BACK TO
TOP
Λαογραφία

«Διδάσκοντας την ελαιοκομία» στο Μουσείο Ελαιουργίας Λέσβου

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς παρουσιάζει, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, την περιοδική έκθεση «Διδάσκοντας την ελαιοκομία», από την Κυριακή 16/09/18.

Elaiokomia

13
0

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Γ.Π.Α.), την περιοδική έκθεση «Διδάσκοντας την ελαιοκομία», από την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018, στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου του Ιδρύματος, στην Αγία Παρασκευή.

Πρόκειται για έκθεση ιστορίας των επιστημών και συγκεκριμένα της γεωπονικής, αλλά και ιστορικών και εθνογραφικών στοιχείων σχετικών με την ελαιοπαραγωγή στην Ελλάδα. Στην έκθεση αξιοποιήθηκε αρχειακό υλικό και αντικείμενα, που κατά κύριο λόγο αποτελούν τμήμα της συλλογής του Γεωργικού Μουσείου, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και συγκεκριμένα της συλλογής του καθηγητή Δενδροκομίας Π. Αναγνωστόπουλου (1883-1964) και του βοηθού του Εμμανουήλ Βάθη (1910-2008).

Ο επισκέπτης μπορεί να παρακολουθήσει φωτογραφικό υλικό και εποπτικά σχέδια για τις μεθόδους καλλιέργειας της γης, τη μέθοδο φύτευσης της ελιάς, τον τρόπο κλαδέματος, το μάζεμα των καρπών της και τα έντομα από τα οποία αυτή πλήττεται. Επίσης, στην έκθεση παρουσιάζονται 32 ποικιλίες της ελιάς, όπως ακριβώς τις αποτύπωσαν οι δυο διδάσκοντες.

Η έκθεση συνοδεύεται από αντικείμενα που χρησιμοποιούσε ο Εμμανουήλ Βάθης στα εργαστήριά του, καθώς και από έντυπο υλικό που διαθέτουν το Ιστορικό Αρχείο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Διάρκεια έκθεσης: 16 Σεπτεμβρίου-15 Οκτωβρίου 2018

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00

Είσοδος ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22530 32300 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου

Αγία Παρασκευή, 811 02 Λέσβος

www.piop.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία