BACK TO
TOP
Τράπεζες

Εξατομικευμένες λύσεις με δίκαιη τιμολόγηση ετοιμάζει η Πειραιώς

Ετοιμάζει και δέσμη προϊόντων για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

9_7

Λεωνίδας Λιάμης

117
0

Συνδυασµό εργαλείων για πλήρη κάλυψη των αναγκών του αγρότη σε σχέση µε το επιχειρηµατικό του σχέδιο, µε εξατοµικευµένες λύσεις και τιµολόγηση, ώστε αυτή να είναι δίκαιη, ετοιµάζει η Τράπεζα Πειραιώς για τα Σχέδια Βελτίωσης, ενώ ιδιαίτερο βάρος θα δώσει και στα projects που έχουν να κάνουν µε τις Ανανεώσιµες Πηγές Ενέργειας στη γεωργία. Αυτό προέκυψε από τις τοποθετήσεις ανώτατων διοικητικών στελεχών της Τράπεζας Πειραιώς σε ειδική ενηµερωτική ηµερίδα µε καλεσµένους περίπου 150 παραγωγούς από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, που οργανώθηκε το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη, µε αφορµή και την 28η Agrotica. Σηµαντικό ρόλο στη χρηµατοδότηση Σχεδίων Βελτίωσης θα παίξουν τα δάνεια έναντι επιχορήγησης, η εγγυητική επιστολή, καθώς και το επενδυτικό δάνειο. Για το τελευταίο, µάλιστα, επισηµάνθηκε ότι η Τράπεζα Πειραιώς την προηγούµενη εβδοµάδα υπέβαλε το φάκελο στο EIF, για τη συµµετοχή της στο νέο χρηµατοδοτικό εργαλείο που προανάγγειλε το ΥπΑΑΤ κι αναµένει πλέον τις ουσιαστικές εξελίξεις, για την οριστικοποίηση της συµµετοχής της.

Αναφορικά µε το δεύτερο πεδίο που φαίνεται να είναι επίκαιρο, βάσει του ενδιαφέροντος των πελατών σε σχέση µε τις επενδύσεις, αλλά και της στρατηγικής τόσο της τράπεζας που επενδύει εδώ και χρόνια στην πράσινη οικονοµία, όσο και της κυβέρνησης για στροφή στην πράσινη ανάπτυξη, αποκαλύφθηκε πως ετοιµάζεται µια δέσµη προϊόντων για το κοµµάτι των Ανανεώσιµων Πηγών Ενέργειας.

Το «πακέτο» αυτό θα αφορά και εκείνους που θέλουν να τοποθετηθούν και να επενδύσουν στις ΑΠΕ, αγρότες δηλαδή που θέλουν να φτιάξουν σταθµούς φωτοβολταϊκούς έως 500 κιλοβάτ, είτε µέσω δανεισµού, είτε µε leasing. Ιδιαίτερη έµφαση θα δοθεί επίσης και στο net metering είτε εντάσσεται σε σχέδια βελτίωσης, είτε αφορά ανεξάρτητα κάποιον ο οποίος θέλει να κάνει µια επένδυση µε βάση τις ανάγκες του και την προοπτική να µειώσει το κόστος παραγωγής του αξιοποιώντας το νέο νόµο που δίνει τη δυνατότητα πώλησης του 75% της ενέργειας που παράγει.

Παράλληλα για όσους ήδη έχουν φωτοβολταϊκά πάρκα, θα υπάρξουν εξειδικευµένα προϊόντα όπως αυτό της αναβάθµισης του εξοπλισµού, που µπορεί να είναι το πάνελ, ο inverter ή ο υπόλοιπος εξοπλισµός πάντα µε την προϋπόθεση ότι αυτό θα δώσει πολλαπλάσια οφέλη στον παραγωγό, διότι, όπως ξεκαθαρίστηκε, θα γίνεται και ένα ψιλό κοσκίνισµα στο κατά πόσον αυτό που πάει να κάνει θα φέρει µεγαλύτερη απόδοση από το κόστος και άρα θα είναι βιώσιµο.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία