BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

"Τυρί από τον τόπο σου" στο Κιλκίς

Ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Κωνσταντίνος Κιλτίδης, η ΔΑΟΚ ΠΕ Κιλκίς, το Επιμελητήριο Κιλκίς, η Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε., η Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών (ΕΛΓΟ-Δήμητρα) διοργανώνουν συνάντηση εργασίας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από μονάδες τυροκομικών προϊόντων την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019, στις 13:00μμ στην Αίθουσα Συσκέψεων Περικλής Κολότσιος (Α. Παπανδρέου 3, Κιλκίς).

akilkistyriapotoposou

156
0

Σκοπός της συνάντησης εργασίας είναι η ανάπτυξη νέων τυροκομικών προϊόντων, γεωγραφικής ταυτότητας. Κατά τη σύσκεψη θα εξετασθούν οι δεξιότητες που απαιτούνται για την ενδυνάμωση της μεταποιητικής επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας των νέων και των υφιστάμενων τοπικών παραδοσιακών τυροκομικών προϊόντων.

Η δημιουργία ενός καταλόγου δεξιοτήτων και ικανοτήτων που απαιτούνται για την οικοδόμηση μιας πιο βιώσιμης γεωργίας, δασοκομίας και της αγροδιατροφικής αλυσίδας είναι η βασική επιδίωξη του ευρωπαϊκού προγράμματος 'HORIZON 2020 > NEXTFOOD: Εκπαίδευση της επόμενης γενιάς επαγγελματιών του Αγροδιατροφικού Τομέα' (https://www.nextfoodproject.eu), στο οποίο η Αγροδιατροφική Σύμπραξη ΠΚΜ συμμετέχει μαζί με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και επιπλέον 16 εταίρους από 13 χώρες και τρεις ηπείρους.

 

Παραγωγικές Μονάδες που συμμετέχουν:

ΚΟΛΙΟΣ Α.Ε

ΛΥΚΑΣ Γ. & ΣΙΑ Ο.Ε.

ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ Α.Ε.

ΡΑΓΙΑΝ Α.Ε

LACTEA A.E.

ΑΛΠΑΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

ΔΑΛΛΑΣ Α. - Β.

ΠΡΑΠΠΑΣ Ο.Ε.

ΓΙΑΝΝΩΤΑΣ Κ. - ΚΑΤΣΑΝΟΣ Γ. ΟΕ

ΧΑΡΤΟΜΑΤΖΙΔΗΣ Π. ΛΑΖΑΡΟΣ

ΤΣΑΚΝΗΣ ΠΑΥΛΟΣ Χ.

ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΦΑΝΟΣ

 



Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

26ης Οκτωβρίου, 64 - ΤΚ: 546 27, Θεσσαλονίκη

τηλ: 2313 330 306, fax: 2313 330 007

email: info@agromacedonia.gr

www.agromacedonia.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία