BACK TO
TOP
Ποιότητα Ζωής

Ερευνήτρια αναδεικνύει αντιυπερτασικό συστατικό του ελαιόλαδου

Νεαρή επιστήμονας από τη Λακωνία, η Αιμιλία Ρηγάκου, απέσπασε το πρώτο βραβείο σε ερευνητική διάσκεψη στο Σπλιτ της Κροατίας.

antiypertasikoelaioladoereulakw

124
0

Η Αιμιλία Ρηγάκου διακρίθηκε στο 11ο Διεθνές Επιστημονικό και Επαγγελματικό Συνέδριο για τη συμβολή του φαγητού στην υγεία (International Scientific and Professional Conference with Food to Health) για ερευνητική της εργασία, μέσω της οποίας αποκαλύπτεται συστατικό του παρθένου ελαιόλαδου που συνδέεται με την αντιυπερτασική δράση και προστίθεται στη μακρά λίστα των ιδιοτήτων του προϊόντος.



Η Αιμιλία Ρηγάκου, με καταγωγή από το Ξηροκάμπι Λακωνίας είναι μέλος της επιστημονικής ομάδας στο πλαίσιο του προγράμματος 'Aristoil' με επικεφαλής τον Καθηγητή Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Προκόπη Μαγιάτη και την Ελένη Μέλλιου, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν πραγματοποιήσει σειρά ερευνών για το ελληνικό ελαιόλαδο.

Στις 26 Νοεμβρίου 2016, σημειώνει το lakonikostypos.gr, σε ενημερωτική εκδήλωση στην Παλαιοπαναγιά είχαν παρουσιαστεί τα ιδιαίτερα συγκριτικά πλεονεκτήματα του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου Λακωνίας, με ιδιαίτερη μνεία στο προϊόν του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παλαιοπαναγιάς.

Με αφορμή τη βράβευση της ερευνητικής εργασίας στο 11ο Διεθνές Επιστημονικό και Επαγγελματικό Συνέδριο, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, κ. Αδαμαντία Τζανετέα, απέστειλε στην Αιμιλία Ρηγάκου επιστολή όπου αναφέρονται τα εξής: «Θα ήθελα να σας συγχαρώ θερμά για τη διάκριση με το πρώτο βραβείο της ερευνητικής σας εργασίας στο 11ο International Scientific and Professional Conference with Food to Health. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό και ελπιδοφόρο, νέα άτομα όπως εσείς να ασχολούνται με την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των τοπικών μας προϊόντων. Το πόρισμα καθώς και η βράβευση της έρευνας σας αποτελούν πηγή αισιοδοξίας για το μέλλον των λακωνικών προϊόντων, καθώς αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά τις πολύτιμες υγειοπροστατευτικές ιδιότητες του ελαιόλαδου. Μέσα από την έρευνά σας, αναδείξατε ένα συστατικό που συνδέεται με την αντιυπερτασική δράση και προστίθεται στη μακρά λίστα των 'χρυσών' συστατικών του παρθένου ελαιόλαδου. Στόχος και άμεση προτεραιότητα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι η ανάδειξη των ιδιοτήτων του τοπικού ελαιόλαδου και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς του μέσω του προγράμματος INTERREGMED. Σας εύχομαι καλή επιτυχία στη συνέχεια της έρευνας σας και ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις στο μέλλον.»


Πηγή: lakonikostypos.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία