BACK TO
TOP
Ποιότητα Ζωής

Στο Θιβέτ ο ψηλότερος αμπελώνας του κόσμου

Αμπέλια στο Θιβέτ, σε ύψος μεγαλύτερο από 3.500 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, έχουν αναγνωριστεί από το Guinness World Records ότι βρίσκονται στο ψηλότερο σημείο στον κόσμο.

ahighestvineyard

53
0

Ο αμπελώνας ‘Pure Land & Super-high altitude vineyard’ βρίσκεται σε υψόμετρο 3.563,31 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, στην περιοχή Cai Na Xiang στο Θιβέτ και είναι ο υψηλότερος αμπελώνας στον κόσμο.


Αναγνωρίστηκε από τον κριτή του παγκόσμιου ρεκόρ Guinness, Iris Hou, ο οποίος εξέδωσε επίσημο πιστοποιητικό στις 27 Σεπτεμβρίου 2018.


«Πρώτη φορά ανακοινώνεται ρεκόρ γκίνες για τον υψηλότερο αμπελώνα», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Guinness World Records. Λίγοι ακόμα αμπελώνες, που είναι εξίσου ψηλοί, βρίσκονται στην περιοχή του Θιβέτ, και κάποιοι άλλοι στην περιοχή Salta της Αργεντινής. Οι αμπελώνες στο Colomé Estate, για παράδειγμα, βρίσκονται σε περίπου 3.111 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.


Τα 66,7 εκτάρια γης με αμπέλια στο Οροπέδιο του Θιβέτ είναι φυτεμένα με 11 ποικιλίες σταφυλιών, όπως το Vidal και το Muscat και μια εγχώρια ποικιλία που παράγει Icewine με την επωνυμία Bei Bing Hong.


Η φύτευση αμπελώνων σε αυτή την περιοχή ξεκίνησε το 2012. Μετά από αρχικές αποτυχίες σε άλλες τοποθεσίες, οι καλλιεργητές παρατήρησαν ότι στην περιοχή Cai Na (στο Θιβέτ σημαίνει «πηγή λαχανικών») τα αμπέλια θα μπορούσαν να επιβιώσουν και να ωριμάσουν καλά στους κήπους σπιτιών.


«Συνειδητοποιήσαμε σύντομα ότι η αμπελουργική τεχνογνωσία από αμπελώνες χαμηλότερου υψόμετρου είναι άχρηστη όταν πρόκειται για φύτευση αμπέλων στις περιοχές μεγάλου υψομέτρου του οροπεδίου του Θιβέτ», μετέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας Rong Shun Biotechnology Development Ltd, που είναι υπεύθυνη για τον αμπελώνα.


Αν και τα μεγάλα υψόμετρα μπορούν να αποδώσουν περισσότερο ηλιακό φως και να σημαίνουν λιγότερους κινδύνους ασθενειών για την αμπελουργία, οι καλλιεργητές σε αυτή την περιοχή του Θιβέτ μπορούν επίσης να αντιμετωπίσουν σοβαρές προκλήσεις, όπως η πτώση της θερμοκρασίας και η ξηρασία την άνοιξη, τα ηλιακά εγκαύματα στα σταφύλια, τις καταιγίδες το καλοκαίρι, τους πρόωρους παγετούς το φθινόπωρο και τις αμμοθύελλες τον χειμώνα.


Οι τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν για να αντιμετωπίσουν τις συνθήκες περιλαμβάνουν την ξηρική καλλιέργεια την άνοιξη, τον σχετικά αργό τρύγο και τα συστήματα ρύθμισης ελλειμματικής άρδευσης που εισήχθησαν από το Ισραήλ.


«Ο μεγάλος στόχος είναι η φύτευση έκτασης 10.000mu (666.7ha) μέχρι το 2022», είπε η εταιρεία, κάνοντας γνωστό ακόμη ότι σχεδιάζει να κατασκευάσει εγκαταστάσεις παραγωγής και οινοτουρισμού με σκοπό τη δημιουργία θέσεων εργασίας στην περιοχή.

 

Πηγή: krasiagr.com

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία