BACK TO
TOP
Πολιτικές

Βαρύ όνομα για το ΥΠΑΑΤ στο μπλοκάκι Μητσοτάκη

Από την αγροτική μεταρρύθμιση ξεκινάει η αλλαγή στο παραγωγικό µοντέλο της χώρας για τον αρχηγό της Νέας ∆ηµοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη. Έτσι, αν κερδίσει µε το καλό τις εκλογές, όπως λένε οι πληροφορίες της Agrenda, δεν θα ήθελε να φέρει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ένα όνοµα «δεύτερης διαλογής», σαν αυτά που ακούστηκαν το τελευταίο διάστηµα.  Στα σενάρια που εξετάζει είναι ονόµατα µε ιδιαίτερο πολιτικό εκτόπισµα, µεταξύ των οποίων και δύο κυρίες, η Μαριέττα Γιαννάκου και η εξωκοινοβουλευτική Άννα ∆ιαµαντοπούλου.

S1

Γιάννης Πανάγος

33
11

 Στα προσόντα τους, η ξεκάθαρη πολιτική σκέψη, η αποφασιστικότητά τους για µεταρρυθµίσεις, η καλή σχέση µε τις ευρωπαϊκές αρχές και η άνεση επικοινωνίας τους µε το χώρο. Το όνοµα του πρώην υπουργού Θανάση Τσαυτάρη είναι κι αυτό µέσα στις επιλογές που έχει µπροστά του ο Μητσοτάκης, µόνο που εδώ το θέµα συνδέεται περισσότερο µε µια πιθάνη, έστω και χαλαρή, συνεργασία της νέας κυβέρνησης µε το Κίνηµα Αλλαγής.

Αντίθετα, το όνοµα της κ. Γιαννάκου θα µπορούσε να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες από τη στιγµή που δεν αξιοποιηθεί στη θέση της Προέδρου της Βουλής, σενάριο το οποίο επίσης εξετάζεται, µαζί µε το όνοµα του Νικήτα Κακλαµάνη. Η περίπτωση της Άννας ∆ιαµαντοπούλου πάντως, ίσως είναι αυτή που θα ταίριαζε περισσότερο απ’ όλες σε ένα υπουργείο όπως αυτό της Γεωργίας. Κι αυτό γιατί, η πρώην Κοινοτική Επίτροπος, εκτός του ότι διαθέτει πολιτικό ταµπεραµέντο αξιώσεων, έχει τεράστια εµπειρία από χάραξη µεταρρυθµιστικών πολιτικών (βλέπε τη µεταρρύθµιση στην Παιδεία), διαθέτει και ισχυρή οµάδα στελεχών που θα µπορούσαν να βγάλουν εις πέρας µια τέτοια υπόθεση. Τα πάντα εξαρτώνται βέβαια από τις διαθέσεις, που θα έχει η νέα κυβέρνηση γύρω από αυτά τα ζητήµατα.

Ο ρόλος της αγροτικής παραγωγής για το επόµενο αναπτυξιακό µοντέλο της χώρας είναι καθοριστικός και µια εκ βάθρων ανασυγκρότηση θεωρείται χρήσιµη για να µπορούν να λειτουργήσουν παραγωγικά και οι επόµενοι κρίκοι της παραγωγικής αλυσίδας (µεταποίηση, συσκευασία, εµπόριο, εξαγωγές, λιανική πώληση).

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 29 Ιουνίου, μαζί με το περιοδικό Αγρόκτημα

 

Σχόλια (11)
Προσθήκη σχολίου

02-07-2019 15:31Παλιός Αγρότης

Οι Έλληνες ξεχνούν και επηρεάζονται από τα διεφθαρμένα ΜΜΕ της διαπλοκής. Λες και τα συμφέροντα τους ταυτίζονται με αυτά των καναλαρχών. Όποιος πιστεύει ότι έχει τα ίδια συμφέροντα με τους ιδιοκτήτες καναλιών σάιτ εφημερίδων κτλ ας το ξανασκεφτεί καλύτερα. Οι αγρότες ξεχνούν που με τη συγκυβέρνηση Αντωνομπένυδων είχαν να πληρωθούν τρια ολόκληρα χρόνια τα βιολογικά. Οι αγρότες ξεχνούν που οι επιδοτήσεις έμπαιναν πάντα με καθυστέρηση τότε, ξεχνούν που το 2013-2014 είχαν κόψει σε πολλούς την εξωτική. Οι ανασφάλιστοι αγρότες ξέχασαν τότε που τους είχαν πετάξει έξω από τα νοσοκομεία όπως ξέχασαν που τα νοσήλια τα έστελναν στην εφορία. Και όταν ένας λαός ξεχνά και δίνει ξανά ευκαιρία σε αυτούς που τον φτωχοποίησαν τότε είναι άξιος της μοίρας του. Το παρόν σάιτ έχει πάρει θέση ξεκάθαρα υπέρ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο παιχνίδι παίζουν και άλλα σάιτ ΜΗ πολιτικά. Η ευθύνη βρίσκεται αποκλειστικά στον κάθε ένα από εμάς.

Απάντηση

30-06-2019 14:42Άγγελος

Όταν ένα δημοσιογραφικό άρθρο ξεκινάει αντικειμενικα με << το καλό >> να βγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και θεωρεί επιτυχία στο νούμερο ένα παραγωγικό τομέα μια ανύπαρκτης οικονομίας να μπούνε τελειωμενες πολιτικά βουλευτές του αμαρτωλού ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αντίστοιχα..Ετσι όπως ειναι διατυπώμενο το άρθρο μάλλον είναι χορηγούμενο και όχι ενημερωτικού περιεχόμενου διότι αν θα ήταν καλό για την αγροτική οικονομία θα επρεπε να παρουσιάσετε και το πλάνο του κυρίου Μητσοτάκη και την γνώμη περί αυτού της αγροτικής κοινότητας..

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

30-06-2019 11:19Κων.

Νομίζω ότι δε στέκουν οι πληροφορίες Νέο άνθρωπο με γνώσεις και όρεξη για δουλειά θα βάλει ο πρόεδρος. Να κάνω μια προβλεψη...για Αιτωλοακαρνανα υπουργό, ψάξτε το λιγάκι.

Απάντηση

30-06-2019 08:15Χαρης

Μητσοτακης ΝΔ και μεταρρυθμιση στην ιδια προταση καταλαβαινουμε τι περιμενει τους αγροτες.Ποσο μαλλον οταν διαβαζεις και τα ανοματα αποτυχυμενων πρωην υπουργων

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

29-06-2019 20:12 Αγγελης

Για συμβούλους πρέπει να πάρει επιτυχημένους αγρότες

Απάντηση

29-06-2019 19:57NIKOS ZARENTIS

ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ Η ΑΓΡΟΤΙΣΑ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ

Απάντηση

29-06-2019 12:55Καραγιάννης Γρηγόρης

Θα είναι λάθος η επαναφορά παλαιών στελεχών. Ας βρει/επιλέξει έναν νέο άνθρωπο που γνωρίζει τον πρωτογενή τομέα , να τον στηρίξει και να κάνει ταμείο στο τέλος της 4ετίας. Οι συχνές αλλαγές δεν οδηγούν πουθενά.

Απάντηση

29-06-2019 12:55kostas

Κυριάκο δε μας νοιάζει το όνομα ούτε το πρόσωπο. να είναι άτομο που να γνωρίζει τα προιόντα που βγάζει η κάθε περιοχή μας. Να είναι ενημερο για τις σύγχρονες γεωργικές ανάγκες, την ασφάλεια των τροφίμων. Να οργανωθεί επιτέλους το υπουργειο και τις αγορές, ο αγρότης να παράγει μονο και να υπάρχει η πώληση έτοιμη!!! Αυτό χρειάζεται η γεωργία, όχι λαμπερά ονοματα που δε γνωρίζουν τίποτα από το θέμα αυτό

Απάντηση

29-06-2019 10:53ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΨΑΡΡΑΣ

Ε όχι και η Διαμαντοπούλου,με φωτοτυπίες θα καλλιεργούμε;

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία