BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Η γαστρονομία της Κέρκυρας στην Ευρώπη

Φορείς και παραγωγοί της Κέρκυρας προσκλήθηκαν να αναδείξουν τη γαστρονομική παράδοση και τα προϊόντα του νησιού σε Ιταλία και Ολλανδία.

agastronomiakerkuraseyrw

0
0

Η επιτυχία του γαστρονομικού φεστιβάλ που διοργανώθηκε στην Κέρκυρα τον περασμένο Μάιο, με συνδιοργανωτές τον Δήμο Κέρκυρας και τους φορείς του νησιού, είχε ισχυρό αντίκτυπο στους εταίρους του και άνοιξε τον δρόμο για νέες συνεργασίες. Μετά την εβδομάδα ρωσικής γαστρονομίας που διοργάνωσε το International Center for Wine & Gastronomy στην Κέρκυρα τον Οκτώβριο, άλλοι δυο στρατηγικοί συνεργάτες του Corfu Food & Wine Festival πρότειναν στον Δήμο της Κέρκυρας την προβολή του στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, ο ΕΟΤ προσκάλεσε το φεστιβάλ και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας να επιδείξουν τον γαστρονομικό πλούτο του νησιού στη διεθνή τουριστική έκθεση Vakantiebeurs της Ουτρέχτης τον Ιανουάριο και το Marco Polo System GEIE πρότεινε την συμμετοχή του φεστιβάλ στη Βενετία τον Φεβρουάριο. Και στις δύο περιπτώσεις, η παρουσίαση θα πλαισιωθεί από εξαγώγιμα τοπικά προϊόντα καθώς στους στόχους του φεστιβάλ περιλαμβάνεται η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και η προώθησή τους στο εξωτερικό.

Για τον σκοπό αυτό ο Δήμος της Κέρκυρας καλεί τους Κερκυραίους παραγωγούς καθώς και τους φορείς που συμμετείχαν στην Οργανωτική Επιτροπή σε συνάντηση,  την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, στις 11:00 το πρωί, στην αίθουσα συσκέψεων στο Φαληράκι για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες της αποστολής.

 

Πηγή: ert.gr

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία