BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Καταστράφηκαν κηπευτικά, κεράσια και καρύδια από το χαλάζι στην Τρίπολη

Ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε το μεσημέρι της Τρίτης 11 Ιουνίου τις καλλιέργειες σε χωριά γύρω από την Τρίπολη και την Τεγέα. Το χαλάζι έπεφτε για 40 λεπτά και ήταν αρκετό ώστε να καταστρέψει ολοκληρωτικά κηπευτικά, κερασιές, καρυδιές, καθώς και άλλα δέντρα και τους καρπούς τους, που βρίσκονταν στο στάδιο της ανάπτυξης ή λίγο πριν τη συγκομιδή.

xalazi-5-300x225

Ελισσαίος-Ιωάννης Μανιάτης

81
0

Το φαινόμενο είχε μεγαλύτερη ένταση στα χωριά Παλλάντιο και Εύανδρο, όπου το χαλάζι που έπεσε ήταν σε μέγεθος καρυδιού. Οι κάτοικοι ζητούν την άμεση καταγραφή των ζημιών και την αποζημίωση των πληγέντων.

Η ζημιά για τους αγρότες τεράστια αφού πολλοί καρποί ήταν σε φάση ωρίμανσης και το χαλάζι τους κατέστρεψε με αποτέλεσμα οι αγρότες να είναι απελπισμένοι.

Ο Βαγγέλης Γιαννακούρας, από την περιφέρεια Πελοποννήσου, τέως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας με τον Πέτρο Τατούλη, επισκέφθηκε τις περιοχές και δήλωσε πως: «Εμείς από την πρώτη στιγμή, ως περιφερειακή αρχή, βρεθήκαμε κοντά στους αγρότες ενώ επικοινώνησα και με τον Διευθυντή του ΕΛΓΑ, Ηλία Αγγελόπουλο, ο οποίος αύριο το πρωί, θα βρεθεί στα χωράφια, ώστε να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία και να δοθούν σύντομα οι αποζημιώσεις, για να δοθεί μια δυνατότητα στους αγρότες να καλύψουν τις ανάγκες τους.»

Ακόμη, τόνισε το μέγεθος της καταστροφής, λέγοντας πως αυτό που αντίκρισε σήμερα σε χωριά, όπως το Παλλάντιο και ο Εύανδρος είναι πρωτοφανές.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία