όψιμες ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές συγκομιδές αντίστοιχα.

Όλες οι νέες ποικιλίες σαλάτας της εταιρίας έχουν ενισχυμένο πακέτο ανοχών που βοηθά καθοριστικά τους παραγωγούς να μειώσουν το κόστος των ψεκασμών και να έχουν ακόμα καλύτερο τελικό αποτέλεσμα στην ποιότητα των παραγόμενων προιόντων._

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Farming Πληρωμές