BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Επίσκεψη Σταύρου Αραχωβίτη σε Ημαθία, Πέλλα, Φλώρινα και Πιερία

Διήμερη επίσκεψη στους νομούς Ημαθίας, Πέλλας, Φλώρινας και Πιερίας θα πραγματοποιήσει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, στις 15 και 16 Μαΐου.

araxo_0

32
0

 Τον Υπουργό θα συνοδεύουν ο Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Φάνης Κουρεμπές, και οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Νατάσα Ρωμανού και Βλάση Τσιόγκα όπου θα συναντηθούν με αγροτικούς και παραγωγικούς φορείς.


Αναλυτικά, το πρόγραμμα της επίσκεψης:
Τετάρτη 15 Μαΐου

Η επίσκεψη ξεκίνησε από τον Δήμο Αλεξάνδρειας όπου συναντήθηκε στις 11:00 με παραγωγούς στην αίθουσα του Δημαρχείου Μελίκης, και στη συνέχεια παρευρέθηκε στη Βέροια όπου στη μία το μεσημέρι επισκέφθηκε το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ, στις 14:00  παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ στο Επιμελητήριο Ημαθίας και στις 15:00  συναντήθηκε με Ομάδες Παραγωγών - Αγροτικούς Συνεταιρισμούς στο ίδιο μέρος.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε τη Νάουσα όπου στις 18:00 θα επισκεφτεί τον Δήμαρχο κ. Κουτσογιάννη, στις 18:30 προχώρησε σε συνάντηση με οινοποιούς στην Αιθ.1 στο κτήριο Βετλάνς - Πολυχώρο «Χρήστος Λαναράς» και τέλος παρεβρέθηκε στην εκδήλωση με θέμα «Κλιματική Αλλαγή - Ρόλος Νέας ΚΑΠ» στο κτίριο ΕΡΙΑ - Πολυχώρου «Χρήστος Λαναράς».


Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου για την  εσπερίδα:

«Στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρου Αραχωβίτη, σε Ημαθία, Πέλλα, Φλώρινα και Πιερία, θα πραγματοποιηθεί εσπερίδα με θέμα «Κλιματική Αλλαγή – O ρόλος της νέας ΚΑΠ» στη Νάουσα την Τετάρτη 15 Μαΐου στις 7.30 μ.μ. στον Πολυχώρο «Χρήστος Λαναράς», στο κτίριο ΕΡΙΑ.

Στόχος της εκδήλωσης, που διοργανώνει το ΥΠΑΑΤ, είναι να ενημερωθούν οι παραγωγοί της ευρύτερης περιοχής για όλες τις διεθνείς εξελίξεις σχετικά με την κλιματική αλλαγή, καθώς και για τους τρόπους αντιμετώπισης των συνεπειών της, με ειδικότερη στόχευση στη δενδροκαλλιέργεια.

Ακολουθεί το πρόγραμμα:

Νάουσα 7.30 μ.μ. Κτήριο ΕΡΙΑ-Πολυχώρος «Χρήστος Λαναράς»

7:30-7:50 Χαιρετισμοί

Σταύρος Αραχωβίτης, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Φάνης Κουρεμπές, Πρόεδρος Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ)

Εκπρόσωπος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤΕΕ)

7.50-8.30 Εισηγήσεις

7.50-8.00 Νατάσα (Αναστασία) Ρωμανού, ομότιμη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, ειδική σε θέματα κλίματος και κλιματικής αλλαγής, ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Γκόνταρντ της ΝΑΣΑ στη Νέα Υόρκη, υποψήφια Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ - «Παγκόσμια κλιματική αλλαγή και επιπτώσεις στη νότια Βαλκανική χερσόνησο»

8.00-8.10 Παναγιώτα Παπαλουκοπούλου, Προϊσταμένη Μονάδας Κλιματικής Αλλαγής και Περιβάλλοντος ΕΥΕ ΠΑΑ - «Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και κλιματική αλλαγή»

8.10-8.20 Μιχαήλ Σιούτας, Διδάκτωρ Μετεωρολογίας και Προϊστάμενος του Τμήματος Μελετών Εφαρμογών και Επικοινωνίας Κέντρου Μετεωρολογικών Εφαρμογών ΕΛΓΑ - «Κλιματική αλλαγή: Ακραία καιρικά φαινόμενα και επιδράσεις στη γεωργία»

8.20-8.30 Παυλίνα Δρογούδη, Διευθύντρια Ερευνών στο Τμήμα Φυλλοβόλων Οπορωφόρων Δένδρων του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων του ΕΛΓΟ Δήμητρα - «Επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην καλλιέργεια φυλλοβόλων οπωροφόρων δέντρων στην Ελλάδα και μέτρα αντιμετώπισης»

8.30-9.00 Παρεμβάσεις

Αντώνιος Ζαμπούνης, Δόκιμος Ερευνητής στο Τμήμα Φυλλοβόλων Οπορωφόρων Δένδρων του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων του ΕΛΓΟ Δήμητρα - «Κλιματική αλλαγή και ασθένειες οπωροφώρων δέντρων»

Συντονιστής: Δρ Θωμάς Σωτηρόπουλος, Διευθυντής Ερευνών στο Τμήμα Φυλλοβόλων Οπορωφόρων Δένδρων του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων του ΕΛΓΟ Δήμητρα

Πέμπτη 16 Μαΐου


Στις 10:00 θα πραγματοποιηθεί  σ
υνάντηση στο κτίριο της Περιφέρειας με τον Περιφερειάρχη, τον δήμαρχο Πρεσπών, εκπροσώπους αγροτικών και παραγωγικών φορέων. Θα συζητηθούν θέματα του πρωτογενή τομέα (αγροτικά, κτηνοτροφικά) και στη συνέχεια θα γίνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

 Στη συνέχεια  ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θα πραγματοποιήσει ομιλία - συζήτηση στις εγκαταστάσεις του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στην Σκύδρα με αγρότες, Συνεταιρισμούς, Ομάδες Παραγωγών, υπηρεσιακούς παράγοντες κ.λπ. στις 13:00 μμ

Τέλος στις 
19:30 θα πραγματοποιηθεί η πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης «Εκάβη»

 

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία