BACK TO
TOP
Δρώμενα

Συνέδριο εναλλακτικού τουρισμού στην Ξάνθη

Διεθνές επαγγελματικό συνέδριο με θέμα «Ξάνθη: Εναλλακτικές προοπτικές – από τις γαστρονομικές αναζητήσεις στη βιώσιμη και ηθική ανάπτυξη» στις 8 Ιουνίου με γνωριμία με την αυτόχθονη φυλή της βραχυκερατικής αγελάδας και Διαδρομές Υγείας και ψηλάφηση του μωσαϊκού της πολυπολιτισμικής Ξάνθης στις 9 Ιουνίου διοργανώνονται στα πλαίσια του Προγράμματος Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά.

asunedrioenallaktikoutourismouxa

21
0

Πρόγραμμα:

Σάββατο 8 Ιουνίου 2019

Διεθνές Επαγγελματικό Συνέδριο
:  «Ξάνθη: Εναλλακτικές Προοπτικές – από τις γαστρονομικές αναζητήσεις στη βιώσιμη και ηθική ανάπτυξη», ώρες 09:00πμ – 20:00μμ

«Γαστρονομικό Ταξίδι»

Το βράδυ μετά τη λήξη του συνεδρίου προγραμματίζεται ένα πρότυπο γαστρονομικό ταξίδι με κύριο συστατικό το ιδιαίτερο κρέας της βραχυκερατικής φυλής, τη γαστρονομική παράδοση της πόλης, νέους τρόπους παρασκευής και συνταγές του διακεκριμένου executive chef Νίκου Φωτιάδη. Δέκα επιχειρήσεις εστίασης στην Ξάνθη θα μαγειρέψουν για πρώτη φορά και θα έχουν στη διάθεση του κοινού συνταγές με το κρέας αυτό.

Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

«Διαδρομές Υγείας και Ευεξίας», με κινητικές δραστηριότητες εντός αστικού περιβάλλοντος», με σκοπό να αναδειχθεί η χρήση των δημοτικών πάρκων της Ξάνθης ως τοποθεσίες ευεξίας και υπαίθριας αναψυχής.

Σημείο συνάντησης: Θεματικό Πάρκο Λιμνίο, Ξάνθη, ώρες 10:00 – 11:00πμ

«Προσωπικές Γεωγραφίες», ώρες 11:30πμ – 14:00μμ

Σημείο συνάντησης: Εlysso Xenia Hotel Du Nord

Οι εκπαιδευόμενοι με τη βοήθεια ηθοποιών και ξεναγού θα ενθαρρυνθούν να ακολουθήσουν τα βήματα των Ελλήνων, Τούρκων και Εβραίων, φτωχών και πλουσίων που έζησαν από το τέλος του 19ου αιώνα έως τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, στην Ξάνθη. Πρόκειται για δραματοποιημένη αφήγηση μιας ιστορίας, προϊόντος μυθοπλασίας με αληθοφανή στοιχεία, όπου οι ιστορίες των πρωταγωνιστών διαπλέκονται, έτσι ώστε οι επισκέπτες να μεταφερθούν νοερά σε άλλη εποχή. Κατά τη διάρκεια των δράσεων, οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν το γευστικό μωσαϊκό της πολυπολιτισμικής Ξάνθης.

 

 Περισσότερες πληροφορίες: http://synedrioxanthis.gr

Είσοδος ελεύθερη.

Το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», είναι μια πρωτοβουλία ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας των νέων στον αγροδιατροφικό τομέα, της οποίας ηγείται το Πανεπιστήμιο Rutgers σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Υλοποιείται μέσω δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία