BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Καταπτώσεις βράχων στο Πλωμάρι

Σημαντικές αποκολλήσεις και καταπτώσεις βράχων σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 24 Νοεμβρίου στο Πλωμάρι της Λέσβου με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς η πίσω πλευρά ενός σπιτιού και να υποστούν ζημιές άλλα δύο σπίτια και μία αποθήκη. Τα μεγάλου μεγέθους βράχια που αποκολλήθηκαν σκότωσαν ένα σκύλο και κατέστρεψαν ένα μηχανάκι.

akataptwseisbraxwn1

7
0

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που έχει υποστεί τις μεγαλύτερες ζημιές ξύπνησε από έναν έντονο κρότο, λίγο πριν την μία τα μεσάνυχτα και μετέφερε στους γείτονες που έσπευσαν να βοηθήσουν ότι έζησε από θαύμα, σε ένα σπίτι που έμοιαζε βομβαρδισμένο.
Ο αντιδήμαρχος Πλωμαρίου Μανώλης Αρμενάκας που βρέθηκε στην περιοχή, ζήτησε τη συνδρομή μηχανικών του Δήμου, οι οποίοι μετέβησαν το Σάββατο 24 Νοεμβρίου το πρωί στην περιοχή μαζί με τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου, Στράτη Μανωλακέλλη και με γεωλόγους. Οι ίδιοι αξιολόγησαν το φαινόμενο της κατολίσθησης και έκαναν τις πρώτες εκτιμήσεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης, για την οποία ενημερώθηκε και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμης Λέκκας.
Οι δύο μεγάλοι βράχοι που βρίσκονται στις παρυφές του λόφου είχαν χαρακτηριστεί επικίνδυνοι πριν από πολλά χρόνια ενώ ο Διονύσης Ματαράγκας συνταξιούχος γεωλόγος, που ζει στο Πλωμάρι, μιλώντας στην ΕΡΤ επεσήμανε: «αυτή η κατάσταση προϋπήρχε και πριν από 15 χρόνια οι κάτοικοι της περιοχής είχαν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα γιατί δύο τεράστια βράχια βρίσκονταν κυριολεκτικά στον αέρα και δεν είχε γίνει μέχρι τώρα καμμία επέμβαση με συνέπεια τα χθεσινοβραδινά αποτελέσματα. Χρειάζεται να γίνει γεωτεχνική μελέτη για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.»

Πηγή (κείμενο, φωτο): ert.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία