BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Παράταση μέχρι 28/06 για δασικούς χάρτες σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Κυκλάδες, Δράμα, Κοζάνη

Ολοκληρώνεται το Σάββατο 30/03 η διαδικασία ανάρτησης δασικών χαρτών σε περιοχές της ανατολικής Αττικής, της δυτικής Αττικής και της Καβάλας, καθώς και σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων. Επιπλέον, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Επικρατείας με τίτλο «Σύσταση, συγκρότηση και αρμοδιότητες της Κεντρικής Επιτροπής Κωδικοποίησης και άλλες διατάξεις» δίνεται παράταση έως τις 28 Ιουνίου 2019 στην ανάρτηση δασικών χαρτών που αφορά περιοχές της ανατολικής και δυτικής Αττικής, της Θεσσαλονίκης, των Κυκλάδων, της Δράμας και της Κοζάνης.

aparatashdasikoixartestropologia

10
0

Αυτό σημαίνει ότι για χάρτες περιοχών της ανατολικής Αττικής, της δυτικής Αττικής και της Καβάλας, καθώς ολόκληρης της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, που αφορούν το 5% της έκτασης της χώρας, ξεκινούν οι διαδικασίες μερικής κύρωσης, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε τρεις μήνες. Πρόκειται για χάρτες που αναρτήθηκαν την περίοδο Ιουνίου-Ιουλίου 2018 και παρέμειναν σε ανάρτηση εννέα μήνες, τον τριπλάσιο δηλαδή χρόνο από την προβλεπόμενη διάρκεια.

Ακόμη, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δίνεται παράταση τριών μηνών (έως τις 28 Ιουνίου 2019) στην ανάρτηση δασικών χαρτών που είχε ξεκινήσει την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2018 και αφορά μεταξύ άλλων τις περιοχές της Αττικής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Ιουλίου 2018, αλλά και περιοχές των Κυκλάδων για τις οποίες ετοιμάζονται ρυθμίσεις για τις χορτολιβαδικές εκτάσεις. Κατά συνέπεια, δίνεται παραπάνω χρόνος στους κατοίκους των παραπάνω περιοχών (και τους κατοίκους εξωτερικού) να αξιοποιήσουν τα εργαλεία των αντιρρήσεων, πρόδηλων σφαλμάτων και αιτήσεων εξαγοράς/χρήσης.

Τέλος, σημειώνεται ότι συνεχίζεται κανονικά, χωρίς παράταση, η ανάρτηση των δασικών χαρτών στις περιοχές του Κορωπίου, Μαγνησίας και Καρδίτσας, η οποία ξεκίνησε την 1η Μαρτίου 2019. 

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 30 Μαρτίου μαζί με το περιοδικό Αγρόκτημα
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία