BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Λάθος ΕΛΓΑ οι μηδενικές ζημιές στα καπνά Πιερίας λέει η Περιφέρεια

Άρση της αδικίας που έχει συντελεστεί σε βάρος των καπνοπαραγωγών της Πιερίας, στους οποίους «καταλογίστηκαν μηδενικές ζημίες» από τον ΕΛΓΑ, αν και οι καλλιέργειές τους υπέστησαν μεγάλες καταστροφές από τις ακραίες καιρικές συνθήκες, ζητά η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.

kapna

82
0

Με επιστολή στη διοίκηση του ασφαλιστικού φορέα η Σοφία Μαυρίδου αναφέρει προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, πως «λόγω του ιδιαίτερου εδαφοκλιματικού χαρακτήρα των περιοχών που υπέστησαν ζημιές, τα συνεργεία του ΕΛΓΑ, τα οποία διενήργησαν τις σχετικές αυτοψίες, δεν κατέγραψαν ούτε την πραγματική έκταση των ζημιών, αλλά και ούτε και το μέγεθος της καταστροφής, καταθέτοντας μηδενικές αποζημιώσεις για τους πληγέντες καπνοπαραγωγούς». Αιτείται, μάλιστα, άμεσα τη διενέργεια όλων των σύννομων απαιτούμενων ενεργειών, προκειμένου να δοθεί η προσήκουσα οικονομική αποζημίωση στους καλλιεργητές.

Από κοινού με τον Περιφερειακό Σύμβουλο και εντεταλμένο σε θέματα αγροτικής ανάπτυξης, της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, Δημήτρη Τσιμήτρη, η αντιπεριφερειάρχης επισημαίνει στην επιστολή της πως «ένας από τους κύριους άξονες ανάπτυξης και στήριξης της τοπικής οικονομίας στην Πιερία είναι ο γεωργικός τομέας με βασική ετήσια καλλιέργεια, αυτή του καπνού» και εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της, καθώς «κατά την επιδείνωση του καιρού στην περιοχή επλήγησαν γεωργικές εκτάσεις στην Πιερία με καλλιέργεια καπνού. Λαμβάνοντας λοιπόν, τις αυτοψίες που διενεργήθηκαν από τα συνεργεία του ΕΛΓΑ, με τις ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ αποζημιώσεις, διαμαρτυρόμαστε εντόνως για την αδικία απέναντι στους πληγέντες καπνοπαραγωγούς της Πιερίας, οι οποίοι είχαν πραγματικά μεγάλα ποσοστά καταστροφής και απώλειας των καλλιεργειών τους».

Η επιστολή της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κοινοποιήθηκε στο γραφείο του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, στο γραφείο του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και στους Βουλευτές της Πιερίας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία